‘Talpa kan het niet maken om steun aan te vragen’

Talpa Network kan het niet maken om aanspraak te doen op steunmaatregelen van de overheid, aangezien eigenaar John de Mol zwemt in de miljarden euro’s. Het is imagotechnisch onmogelijk. Dat zegt Rob Goossens, de tv-kenner van De Telegraaf en RTL Boulevard, bij Privé TV. Het bedrijf van De Mol kondigde gisteren een reorganisatie aan. Talpa kondigde aan geen gebruik te maken van ‘enige vorm van overheidssubsidie’ en daarom flink wat personeel op straat te zetten.

Waarom benadrukt Talpa dit zo? “Wat Talpa hiermee wil zeggen is: wij worden gesteund door een miljardair, iedereen weet dat en het is dan gek als wij dan alsnog gebruik gaan maken van een overheidsregeling. Het is om bedrijven te redden die anders niet te redden zouden zijn.”

Talpa kan makkelijk overeind gehouden worden door De Mol, ook al duurt de coronacrisis tien jaar. “John de Mol kan dit bedrijf prima zelf redden. Het is duidelijk een manier om sympathiek over te komen, maar het pijnlijke is: er gaan mensen uit.

De reorganisatie van De Mol is voor het personeel dus nadeliger dan als er gebruik had worden gemaakt van de NOW-regeling. Een voorwaarde van die regeling is dat er geen mensen ontslagen worden.

Goossens denkt dat de reorganisatie al veel langer in de pijplijn zat en dat corona nu wordt gebruikt als excuus. Het uitgangspunt van de reorganisatie is dat Talpa Network na de crisis structureel als gezond zelfstandig bedrijf kan voortbestaan, ‘ook zonder langdurige financiële ondersteuning van de aandeelhouder’, stond er in het persbericht.

Ze weigeren het infuus van de overheid, maar zeggen in hetzelfde persbericht ook dat ze af willen van het infuus van hun geldschieter/eigenaar John de Mol. Het is geen geheim dat Talpa John de Mol de afgelopen jaren veel meer geld heeft gekost dan dat het heeft opgeleverd.”

Foto: Talpa

Meer in Talpa

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen