‘Schande: Sven Kockelmann had Op1 moeten hosten’

Het is onbegrijpelijk dat de NPO zijn sterinterviewer Sven Kockelmann heeft gepasseerd voor de presentatie van de dagelijkse latenightshow Op1. Dat schrijft Angela de Jong vandaag in haar column in het AD. Kockelmann werd afgeschoten door de zenderleiding van NPO 1 omdat hij niet ‘likeable‘ genoeg werd geacht en dat is een misser, vindt De Jong. Zij zag de journalist gisteren aan tafel zitten bij Eva Jinek en concludeert: “De NPO is gek dat ze Sven Kockelmann niet in Op1 hebben gezet.

Dat hij gepasseerd is, is ‘onbegrijpelijk’, vindt De Jong. “Het trof mij hoeveel gezag hij uitstraalde. Hoeveel dossierkennis hij paraat had. Hoe hij over zijn vak praatte.”

Zijn dagelijkse programma op NPO Radio 1 is volgens haar ook een topper. “Niemand die zo goed een interview kan opbouwen en daardoor een gast klem kan zetten als hij.

Toch koos de NPO voor tien mindere goden. “Ja, de ‘nieuwe’ gezichten houden zich redelijk staande en qua kijkcijfers wint Op1 het bijna elke avond van Jinek. Maar een scherp of bijzonder interview, waarvoor ik naar het puntje van mijn stoel schuif, heb ik nog niet gezien.

De NPO is dik tevreden, de vlag hangt uit. Maar de wrange conclusie is wel dat inhoud en vakmanschap er niet ‘op 1’ staan.

De column van Angela de Jong kunt u lezen op de website van het AD.

Foto: RTL

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Daphne Deckers als presentatrice van RTL Boulevard?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen