NPO wil Sven Kockelmann niet op late avond

NPO 1 ziet het niet zitten om Sven Kockelmann op de late avond te zetten. Hij is niet likeable genoeg voor de plek van Eva Jinek. Dat zei de presentator vrijdagavond in De Wereld Draait Door. De NPO wil Jinek laten opvolgen door vijf verschillende duo’s, maar Kockelmann gaat daar geen onderdeel van uitmaken. Hij is niet in beeld bij de leiding. “Ik denk dat ik tweeënhalve minuut op een lijstje stond, maar de leiding van de NPO vindt mij niet likeable genoeg, heb ik teruggehoord“, zegt hij.

Kockelmann wil ook helemaal niet likeable zijn. “Ik heb nooit de behoefte gehad om likeable te zijn eigenlijk. Het is niet de eerste kwalificatie waar ik aan denk bij een journalistiek interview of een presentator, maar even goede vrienden hoor. Ik slaap er geen nacht minder om.”

Vindt hij het niet een beetje vervelend? “Nee, maar waar het mij om gaat is dat er op dat late tijdslot iemand zit met vlieguren, gezag en kennis van zaken, die ook geestig is en een goed gesprek kan voeren. Maar wel met enige reputatie. Dat is in alle grote-mensenlanden zo.”

Hij besluit: “Ik zou hopen dat de NPO dat in dit land ook vasthoudt.”

Kockelmann heeft jarenlang een programma gehad op televisie waarin hij prominenten een-op-een interviewde. Hetzelfde doet hij nog altijd op NPO Radio 1. In dat dagelijkse programma heeft Dries Roelvink een gewraakte rubriek. De gimmick van Roelvink begint langzamerhand echter een beetje negatief af te stralen op Kockelmann.

Foto: BNNVARA

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen