Roos Moggré: ‘Zou Ladies Night bij NPO wél hit zijn?’

Roos Moggré vindt het jammer dat de talkshow Ladies Night niet is gelukt op Net5. Het programma is vroegtijdig van de buis gehaald en dat is zonde. Dat zegt de presentatrice van EenVandaag in gesprek met de VARAgids. Moggré keek er graag naar. “Ik vind het jammer dat Ladies Night is gestopt, het was mega-verfrissend dat vrouwen tv maakten voor vrouwen en Merel Westrik is een groot talent. Ik had wel willen zien wat dat programma had gedaan bij de publieke omroep.

Ladies Night was ook goed om wat tegenwicht te bieden aan de mannelijke overmacht op tv, aldus Moggré. “Ik denk dat mannen om die reden los gaan op Ladies night of op vrouwenvoetbal. Ze schieten in een kramp omdat ze zich buitengesloten voelen. Kijk lekker je eigen voetbal en ga daar over zeiken, denk ik dan.”

De presentatrice kijkt graag naar talentvolle vrouwen op televisie. “Ik ben groot fan van Eva Jinek, ik kijk vaak, ook nu ze bij RTL 4 zit. Ook volg ik Op1: wat gebeurt daar, welke gasten zitten er en wat kunnen wij er later mee?

Wat zijn haar andere tv-favorieten? “Bij Netflix kies ik vooral voor vrouwenseries zoals Fleabag gemaakt door de feministische regisseur/acteur Phoebe Waller-Bridge.”

Ook zie ik The morning show met Jennifer Aniston graag. Net als het Zweedse Bonusfamiljen en het Amerikaanse Modern family. Relativerend en vol humor.”

Het VARAgids-interview met Roos Moggré kunt u lezen via Blendle.

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen