3FM-baas Sharid Alles wil geen target meer noemen

Geplaatst op di 12 mei 2020 om 13:05

Sharid Alles wil als zenderbaas van 3FM geen target meer noemen, omdat ze zich nu realiseert dat ze daar op afgerekend wordt. Dat geeft ze aan in gesprek met Adformatie. Alles gaf in mei 2019 vol vertrouwen aan dat ze zich een ultimatum heeft gesteld. “Als 3FM over twee jaar nog steeds 2,5 procent marktaandeel heeft, ben ik weg. Daar heb je dan toch je target. Ik durf het nu wel te zeggen, omdat ik ervan overtuigd ben dat 3FM de potentie heeft om te groeien“, aldus de zenderbaas toen.

Het is sindsdien alleen maar slechter gegaan met 3FM. Zó slecht, dat ze haar target afgelopen februari voor de zekerheid maar heeft ingetrokken: “Ik had dat nooit moeten zeggen.

Alles wil geen uitspraken meer doen over de scores van het vernieuwde 3FM, zegt ze lachend. “Daar heb ik eerder al eens uitspraken over gedaan, maar dat kwam verkeerd in de media. Laat ik het zo zeggen: natuurlijk heeft 3FM een slechte periode gehad en die heeft te lang geduurd. Maar ik heb wel het idee dat we die achter ons hebben gelaten en nu aan het bouwen zijn. Het gaat zeker weer goed komen.”

3FM is in de metamorfose gegaan met een nieuw logo en een nieuwe programmering. “De aanzet tot de koerswijziging was afgelopen najaar, omdat de marktaandelen niet stegen. Wij vonden zelf uiteraard ook dat het beter moest, maar het is op een gegeven moment alleen nog negatief wat mensen in de media zien.”

Alles heeft veel vertrouwen in de koers. Ze geeft aan dat het ook een kwestie is van perceptie.

Foto: NPO, Michel Schnater
25 Reacties op “3FM-baas Sharid Alles wil geen target meer noemen”


 1. Nana Mouskouri

  Ik zeg nix. Je succesvolle product aan de buurman geven en dan proberen succesvol te worden met hetzelfde product? Dat werkt in geen enkele markt

 2. anoniem

  Ik weet het niet.. Kon zo’n 10 jaar geleden met veel plezier naar de radio luisteren, maar tegenwoordig hoeft dat praten door de muziek niet van me…

 3. tonio

  Ach jaa 2 jaar een topsalaris scoren en daarna kan ze altijd nog een kassaplek bemachtigen………………

 4. ron

  Dat zo iemand gewoon mag blijven zitten terwijl ze dramatisch cijfers haalt !

 5. CB

  “3FM-baas Sharid Alles wil geen target meer noemen”

  Heel verstandig. Hardlopers zijn doodlopers.

 6. Gogo

  Het is voor mij heel simpel. Ik luister de radio voor gesprekken (die ik vaak liever als podcast terugluister) en ik luister muziek via Spotify. Een mengelmoes is zeer vervelend. Muziek in praatprogramma’s is een vervelende onderbreking en een radioshow waar dj’s tussendoor door heen praten en waar zij bepalen naar welke muziek je luistert is uit de tijd.

 7. Ron

  Laffe reactie van Alles (of niets). Ze weet toch al dat ze gaat falen als ze het wel doet. Het is en blijft trekken aan dood paard. Period.

 8. Zure Zeikerd

  3fm heeft een combinatie van problemen . Ten eerste is het aanbod van muziek beduidend slechter dan vroeger . Artiesten nemen niet eens meer de moeite om nummers met een kop en een staart te maken , elke suffe deun word maar op de markt geplempt alsof het een nieuw wereldwonder is , om vervolgens achteloos opgepikt te worden door de nerds van 3fm die schijnbaar ook geen benul hebben van kwaliteit . Het geheel maakt een inhoudsloze indruk en gaat op den duur irriteren . Het zal tegenwoordig ongetwijfeld moeilijk zijn om goede muziek te vinden , maar als 90% onder de maat is doe je toch iets verkeerd .

 9. Bas

  3FM is sinds deze week nog alternatiever geworden. De muziekmix is sinds deze week weer aangepast. Minder hits, meer classics en meer alternative. Het is te horen. Minder tot gaan Nederlandstalige rap/hiphop.

 10. Annoniemus

  Hoe kan je zo iemand zenderbaas maken , dan weet je dat het fout gaat , en later zijn er kas tekorten !

 11. Ruud

  Deze vrouw zegt eigenlijk niets. Als ze zo tegen haar mensen praat snap ik de luistercijfers wel.

 12. Pjotr

  Doe mij ook z’n baan waar je geen target hoeft te halen en net onder de Balkenende norm blijft.

 13. Eva Quirinius

  @Gogo “Het is voor mij heel simpel. Ik luister de radio voor gesprekken (die ik vaak liever als podcast terugluister) en ik luister muziek via Spotify. Een mengelmoes is zeer vervelend. Muziek in praatprogramma’s is een vervelende onderbreking en een radioshow waar dj’s tussendoor door heen praten en waar zij bepalen naar welke muziek je luistert is uit de tijd.”

  Goed en helder geformuleerd!

  Nog wel een vraag: ik vind Ruud de Wild op Radio2 wél een leuk progamma, terwijl het mix van praten en muziek is. Uitzondering op de regel?

 14. jan

  Lijkt me heel vervelend als je niks kan.

 15. Kuis

  Onmogelijk als alle westerse managers en directeuren en MBA’s worden opgeleid met KPI’s, targets, bonussen en spreadsheet management.
  Economie word als (exacte) wetenschap beschouwd. Kansloos.

 16. Jan

  Waarom zou je interviews doen als je niks te melden hebt? Wacht gewoon even tot het beter gaat en er mooi nieuws is. Stil zitten als je geschoren wordt.

 17. Ronald

  Volgens mij doet ze alles wat ze kan. Wie zou het beter kunnen? Niemand volgens mij

 18. Gerard

  Ze kan zich straks weer Uppelschoten noemen als ze weg is en het totaal mislukt is.. Mevrouw neemt een andere naam aan zodra ze getrouwd is en verloochend zichzelf. een logo en slogan wijzigen en dan denken dat DAT de oplossing is? De weggelopen luisteraars begrijpen het niet. Heb dit vaker gehoord van mensen die met totaal mislukte projecten bezig zijn.Sharid Uppelschoten, Sharid Alles!?

 19. tim

  Ooit luisterderde ik naar 3FM om nieuwe muziek te horen, volgens mij mochten Dj’s toen draaien wat ze zelf leuk vonden maar op een gegeven moment werd het door anderen bepaalden moeten DJ’s grappen maken en shockeren etc etc. Erg jammer radio was ooit leuk en was bedoeld voor muziek en niet voor ego’s van Dj’s

 20. Yvonne

  Opa Tim sprak tot u.

  Oké boomer.

 21. Bart

  @Ruud Helemaal juist. Ze zegt eigenlijk helemaal niets.
  Belachelijk dat deze vrouw daar nog steeds zit en dat ze überhaupt is gekozen voor deze baan.

  Wil je nog iets maken van 3FM maak dan Rob Stenders en Fred Siebelink de baas van de zender. Of Giel Beelen. Vind hem als dj niets maar ik denk dat hij de zender er wel bovenop zou kunnen helpen omdat hij een neus heeft voor de juiste mix. Stop met dat het voor jongeren moet zijn en maak er gewoon een pop/rock en alternatieve zender van. Mooiste zou zijn in het klein op de kabel en online. Radio 5 kan dan eindelijk de huidige frequentie van 3FM krijgen. Doneer Serieus Request, enkele festivals en andere evenementen aan Radio2

 22. Paul S

  Ik luister naar internetradio; o.a. radio Monique, xlradio, radio Mi amigo,radio Caroline, en Grollo radio.
  Muziek zonder vervelende dj’s.

 23. Peter de M.

  Hey NPO schoothondje Jurre Bosman wees eens een vent en grijp daar eens in. Toon is ballen!

 24. Jan Lol

  Ga lekker naar huis, koken.. veel beter…..

 25. Frans

  Een zenderbaas die niet wil worden afgerekend op de resultaten. Daar heb je wat aan. Gewoon een baantjes jager of excuus Truus dus. Zo’n zender verdient in moeilijke tijden een sterk iemand zou je denken.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.