Beau wil wél wapenstok voor boa’s, Özcan niet

Geplaatst op za 23 mei 2020 om 11:00

Beau van Erven Dorens en Özcan Akyol staan lijnrecht tegenover elkaar in de discussie over wapenstokken voor boa’s. Het debat hierover is aangezwengeld door de aanval op een boa, afgelopen Hemelvaartsdag op het strand van IJmuiden. Een stel jongeren had lol op het strand, maar mocht van de boa niet van de pier springen. Toen dat toch gebeurde, wilde de boa een van de jongeren aanhouden omdat hij geen identiteitskaart had meegenomen naar het strand.

Die ergernis leidde tot excessief geweld door de jongeren: de boa werd met gezichtletsel naar het ziekenhuis gebracht. Met een wapenstok had de boa de jongeren even goed in elkaar kunnen meppen, zeggen voorstanders van beter bewapende boa’s.

Eén van die voorstanders is Beau van Erven Dorens. Hij is zó boos over het geweld tegen de boa, dat het gisteren in zijn talkshow tot een kleine aanvaring kwam met zijn gast Jesse Klaver. “Wij gaan nog niet zo ver dat we zeggen: geef ze een wapenstok“, zei Klaver.

Beau toen: “Hoe kan je! Hoe kan je! Daar sla ik op aan! Hoe kan je daar niet zo ver in gaan?

Klaver: “Als je me tien seconden langer had gegeven…”

Beau: “Nee, want ik hoor je zeggen: ‘We gaan niet zo ver om ze een wapenstok te geven!’ Dat is toch het minste…”

Klaver: “Ik wou zeggen: volgens mij moet je in elk geval beginnen met pepperspray.”

Özcan

Een wapenstok of pepperspray? Doe het allebei maar niet, zegt opiniemaker Özcan Akyol vandaag in zijn pagina-tweecolumn in het AD. “Laten we niet overdrijven: er is een reden waarom een boa niet bij de politie werkt en dus niet dezelfde bevoegdheden heeft.

Akyol wijst erop dat boa’s vaak lager opgeleid zijn dan de mensen die ze moeten ‘handhaven’. “Deze jongens en meisjes zijn minimaal geschoold, niet getraind om adequaat op te treden in gevaarlijke situaties en bovenal communicatief ondermaats.”

Dat de Nederlandse Boa Bond op een deel van het geweldsmonopolie aanspraak wil maken, is daarom lachwekkend en zelfs gevaarlijk“, zegt hij in zijn column.

Jammer genoeg zat Akyol gisteren niet aan tafel bij Beau, want dat had ongetwijfeld vuurwerk opgeleverd.

Foto: MAX
98 Reacties op “Beau wil wél wapenstok voor boa’s, Özcan niet”


 1. haas

  Beau wil wél wapenstok voor boa’s, Özcan niet

  Komt omdat ze onders zijn mede-moslims verrot slaan!

 2. Thea

  De mening van een Uskan behoort in NL niet te tellen.

 3. HUGO

  Het is ook een taak van de politie.

  Boa’s worden misbruikt door Rutte III. Er moet meer blauw op straat.

 4. Rens

  Nu wordt gedaan alsof het probleem bij de BOA mensen ligt, maar dat is niet zo.
  Het probleem ligt bij het publiek dat gehandhaafd moet worden en dat steeds vijandiger en onbeschaafder wordt.

 5. M.

  Onverantwoordelijk om boa’s bewapend de straat is te sturen. Het zijn jongeren en er zijn talloze manieren om dit aan te pakken, niet door absurde geweld te gaan gebruiken, de politie mishandeld dagelijks al te veel mensen, zelfs tot dodelijk afloop. Boa’s zijn niet in staat op wapens te gebruiken welke dan ook.

 6. Bart

  Boa’s (stadswachten/toezichthouders etc) zijn sowieso de domste uitvinding ooit. Daar moet men direct mee kappen. Er moet gewoon meer politie komen met meer bevoegdheden. Leid meer mensen op van boa tot politie. En laat deze politie de echt criminaliteit gaan aanpakken i.p.v. mensen die gewoon met elkaar op straat lopen, in een park zitten of een dagje uit zijn.

  We moeten gewoon weer terug naar de normale situatie van niks geen app of anderhalve meter samenleving.

 7. Manfred

  Als boa’s wapenstokken mogen gebruiken ga ik direct solliciteren

 8. Bart

  Wat was Beau slecht en onprofessioneel gister in die discussie. Hij liet niemand ook uitpraten.

 9. Angeltje

  Het is al schandalig genoeg dat er hier in NL boa`s nodig zijn…waar is de tijd gebleven dat dat helemaal niet nodig was??

 10. @Bart

  Wat noem jij echte criminaliteit? Is dat Mohamed die een benzinestation overvallen heeft of Dirk-Jan die 2 miljoen heeft witgewassen via een slimme constructie?

 11. Sandra

  @Bart
  Jij bent nog dommer dan een BOA.

 12. joost

  Akyol is natuurlijk bank dat als de Boas een wapen krijgen dit vooral tegen Turken en Marokkanen zal worden gebruikt.
  Die jongeren krijgen thuis geen opvoeding en hebben een cultuur die sterk afwijkt van die van de autochtone Nederlander. Gewoon de realiteit.

  De Boas hebben echter, bij gebrek aan echte echt opgeleide politieagenten, veel te snel de taak die de politie behoort te hebben en uit te voeren overgedragen gekregen.
  Zij zijn als timmermannen de straat op gestuurd, echter zonder hamers en beitels.
  IK ben het met realist Pieter van Vollenhoven eens: maak heel snel van de Boas nu ook agenten ( ze krijgen nu al echt wel een gedegen opleiding ) en geeft ze dezelfde outfit met pistool en al gelijk een politieman.
  Moet je eens kijken hoe de “jonge boefjes”zich dan gaan gedragen.

  Maar we hebben slappe Rutte en kletsmajoor Grapperhaus aan het bewind.
  Grapperhaus is geen justitie minister maar meer een o,h. advocaat.
  Dus zal er wel niks gebeuren.
  Het is maar goed dat ik op dat strand in IJmuiden geen Boa was ! Dan lagen er nu een aantal in het ziekenhuis van die schoffies.

 13. Curryworst

  Een opleidig tot BOA kun je volgen bij het LOI.
  Kost je duizend euro en na 6 maanden heb je je certificaat. Geen vooropleiding vereist.
  En die stuur je met w apenstok en p epperspray de straat op?

 14. Fred

  Die BOA’s moeten zich niet bezighouden met politietaken, stel je voor dat je zo een laag opgeleid type met iets te veel trots en iets groot ego op zijn iets te grote tenen stapt en zijn autoriteit aantast en jouw dan ter compensatie van een jeugd waarbij die niet gehoord werd gaat slaan met zijn stok dan zijn we echt de weg kwijt. BOA’s misbruiken nu al hun functie om de samenleving terug te pakken dus dat kan nooit goed gaan met die apenstok. Laat BOA’s het houden bij simpele taken dan kan ze ook niks gebeuren.

  Dit alles neemt niet weg dat die tokkies met hun klauwen van de BOA’s moeten afblijven en dat die tokkies voor de duur van de lockdown extra opgesloten dienen te worden, kut tokkies en kut finnen, de ratten van de samenleving.

 15. Paul Lamote

  Ozcan wil natuurlijk niet omdat de overlast vooral door Turken me Marokkanen wordt veroorzaakt.

 16. Fred

  wapenstok ipv apenstok voor het geval Sylvana meeleest, was een typefoutje.

 17. Paul Lamote

  @Curryworst
  Voor opleiding tot schorriemorrie heb je zelfs nog geen lagere school nodig.

 18. Zomaar

  Boa’s zijn bedacht om kansloze straatjongeren aan het werk te krijgen, dus lopen ze nu op straat in een uniform gewichtig te doen.
  Het zou belachelijk zijn om die groep ongeschoolde te bewapenen.
  Zag een tv moment in een park waar 3 mensen op minstens 2 meter in een driehoek van elkaar op het gras zaten.
  Komt een boa ze vertellen dat 3 teveel is, en dat het beter is om te vertrekken–

 19. Gerald

  Al die boa’s moeten inderdaad verder opgeleid worden tot politieagent en dan afschaffen die onbewapende ongein. Wie waren die idioten ook alweer die bezuinigden op de politie en waardoor kneuzen als Taghi vrij spel hadden? Juist!

 20. Apfelflapf

  Beau was weer zeer politiek correct verontwaardigd . Onze deugbolleboos .

 21. Pieter

  Wegbezuinigd politievolk kun je niet vervangen door een laagopgeleide boa. Nou ja, kan wel, maar is niet wenselijk.
  Zelfde als portiers en beveiligers, die hebben ook geen wapenstok of pepperspray. En geen pistool. Wees daar maar blij om.

 22. HUGO

  De Boa bij Op1 had het bij het juiste.

  Ik ga niet op een groep af maar seint de politie in als ik zie dat er rottigheid kan komen. Daar is een Boa voor.

  Niet zelf gaan meppen maar de politie bellen.

 23. Bertus V.

  Natuurlijk moet je boa’s geen wapens geven. Beau wilde weer eens zijn menselijke kant laten zien maar hij sloeg de plank mis. Hij komt nooit een zo’n achterlijke boa tegen in de grachtengordel.

 24. Hoer

  Özcan heeft helemaal gelijk
  Het heeft helemaal niets te maken met een wapenstok of pepperspray . Het probleem zit hem in elke boa zelf. Iedereen ziet hen als de mislukte agent, net zoals dat vroeger met parkeerwachters was.
  Die denken nu nog even hun misgelopen carriere in te kunnen halen.
  En dat soort types worden gewoon niet gepruimd.
  Kijk nou eens goed naar die Boa’s die bij Beau zaten, dat zegt toch meer dan genoeg?!

 25. SuperBoa

  Ik ben vroeger veel gepest dus ik zou wel graag als boa aan de slag willen.

 26. Boerenverstand

  De functie van veel BOA’s komt voort uit de oude Melkert-banen. Was vooral bedoeld om kansarmen aan een baan te helpen. Bij veel gemeenten is die functie vervolgens samengevoegd met parkeerwachters, boswachters e.d. Allemaal niet echt het niveau om de openbare orde te reguleren.

  Het wordt gewoon tijd voor voldoende (echt) blauw op straat, waarbij ook het niveau (en salaris) van de politieagenten weleens omhoog mag. Want daar is VMBO tegenwoordig ook voldoende als vooropleiding, en nu zijn er voorstellen om de politie-opleiding zelf ook een jaar korter te maken. Daarmee dreigt het niveau van de politie ook tot de BOA’s af te zakken.

  Het moet juist andersom. Waarbij een agent dan ook voldoende kennis heeft om bijvoorbeeld geen boetes op te leggen voor iets wat strijdig is met de Grondwet. Zoals de rammelende corona-regelingen van de Veiligheidsregio’s.

 27. Boerenverstand

  En misschien kunnen de BOA’s ook eens een cursus Nederlands krijgen? Dat lijkt me belangrijker dan een wapenstuk of pepperspray. Een goede communicatie is de basis.

 28. Patrick

  Boa’s mogen nooit wapens dragen, zij zijn daar niet voor opgeleid.
  Hebben geen politieopleiding gedaan omdat ze dat niet kunnen.
  Heb ook in Tilburg gezien dat er een groep Marokkaanse jongens iemand lastig vielen. De 2 Boa’s(een jongen en meisje) liepen snel een zijstraat in.

 29. Poh

  Grenzen dicht, immigranten die hier wonen mogen zich niet voortplanten en hard aanpakken die criminele gasten.

 30. Dries

  Nou bij de politie werken ook niet allemaal snuggere types.

 31. Tycho Graagnat

  BOA’s = Mensen, te dom voor bij Politie. ( en Machtsgeil)
  Zie het als bedrijfsartsen, arts worden in in Ziekenhuis bijvoorbeeld zat er niet in.

 32. Huismaker

  Beau tegen Klaver: “Sorry dat ik even een journalist speelde. Maar natuurlijk delen we samen de gedachten van het partij kartel. Ik doe dit alleen maar om de kijkers de illusie te geven dat ik zogenaamd kritisch ben. Maar natuurlijk steun ik, net als jij, Rutte. Want die windturbines en biomassa centrales moeten er komen”.
  TIP: kijk eens naar de gevolgen voor onze natuur naar de aflevering FVD-journaal op YouTube. En zie wat de plannen zijn voor de provincie Utrecht. Om te huilen !!!! En klaver speelt de vermoorde onschuld. En Beau speelt het spelletje mee.

 33. TV eend

  Op de beelden was duidelijk te zien dat het gewone autochtone tokkies waren, dus waarom allochtonen beschuldigen.
  En ja, Bart heeft gelijk.

 34. @Tycho Graagnat

  Jij bent natuurlijk hoogopgeleid en hebt een indrukwekkende carrière achter de rug en nu hang je maar wat rond op forums om je ongevraagde meningkjes te delen.

 35. Curryworst

  Opleiding tot BOA: halfjaartje cursus LOI, geen vooropleiding vereist.
  Opleiding tot politieagent: 3 tot 4 jaar politieschool, vooropleiding vereist + screening.

 36. Rinustp

  Özcan heeft te vaak zijn geld zitten verdienen bij DWDD. Hij denkt dat alles is terug te leiden naar opleiding en daarmee, volgens hem, opleidingsniveau.
  Dus, maak ik uit zijn woorden op, zijn BOA’s laaggeschoolde domme figuren die je niet teveel moet proberen wijs te maken. Een soort slachtvee wat je op de kansarme jeugd kan loslaten.

  Erg jammer Özcan, ik heb je ooit hoger ingeschat maar je staat erg ver van de werkelijkheid af.

 37. Boerenverstand

  @Curryworst: het niveau van de politie gaat er ook niet beter op worden:
  https://nos.nl/artikel/2330816-politieopleiding-een-jaar-korter-in-strijd-tegen-tekort-aan-agenten.html

 38. WEST*

  Die mondkapjesidioterie moet stoppen.

  Trek bij iedereen die je tegenkomt het mondkapje van de smoel

 39. Jan van Eerten

  BOA betekend toch Bijzonder Ongeschikte Ambtenaar

 40. Wyatt

  Boas zijn meestal laagopgeleide tokkies of ander soort simpel volk uit de lagere sociale klasse die ga je toch geen wapens geven?

  Dan moet je maar echte agenten opleiden en daar meer geld insteken dan in dit soort stadswachters.

 41. Hans

  @Haas . Niet goed geïnformeerd. Eus is geen Moslim. Sterker nog hij wordt regelmatig door ze bedreigd. Niet zo maar wat roepen dus. Anders ben je het haasje.

 42. Hans

  @RinusTP. deze discussie is niet geholpen met dit soort onzorgvuldig samenvattenen toevoegen van zaken die nooit gezegd zijn. Als je het niet begrijpt moet je hem even voorbij laten gaan. Stemmingmakerij helpt niet. Daarvoor is dit te serieus.

 43. Bart

  @@Bart Ik bedoel dan beide

 44. Ap

  Beau moet is leren,om iemand uit te laten praten,hij vraagt wat,en dan half in het gesprek gaat hij alweer naar een andere tafel gast,en dan stopt die eerste spreker maar weer,uitslag een half gesprek.

 45. Sender

  Boerenverstand
  za 23 mei 2020 om 12:01,

  Ja in tijden van nood of krapte kan alles dat blijkt dan maar weer.
  Ook in de zorg of voor de klas. Stoomcursusje en hup.
  Mooi als je na lang lang zweten je diploma hebt behaald en nu iedereen je functie kan vervullen. Niet dus.
  Ohh ik heb de serie Dienders gezien, mooi om te kijken.
  Met alle respect hoor ( zie ook vrouwen op pic NOS) , tijdens scholingen en ‘stages’ is
  het toch vooral veel huilen voor deze dames en als er echt werk moet worden verzet….ja natuurlijk u raadt het al moeten de jongens/heren dat toch opknappen.

 46. Dij Enkletser

  Beau A !!

 47. merel

  Özcan heeft gelijk, het zijn over het algemeen mensen die laag zijn opgeleid. Geef ze in hemelsnaam geen wapenstokken en pepperspray!

 48. Kuis

  Jarenlang verkeerd beleid en nu zijn er overal tekorten, leger, politie, belastingdienst, handhaving, onderwijs, zorg, pensioenen, centrale banken, enzovoorts enzovoorts…
  Alles wat de politiek verkeerd doet hebben we met z’n allen “op straat” last van…
  Maak je borst maar nat de komende puinhoop jaren…

 49. Realiteit

  Kuis,

  En zodra er verkiezingen zijn, stemt u gewoon weer op het partijkartel!

 50. Nederlander

  Eus ontkent het, maar hij stemt op Erdohan. En daar wringt hem de schoen. Hij heeft een verborgen agenda. En als ex-gedetineerde (……) heeft-ie opmerkelijk veel verstand van een pluriform aantal Nederlandse zaken.
  Ik ben klaar met dat suijet.

 51. Ad

  Akyol heeft een goed punt. Nog meer bewapening bij de BOA’s maakt de grens met de politie schimmiger. De BOA is er voor het wijzen op (gedrags)regels, de politie voor het naleven daarvan. Wil je van beiden één maken, dan betekent dat einde BOA en zorg je voor een goed toegeruste politie. Winstpunt is ook dat je het soms verschillende gemeentelijk BOA-beleid ook achter je laat.

 52. Karel

  Ik zou willen pleiten dat de boa’s niet alleen een wapenstok en pepperspray krijgen maar ook een pistool. Dat laffe tuig in IJmuiden hadden ze dan -bij wijze van spreken- in hun laffe gezicht kunnen schieten. Akyol heeft makkelijk praten die hoeft het werk onder deze zeer bedreigende omstandigheden niet te doen. De politie heb je niks aan, die zijn bang en durven niet meer te handhaven. Oog om oog, tand om tand. Ze helemaal de tyf..s beuken dat tuig. Genoeg is genoeg.

 53. Bart

  @Wyatt Juist!

 54. Bart

  @Nederlander Dat dan weer niet. Eus is fel tegenstander van Erdogan en Denk

 55. Albert

  Gewoon een boa ’s en een politie agent de straat op klaar probleem opgelost

 56. peter

  Boa? Eftelingpolitie.

 57. Broer van..

  Nederlander
  za 23 mei 2020 om 13:39,

  Zoveel domheid in slechts een persoon..??
  Niet te bevatten.
  Akyol is slim, een schrijver, columnist en schreef ook het boekenweekgeschenk van dit jaar en dat zou je eens moeten lezen. Domme opmerkingen aan de zijlijn…zoals jij dat bezigt kan iedereen en daarmee laat je jezelf gelijk in de kaarten kijken.
  Er was overigens een hevige rel dit jaar rond het boekenweekgeschenk en juist omdat Akyol tegen heilige huisjes durft aan te trappen. Lezen wat je wat dat is?
  In het AD in zijn column was eerder (de quote) te lezen: ‘ We willen kennelijk in politieke clowns, stuntmannen en onheilsprofeten geloven’.
  Akyol is zich natuurlijk bewust van mensen die hem als een dwarsdenker (in zijn vak en het algemeen) zullen blijven zien en noemt zichzelf ‘in enige mate rebels’ en bereid tot het verkondigen van een impopulaire mening.
  Erdoghan erbij halen is zo zwak. Akyol staat zo ver af van dat wat deze leider verkondigd. Sterker nog toen Eus Turkije bezocht voor het programma : ” De neven van Eus” …trof hij onder de bevolking veel boze mensen aan die Akyol’s mening kende.
  De flut partij Denk heeft er nog minder mee van doen.
  Ook daar staat hij ver van. Eus had geen gemakkelijke vader en heeft met eigen kracht onder deze man vandaan gevochten.

  Het is een man die ons land goed kent met een duideijke mening. Hij heeft een mega knappe Nederlandse vrouw en twee kinderen.
  Hij is Nederlander onder de Nederlanders.
  Wat jij doet is generaliseren. Dom dus.

 58. Iwan dahoe

  Beau Moet gewoon presenteren, en niet zijn mening opdringen.het waren blanke Hollanders die dat deden

 59. LD

  BOA?
  Beau ah!

 60. "Mooi geweest:alle "gasten" bedankt voor alle "gasten" bedankt en houdoe

  aan alle Pustrurken en Mocro’s: het is mooi geweest maar nu is het KLAAR.
  Bedankt en tot ziens (not).

  Terug naar de zandbak met heel jullie entourage.
  PVDA-ers ge je schamen!

 61. man pan

  Ik heb ooit als inhuur gewerkt bij politie, Özcan Akyol heeft een punt…
  Wapens nee… hoogstens een klein busje pepperspray.

 62. Trutmiep

  Een gesprek aangaan met een boa is hetzelfde als een gesprek voeren met een randdebiel! Afgekeurd voor de politie en toch graag baasje spelen, weg ermee en meer agenten op straat.

 63. Dooie Hannie

  Nederland is voor de Nederlanders. Turkije voor de Turken en Marokko voor de Mocro’s.

  Het is mooi geweest.

  Allemaal hartelijk dank en nu wegwezen.

  De groeten aan jullie homokoning en die enge Erdohan. Vergeet niet de moskee dicht te doen. Regel jij dat even Donald Dumb? PS: in de biblebelt steken ze niemand neer en rammen ze geen flikkers van de fiets.

 64. One and only

  Wat een in en in racistische tokkie reacties weer zeg.

  Boa’s een wapenstok, pepperspray geven is tot daar aan toe maar een vuurwapen geven is van de gekke…. Die ouwe sukkelaars trekken dat ding waarschijnlijk al als je te lang naar hun kijkt.

  Boa’s zijn irritant en kunnen alleen maar boetes uitschrijven, het zijn in mijn ogen geen HULPVERLENERS zoals bv de politie. BOA’s jagen enkel maar op overtreders om zoveel mogelijk boetes te schrijven. Niet om de boel leuker of veiliger te maken.

 65. MM

  Ozcan is een linkse Vara thee drinker

 66. Wil

  De afstammeling voor de jeugd was niet correct maar door de jongeman uit te dagen ..en te denken dat ze wel respect hadden door dat uniformpje was gewoon dom…en dus geen wapens want boa’ s zijn enge mannetjes en vrouwtjes die niet geschoold zijn voor dit werk en we moeten deze “bedrijfstak ” snel beeindigen

 67. Ron

  Beau is ook alleen maar rechts als het hem uit komt dit is weer een stuitend voorbeeld. BOA’s moet je helemaal niet bewapenen, daar zijn ze niet voor en zullen dat nooit moeten worden. Die BOA’s hebben straks niets meer te doen als de achterlijke 1,5 meter samenleving naar de vaantjes is.

 68. Ton Stoffels

  De boa’s zijn bedacht door kamergeleerden die nog nooit op een werkvloer stonden. Het fenomeen boa was vanaf het begin tot mislukken gedoemd. En werd het afvalputje van gezagdragend Nederland. De toelatingseisen zijn belachelijk laag, waardoor het niveau op straat al snel door het apparaat zelf ongeloofwaardig werd. Temeer omdat boa’s de taal soms onvoldoende beheersen. En een onduidelijk mandaat hebben. Ze worden daarom door de gepolariseerde maatschappij niet als een autoriteit gezien en op straat belachelijk gemaakt. Maak ze reserve politie onder de zelfde driehoek OM, Politie en burgemeester. Selecteer op niveau. Leidt ze
  op. Zonder vuurwapens, met pepperspray en een wapenstok. Het mes snijdt aan twee kanten: de besten kunnen uiteindelijk het te kort bij de politie aanvullen, de dageli jke kosten zijn voor de gemeenten die bekeuringen in hun kas zien vloeien.
  Op dit moment is het niet aanvelingswaardig het huidige niveau van wapenstokken en pepperspray. Out of the box denken en handelen brengt de oplossing voor de huidige malaise. En laat de kamergeleerde voorlopig ver weg van de implementatie van dit plan.

 69. Captain Caveman

  BOA’s hebben voldoende aan een portofoon, meer niet. Omdat het metendeel zeer laag opgeleid is en zeker niet de discipline hebben om een wapen te dragen. Het zijn figuren die te dom zijn om agentje te spelen en te soft voor een uitdagende functie bij defensie. Jongeren stonden te klieren en te blowen in een parkeergarage. Wordt gemeld bij 2 BOA’s die verderop buiten parkeerbonnen aan het schrijven waren. “ Waar bemoeit u zich mee?’ Garage valt buiten ons gebied! Stelletje bange schijthuizen. Domme dikke hindoestaannen een klein dik grietje vol met piercings, hoop van fout parkerend NL.

 70. Hedwig de Klein

  Helemaal fout om boa te bewapenen. Zijn er vask geestelijk en fysiek niet voor geschikt. Dat werkt ongelukken in de weg. Pen en boekje is eigenlijk al te heavy. Veel boa’s hebben in het verleden psychische problemen gehad of hebben ze nog steeds! Hoe moet je iemand serieus nemen met blauw en groen haar en tranen getatoeëerd in het gelaat. Slecht gebit en uiterlijk die een drugsverleden verraad. En dat gaan bewapenen?

 71. Wijze van Zion

  Geef supermarkt cassieres dan gelijk ook maar een M16….

 72. Sandra Reijers

  Jammer dat Beau de leugen mee speelt. Het zou hem sieren, als hij gewoon open en eerlijk toegeeft dat Corona een leugen is en alles erom heen. Nu liegt om zijn baan. Jammer. Liever eerlijkheid. Op lange termijn gaat dit niet werken, want de leugens over Corona zullen uitkomen.

 73. WEST*1

  @ Sandra Reijers en de honderduizenden die overleden zijn ook gelogen zeker
  Hoop voor jou dat jij het niet krijgt, en bijna stikt door ademhaling gebrek
  Kijken op je dan nog in staat bent een reactie op je laptop te schrijven op je ziekbed.

 74. Respect ✌️

  Sandra(koekoek),neem heel snel al je pilletjes en ga lekker je bed in.

 75. Sandra Reijers

  Corona is niet meer dan een zware griep. Trump heeft net Amerika heropend en gewoon normaal lichamelijk contact met mensen door te zoenen ect. Daarnaast is er al gewoon een medicijn voor Corona van 12 Euro. Ik ken genoeg mensen die het hebben gehad en het is zeker niet erg als wat die media wil doen geloven. In Amerika doen ze weer normaal. Niet het nieuwe normaal. Ik doe er niet aan mee voor niemand.

 76. Sandra Reijers

  Er zijn geen honderduizend doden, dat is een leugen.

 77. Bron

  @Sandra kan je dat bewijzen?

 78. Henk K

  Sandra, ga even in een nachtje in een afgesloten vrieskist liggen. Beter voor iedereen.

 79. Sandra Reijers

  Ja, ik dat bewijzen : https://norberthaering.de/en/power-control/lock-step-rockefeller/ Rockenfellers ect.
  Kijk op de pagina van Robert Kenndy JR de waarschuwt de mensheid voor de vacinatie van Bill Gates daar staat allemaal uitleg op wat Gates van plan is. https://www.instagram.com/robertfkennedyjr/

 80. WEST*1

  Sandra, dom mens !! wereldwijd zijn er honderduizende doden
  alleen in Nederland zijn er al ruim 5000

  Als je de geschiedenis er op na slaat , had men in 1920 de pest , , en dat was volgens de boeken een verschrikkelijke ziekte ! En nu zitten we 100 jaar later met het zelfde probleem. Maar als iedereen jou denkwijze er op na zou houden
  Liggen we straks allemaal in het ziekenhuis

 81. Maria

  Joost, die jongeren op het strand waren geen Marokkanen of Turken, maar kaaskoppen

 82. Sandra Reijers

  Ruum 5000 hoeveel waren er 2 jaar gelden met de griep 9000 of meer? Wie maakt nu ergens een probleem van? Corona is een grote hoax en ik heb nog nooit gehoord dat een virus 1.5 meter kan springen. Het gaat puur om de vacinatie van Billl Gates. Met nano chip en gif. Maar geloof me vooral niet. Dit speelt er werkelijk.

 83. Captain Caveman

  MSM zetten een beeld neer van bange en brave mensen die alles doen om maar aan de richtlijnen te voldoen. Die excuserend en schaamtevol een ‘meer dan terechte’ boete in ontvangst neemt. Alles wegcijfert en de gekste capriolen uithaalt om dood eenvoudige zaken uit te voeren! Vooral RTL 4 en de Telegraaf maken zich hier schuldig aan! Geen enkele kritiek mogen vernemen. Alles koek en ei, samen komen we er wel wolk boven NL!

 84. Pablo ijscobar the first

  Het merendeel van de reacties zijn afkomstig van hetzelfde niveau als de boa’s. En ja mensen ik waarschijnlijk ook, zullen sommige vinden. Het zij zo! Het klopt, boa’s mensen zijn gewoon de Melkert figuren die we vroeger hadden. Waarschijnlijk zijn het de kinderen van de Melkert figuren. Geen wapenstok oid. Ze zijn er totaalongeschikt voor. Een nivo van een gup. Deze figuren moeten alleen een signaal functie hebben en niet meer dan dat.

 85. Eheheherben Wennemars (Schaats L U L )

  Laat Eus dan maar eens keer verklaren, wat zijn opinie is over de kruisiging van al die Armeense meisjes. Daar zijn foto’s van. Neuh, daar hoor je onze EUS niet over.

 86. Denk Na

  @Sandra Reijers: ik ga heel ver mee in je zienswijze, maar dat Bill Gates verhaal gaat me net iets te ver. Ik heb het meer in de aanpak in korte termijn waar ik mijn vraagtekens bij zet dan iets onduidelijks als een science fiction theorie in de toekomst. Mocht dat er komen zijn we er snel genoeg bij.

 87. eva

  In Nederland zijn al meer bekeuringen uitgedeeld door boa’s dan in heel europa bij elkaar. Maar je mag daar schijnbaar niets van zeggen.

 88. Xavier

  Het lijkt wel zo, maar het is niet zo, dus is het schijnbaar goed?

 89. WEST*1

  Jezus wat lulde ik weer uit mijn nek hierboven

  Dat hele coronagezeik gaat nergens meer over. Ieder haar sterven er wereldwijd honderdduizenden aan de griep en daar maken we ons ook niet druk over. En nu moetdn we krom liggen met die anderhalve meter mallotigheid. De hele samenleving gaat er van naar de klote volgend jaar.

 90. Esther

  @WEST*1
  zo 24 mei 2020 om 0:16

  Jij als bijstandstrekker hoeft zich niet druk te maken over het feit of de maatschappij wel of niet failliet gaat. Jij staat sowieso buiten de maatschappij.

 91. WEST*1

  Ach Esther dat spatische gedoe, er moet weer gen3ukt worden. Complete gang bnags en jij mag onderop.

 92. WEST*1

  Net als mensen maar jaren in coma laten liggen. Kost dat het barst. Gewoon de stekker uit zo’n kamerplant trekken. Grote kans dat die schedel inmiddels een lege klankkast is geworden.

 93. Sookie Stackhouse

  Tuurlijk wil (kn)Eus dat niet…..dan krijgen zijn vriendjes misschien een keer een flijnk pak slaag. Hij laat steeds meer zijn vieze echte aard zien….pretende hoop stront.

 94. Sookie Stackhouse

  He MC Eus een opiniemaker? Kun je ook een keer een stukje schrijven zonder iemand een kwalificatie te gevev…….je laat zo zien dat je echt niet kunt schrijven!

 95. Karel Appel

  Als ik de reacties hier zo lees …., denk ik dat het niveau van de gemiddelde boa of politie ambtenaar hoger ligt als de gemiddelde reaguurder hier.

  Èn, als de gemiddelde reaguurder hier een hbo opleiding heeft genoten, of wellicht universitair opgeleid is, afgaande op de opinies hier…. Dan is mijn conclusie dat het wel héél treurig gesteld is met het opleidingsniveau in NL. :)

 96. Dirk

  De media mag over IJmuiden wel eens wat beter hun best doen, het politiebureau in IJmuiden staat continue onder curatele, dat kan natuurlijk alleen maar komen omdat daar zulke frisse figuren zitten kuch kuch.

  K*marokkanen verstierde daar de kermis, de politie deed niets, die moedigde het gedrag zelfs aan, knokploegen hebben daar toen de boel even gecorrigeerd, maar het NOS schreef dat de politie het opgelost had, compleet fake news dus.

  Gezien alleen dit al, weet je genoeg over de BOA’s in IJmuiden.

 97. Geronimo

  That escalated quickly. Ik ben het eigenlijk wel eens met Eus.

 98. Henk

  We hebben nog minder vrijheid dan in de jaren 50. Beau is net te jong om te weten hoe vrij je je kon voelen in de jaren 70. Al moet hij aan de vrijheid hebben geroken bij Talkradio 1395AM. Was dat geen fijn gevoel? Daarom geen speelgoed voor deze mensen.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.