Sieneke denkt dat ze tot Songfestival-top behoort

Sieneke Peeters denkt dat zij tot de opvallendste kandidaten van het Eurovisie Songfestival van de afgelopen tien jaar behoort. Dat zegt de Sha-La-Lie-zangeres in gesprek met Beau Monde. Sieneke schaamt zich helemaal niet voor haar onnozele liedje. “Als ik mezelf vergelijk met andere kandidaten, dan denk ik dat ik een van de opvallendste acts van de afgelopen tien jaar ben geweest. Ik was ook een van de laatste inzendingen met een Nederlandstalig lied. Daar ben ik trots op.

Hoopte ze met Sha-La-Lie op een internationale doorbraak? “Ik heb nooit gedroomd van een internationale doorbraak. Dat was niet de insteek. Ik wilde mezelf in Nederland op de kaart zetten, wat goed heeft uitgepakt.”

Ze is tevreden over haar carrière in Nederland. “Ik heb de afgelopen tien jaar drie albums uitgebracht en sta elke week op de bühne om het Nederlandse levenslied te zingen. Dat heb ik te danken aan het Songfestival. Zonder dat was de weg hier naartoe veel moeilijker geweest. Het Songfestival heeft mij gebracht waar ik nu ben.”

Sieneke deed tien jaar geleden mee, toen ze 18 was. “Achteraf snap ik dat er veel kritiek was op mijn deelname. Al die jaren waren er bekende artiesten naar het Songfestival gegaan. En toen kwam ik; 18 en amper iets gedaan. Niemand wist wie Sieneke was.”

De commotie was niet leuk, maar ik was zo enthousiast en gelukkig dat ik het hele avontuur mocht aangaan, dat het me niet echt interesseerde.

Foto: SBS

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Martien Meiland klaagt voortdurend over de fans die hem miljonair hebben gemaakt. Wat vindt u daarvan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen