Sharid Alles stapt op als 3FM in 2021 niet is gegroeid

Geplaatst op do 09 mei 2019 om 10:45

Sharid Alles, sinds negen maanden de baas van de noodlijdende radiozender NPO 3FM, stapt op als de zender in 2021 niet is gegroeid. Dat zegt ze in gesprek met de Volkskrant. Er luistert geen hond meer naar 3FM en Alles doet er alles aan om dat te veranderen. Op de vraag of ze het erg vindt als het station blijft hangen op 2,5 à 3 procent marktaandeel, antwoordt de radiomevrouw instemmend. “Ja, dat zou ik erg vinden. Dan zijn we te klein om te doen wat we eigenlijk willen“, zegt ze.

Op welk marktaandeel ze mikt, wil Alles niet zeggen. “Toen ik begon, heb ik me voorgenomen: ik noem geen targets. Dan kijkt iedereen mee: haalt ze die wel?

Als een voetbaltrainer niet scoort, dan stapt hij op. “Dat geldt voor mij ook. Als ik vind dat het te lang duurt, stap ik op. Gelukkig is ons marktaandeel net gestegen, van 2,5 naar 2,8 procent. Maar ik zit hier nog geen jaar. Radio is een langzaam medium: het kost tijd om luisteraars terug te winnen.

Alles heeft zichzelf een ultimatum gesteld. “Als 3FM over twee jaar nog steeds 2,5 procent marktaandeel heeft, ben ik weg. Daar heb je dan toch je target. Ik durf het nu wel te zeggen, omdat ik ervan overtuigd ben dat 3FM de potentie heeft om te groeien. Er is hier zo veel talent. Wij gaan het weer waarmaken, let maar op.

Het Volkskrant-interview met Sharid Alles kunt u lezen via Blendle.

Foto: NPO
29 Reacties op “Sharid Alles stapt op als 3FM in 2021 niet is gegroeid”


 1. Arnie

  Mw. Alles is vlak voor het vertrek van Evers bij 538 gekomen. Het marktaandeel van 538 in de ochtend is fors geslonken. Als je op dat soort momenten niet lukt die ‘geloste’ luisteraars aan je te binden, lukt het waarschijnlijk nooit meer. Ik zie geen toekomst voor 3FM

 2. Ron

  Dit is een oud interview overigens. Of die Sharid lepelt een aantal standaard antwoorden op. Veel open deuren.

 3. Remi

  Sinds het de “jocks” van Hilversum 3 niet is toegestaan om met hun eigen platenkoffertje naar de studio af te reizen (ik noem een Henk Westbroek) en in een ‘format’ worden gedwongen, een database van zo’n 300 liedjes die de hele dag op ‘repeat’ staat, is het hélemaal niks meer, dat Hilversum 3.

  Doei.

 4. Meneer Kaktus

  Dit lekkere hapje ontbreekt nog op de trophy list van Meneer Kaktus, maar dat is een kwestie van tijd!

 5. jan

  In de volkskrant kan je beweren wat je wilt, niemand ie het leest.

 6. anoniem

  sharid

  misschien moet je af en toe een hindoestaanse lied of een surinaamse lied draien of turkse of marokkaanse

 7. Zonder Naam

  Te weinig voeling met Generatie Z. Maar deze generatie luistert wél naar Radio 538 en Q; blijkbaar begrijpen die hun luisteraars beter. Ik kan deze liefdeloze luistercijfer-fabrieken alleen niet aanhoren. 3FM wat beter, maar toch mist daar iets.

 8. Ja toch niet dan?

  Prima muziek op 3FM , 10x interessanter dan de meuk op 538, 2,of 10 alleen dj’s zijn bedroevend.

  Ben weer gaan luisteren sinds een maand en bevalt prima.

 9. Fox Mulder

  Trek je de deur goed achter je dicht als je gaat.

 10. Bart

  @Ron Geen oud interview. Is uit de Volkskrant. Ze zegt overigens wel weer steeds de zelfde dingen Dit word helemaal niets meer zo met 3FM.. Sharid heeft werkelijk geen idee waar ze over praat. Om te beginnen qua dj’s had Rob Janssen de ochtend show moeten krijgen en Timur Perlin met Ramon de middag. Dat al toen Coen & Sander vertrokken naar 538.

 11. Henk

  why wait?

 12. Michel Schut

  Ze hoeft maar 1 opdracht te doen. 3FM omvormen tot een mediakanaal op internet/DAB. Van de FM af, geef die aan Radio 5. Dan ben je geslaagd, en nog sneller dan je denkt. En 90 % van de Nederlanders die je daar een pluim voor geeft.

 13. Leo

  @Michel Schut
  DAB en DAB+ zijn compleet mislukt.

 14. Michel Schut

  @Leo, waar baseer je dat op?

 15. BN'er

  Leo, inderdaad.

 16. StefanV

  Alles is ervan overtuigd dat 3FM de potentie heeft om te groeien. Me dunkt, met zo’n dramatisch laag marktaandeel. Dat kan amper nog slechter, alleen maar beter.

  Het grote probleem van 3FM is en blijft de muziekkeuze. Veel te veel van de hak op de tak, veel te veel hiphop. Ik kijk regelmatig hoofdschuddend op 3fmfan.nl naar de recent gedraaide platen: van Editors naar Kraantje Pappie. Van Snow Patrol via Drake en Kanye West naar Danny Vera. Er zit werkelijk totaal geen lijn in.

  En daar komt nog bij dat 3FM om de haverklap achter de feiten aanloopt en van alles voorop stelt behalve kwaliteit. Idioot is ook dat ze “alternative” pretenderen te zijn, maar dan zijn ze totaal niet. Ze draaien een totaal ondoorgrondelijke selectie van muziek. Dusdanig dat luisteraars gillend wegzappen.

 17. Mediaprak

  DAB+ Wordt over 10 jaar de Europese standaard. Huidige FM frequenties zijn nodig voor oa 5G. Met het ‘argument’ “wij gaan actief DAB+ promoten” heeft de (VVD) lobby van E de Zwart een ‘gratis’ verlenging van FM freq voor comm radiozenders bewerkstelligd. Samen met het ‘opheffen’ van het max aantal FM kavels heeft dit JdM een welhaast monopolie op (comm) radio in ons land. Wel vreemd, waar T-mobile. Vodafone, KPN ea op 5G netwerken moeten bieden. Mag JdM gewoon zn gang blijven gaan. Tekorten in de jeugdzorg kunnen via een nieuwe FM/DAB veiling zo ‘verdiend’ worden.

 18. Yumilah

  Ze eet er goed van.

 19. ronald

  leuke vrouw lijkt me

 20. MM

  Leo
  Thu 09 May 2019 om 13:05
  Wat een domme opmerking Leo. DAB+ is de toekomst.
  Hier in Roermond ontvang ik 118 zenders via DAB+.
  Het mooie van DAB+ is dat al heb je maar een half streepje signaal je
  toch een zeer goede kwaliteit ontvangt. Geen ruis etc.
  Het voordeel van digitaal .
  Ik luister iedere dag naar JOE-70 uit België . Zeer goede zender.
  Dus Leo niet zo dom meer lu**en

 21. Erik de Wit

  Maak van 3FM een oldie zender zoals Radio 10 Gold .
  Maar dan wel in goede kwaliteit en niet 64 kb zoals ome John nu doet met Radio 10
  60+70 hits.
  3FM maakt dan maar iedere dag een pod-cast voor de 10 mensen die er naar luisteren.

 22. CreaBea

  doei

 23. Roen

  ALs een voetbaltrainer na een paar wedstrijddingen nog geen verbetering laat zien moet ie weg.. En dan mag zijn 2 jaar blijven zitten? Ik verwacht dat ze vanzelf de laan wordt uitgestuurd.

 24. Coen

  Eindelijk een powerlady als zendermanager!

 25. zwartje

  radio erdogan heeft wel toekomst

 26. aammehoela

  Op zich is 3FM wel beter geworden maar een groot deel van de luisteraars luistert liever naar dat vreselijk foute uur of die Halbe Stunde . Vreselijke radio met slechts af en toe een leuk liedje. Makkelijke radio maken zonder kwaliteit. Jammer dat dit niet afgestraft wordt.

 27. Orban 8500

  Zolang 3FM geen jocks met personality weet te strikken, wordt het nooit meer wat.
  Het muzikale format is daarbij van ondergeschikt belang.

 28. Kim Ypenburg

  3FM omdopen tot 3DAB !

 29. Annoniemus

  Ze geeft zich zelf wel heel veel tijd !

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.