Claudia de Breij bepleit quotum: ‘Eén vlucht per jaar’

Claudia de Breij wil onze vrijheid in vergaande mate inperken. Ze wil dat de overheid beslist dat Nederlanders nog maar één vlucht per jaar mogen maken. “Ja, en bij wijze van spreken één keer in de vijf jaar transatlantisch“, zegt ze in Volkskrant Magazine. Nooit meer leuk op vakantie dus. “Dat vind ik heus ook jammer, maar dat is dus kennelijk wat moet gebeuren, willen we niet nog zo’n pandemie voor onze kiezen krijgen of op een andere manier de gevolgen van een klimaatcrisis zien.”

Het zou voor De Breij op een prima moment komen: zelf is ze 45 en heeft ze al veel reizen gemaakt. “Ik merk nu pas dat ik het nodig heb dat iemand anders die beslissing voor mij neemt. Dus ik hoop dat het soort leiderschap dat Rutte tijdens deze coronacrisis laat zien ook nog bestaat wanneer we denken het niet meer nodig te hebben.

De Breij denkt dat het volk moet worden opgevoed door een streng doch rechtvaardige overheid. “Ik merk ook nu pas hoe zeer ik de overheid nodig heb. Ik had toen het aantal coronapatiënten steeds meer toenam zelf al geen goed gevoel meer bij optreden, maar ik had echt regels van de overheid nodig om ermee te stoppen.”

Zo hoopt ze nu ook ‘dat we leiders krijgen’ die vliegbeperkingen instellen. “We moeten niet proberen om hetzelfde leven terug te krijgen, want dat gebeurt niet meer, maar aanvaarden dat het is veranderd.

Wellicht kan iemand De Breij verrassen met een transatlantisch enkeltje naar Noord-Korea. Hoeft ze daarna nooit meer te vliegen.

Het Volkskrant-interview met Claudia de Breij kunt u lezen via Blendle.

Foto: RTL

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Wendy van Dijk in het echt een sympathieke vrouw is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen