3FM-bazin Sharid trekt target in, blijft gewoon zitten

Sharid Alles, de baas van NPO 3FM, heeft spijt van haar uitspraak dat ze haar ontslag indient als de zender op 2,5 procent marktaandeel blijft hangen. Ze trekt haar target in en blijft gewoon zitten. Dat laat ze weten op Instagram. 3FM zat bij het aantreden van Alles in juli 2018 op een marktaandeel van 3 procent, maar in de meest recente meetperiode zette de zender het laagste marktaandeel in haar 54-jarige bestaan neer: 2,2 procent. Inmiddels denkt Alles iets anders over haar target.

Alles krabbelt behoorlijk terug. “In elk interview dat ik heb gegeven werd gevraagd naar mijn targets voor 3FM en mijn persoonlijke deadline. Ik weigerde die te geven, omdat het dan constant onder je neus wordt gewreven.”

De NPO-bazin deed haar uitspraken tijdens een interview met de krant. “Tijdens een interview met de Volkskrant in de zomer van 2019 heb ik me laten ontvallen na 100 keer dezelfde vraag: ‘Als 3FM in 2021 nog onder de 2,5 procent zit, ga ik weg.’ Ik had dat nooit moeten zeggen, met name omdat de journalistiek in Nederland elkaar consequent verkeerd quote en er van maakt dat ik dat in 2018 zou hebben gezegd, toen ik begon aan deze klus. En omdat het me dus continu onder de neus wordt gewreven.”

Ze walgt ervan dat media haar houden aan haar eigen uitspraken. “Dat is blijkbaar alles wat mensen in de media leuk vinden: dingen op de man/vrouw spelen en elkaar doelloos nalullen, op een verkeerde manier nog wel. Maar ik heb dus nieuws: ik ga helemaal nergens heen. 3FM en ik zijn nog lang niet klaar met elkaar. Fijne zondag!

Lees ook: Sharid Alles stapt op als 3FM in 2021 niet is gegroeid (mei 2019)

Foto: NPO, Michel Schnater

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen