Jeroen van der Boom: ‘Kwalijk dat VI kutprogramma zei’

Jeroen van der Boom vindt het niet leuk dat Veronica Inside heeft uitgehaald naar zijn kijkcijferhit Hoge Bomen op SBS 6. De heren noemden zijn gast Sylvie Meis een ‘heel eng meisje’ en zijn show ‘een kutprogramma’. Daar zit natuurlijk een flinke kern van waarheid in, maar als je voor dezelfde baas werkt, kun je dit gewoon niet zeggen, vindt Van der Boom. Hij heeft erover gesproken met zijn vriendin Meis en ook zij keurt de uitspraken van Johan Derksen en zijn collega’s ten zeerste af.

Het is een vervelende situatie, zegt Van der Boom bij Privé TV. “Je hebt lovers en haters, maar misschien is het format ook wel dat je mensen van een andere kant laat zien en dat het soms wel een beetje mag schuren. Je hebt mensen die Sylvie fantastisch vinden, maar ook mensen die zeggen: ‘Ze is plastic’, en dat soort dingen.”

Die kritiek had de presentator en zanger al zien aankomen. “Ik wist van tevoren dat Sylvie een dame is waar mensen veel op reageren. Ik vind dat ze zichzelf wel heel goed heeft laten zien bij mij. Ik heb haar daarna nog aan de telefoon gehad en ze is dan wel verdrietig dat een VI het programma totaal uit zijn verband trekt. Maar ja, iedereen heeft zijn vrijheid en dat is dan ook een beetje het programma waar zoiets gebeurt.”

VI moet weten wat ze aanrichten, vindt Van der Boom. “Ik vind wel dat mensen daar voorzichtig mee moeten zijn. Zoals bij een VI ook. Daar wordt ze er persoonlijk op aangepakt en dat raakt mij wel.”

Als ze dan ook nog bij het succes van SBS, bij de eigen club waar we zitten, zelfs nog even het woord ‘kutprogramma’ noemen, dan moet ik daar wel even over nadenken. Maar het raakt me niet. Ik vind het meer gewoon geen klasse hebben, laat ik het zo zeggen.”

In vijf seconden van wel geraakt naar niet geraakt. En dan noemen ze René Froger het drankorgel van de Toppers.

Lees ook:
Sylvie Meis kapotgemaakt in VI: ‘Heel eng meisje’ (5 mei)
Anouk en Evert boos: ‘VI gaat te ver met Sylvie-bashing’ (5 mei)

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen