Sharid Alles stapt op als 3FM in 2021 niet is gegroeid

Sharid Alles, sinds negen maanden de baas van de noodlijdende radiozender NPO 3FM, stapt op als de zender in 2021 niet is gegroeid. Dat zegt ze in gesprek met de Volkskrant. Er luistert geen hond meer naar 3FM en Alles doet er alles aan om dat te veranderen. Op de vraag of ze het erg vindt als het station blijft hangen op 2,5 à 3 procent marktaandeel, antwoordt de radiomevrouw instemmend. “Ja, dat zou ik erg vinden. Dan zijn we te klein om te doen wat we eigenlijk willen“, zegt ze.

Op welk marktaandeel ze mikt, wil Alles niet zeggen. “Toen ik begon, heb ik me voorgenomen: ik noem geen targets. Dan kijkt iedereen mee: haalt ze die wel?

Als een voetbaltrainer niet scoort, dan stapt hij op. “Dat geldt voor mij ook. Als ik vind dat het te lang duurt, stap ik op. Gelukkig is ons marktaandeel net gestegen, van 2,5 naar 2,8 procent. Maar ik zit hier nog geen jaar. Radio is een langzaam medium: het kost tijd om luisteraars terug te winnen.

Alles heeft zichzelf een ultimatum gesteld. “Als 3FM over twee jaar nog steeds 2,5 procent marktaandeel heeft, ben ik weg. Daar heb je dan toch je target. Ik durf het nu wel te zeggen, omdat ik ervan overtuigd ben dat 3FM de potentie heeft om te groeien. Er is hier zo veel talent. Wij gaan het weer waarmaken, let maar op.

Het Volkskrant-interview met Sharid Alles kunt u lezen via Blendle.

Foto: NPO

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen