Sven Kockelmann staat nog steeds open voor Op1

Een beetje vreemd is het wel: één van de beste interviewers van de NPO, Sven Kockelmann, is tijdens deze coronacrisis vooral veel te zien in de RTL-talkshow van Eva Jinek. Het NPO-equivalent, Op1, wees hem eerder af als presentator, omdat hij niet ‘likeable’ genoeg zou zijn. Ondanks die afwijzing staat hij nog steeds open voor een rol als één van de presentatoren. “Het hangt ervan af of KRO-NCRV dat wil en de zendermanager van mening verandert“, zegt hij tegen Villamedia.

Kockelmann vindt het zelf ook vreemd dat de NPO zijn aanstelling heeft tegengehouden. “Strikt genomen zou de NPO-leiding niet over presentatoren moeten gaan, maar dat gebeurt wel.”

Hij mist het interviewen op tv best wel. “Ik zou graag weer een programma als 1op1 op televisie willen maken. Ik vind dat mijn tak van sport belangrijk is, zeker in deze tijden van nepnieuws en meningenjournalistiek.”

Een scherp en inhoudelijk interviewprogramma heb je volgens hem niet meer. “Met een advocaat van de duivel, feiten goed uitgezocht. Je ziet dat soort gesprekken af en toe bij Nieuwsuur of aan een talkshowtafel. Maar die duren te kort om door te dringen tot de kern.”

Tijs van den Brink en Jeroen Pauw kunnen goed doorpakken, zegt Kockelmann. “Maar zij hebben een andere manier van interviewen. Rutger Castricum? Die is meer uit op effect, al vind ik dat vlerkerige soms wel leuk.”

Het Villamedia-interview met Sven Kockelmann kunt u lezen via Blendle.

Lees ook:
NPO wil Sven Kockelmann niet op late avond (december 2019)
‘Schande: Sven Kockelmann had Op1 moeten hosten’ (maart 2020)

Foto: NPO

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen