‘Meer André Hazes jr. nu coronavirus op retour is’

De hoeveelheid media-aandacht voor André Hazes jr. neemt toe nu het coronavirus op retour is. Waar er tijdens het hoogtepunt van de crisis nauwelijks over het leven van de volkszanger werd bericht, is hij nu weer rap op weg om de media te beheersen, merkt columnist Marcel Peereboom Voller van De Telegraaf. “Een tip aan het kabinet en het RIVM, als het gaat over het coronadashboard: vergeet de Factor H niet“, zegt hij, doelend op de ‘Factor Hazes’.

Hazes kan opgelucht ademhalen. Hij kreeg tijdens het dieptepunt van de crisis zó weinig aandacht, dat hij direct een online programma begon waarin hij zichzelf wat gouden platen uit liet reiken. Inmiddels bedienen de showmedia hem weer op zijn wenken.

Hoe werkt de Factor H van Peereboom Voller precies? “Liet Dré een windje in het pre-coronatijdperk, dan werd dat windje nieuws. Ook al was het een windje van niets. Toen corona kwam en de lockdown begon, liet André ook windjes maar die deden er niet meer toe.”

In feite werden zijn windjes toen op juiste waarde geschat, aldus Peereboom Voller. “Het was windstil. Heerlijk windstil, mag ik wel zeggen.”

Nu het aantal ic-patiënten afneemt, is Dreetje weer in het nieuws, merkt hij. ‘André Hazes lijkt breder dan tevoren!’, luidt het. En: ‘André Hazes laat bizar grote tatoeage zetten’.

Peereboom Voller: “Als Dré een dag niet in het nieuws is geweest, zal het controlelampje Factor H op het coronadashboard oplichten. Dan moeten we ons zorgen maken.”

De Telegraaf-column ‘Factor Hazes is onmisbare schakel coronadashboard’ kunt u hier lezen.

Lees ook:
‘Ik had ook corona’-uitspraak André Hazes valt niet goed (11 april)
89 procent wil minder André Hazes jr. op televisie (woensdag)

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen