Boef bij Beau: ‘Kechophef in media werd me bijna fataal’

Rapper Boef (27) denkt dat de media-ophef die twee jaar geleden ontstond toen hij een groepje vrouwen uitschold voor ‘kechs’ (hoeren) hem bijna fataal is geworden. Dat heeft hij vrijdagavond gezegd in de talkshow Beau. Boef stond tijdens de jaarwisseling van 2018 met pech en kreeg toen een lift aangeboden van drie vrouwen. “Opgehaald door drie kechs“, meldde hij op Snapchat. Er werd in de media massaal verbijsterd gereageerd, door bekende én onbekende Nederlanders.

Het was een lastige tijd voor Boef, zegt hij. “De kechdiscussie was mij bijna fataal geworden. Daar ben ik heel eerlijk in. Het was echt het randje van mijn carrière. Het is dat ik zeg maar zo’n gigantische fanbase had die mijn muziek nog steeds streamde en nog steeds naar mijn optredens ging, maar voor het grotere, Nederlandse publiek was dat wel het moment dat ze dachten: die Boef is echt een mafkees, snap je.”

Het was een wake up call, zegt Boef. “Dat is het moment dat ik ook zelf wakker ben geworden, van: hé, hoe profileer ik mijzelf nu? Dat is het moment dat ik gewoon een ommekeer ben gaan maken.”

Maar waarom zei hij dat in vredesnaam? “Ik was 21 toen ik begon met rappen. Als je 21, 22 of 23 bent, dan maak je fouten. Maar niet iedereen heeft een heel land dat meekijkt.”

Ik moest me er bewust van worden dat ik een voorbeeld was voor de jeugd. Ik was daar zelf mentaal nog niet en dat is nu wel gebeurd.”

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen