‘Schande: Sven Kockelmann had Op1 moeten hosten’

Geplaatst op do 12 mrt 2020 om 15:00

Het is onbegrijpelijk dat de NPO zijn sterinterviewer Sven Kockelmann heeft gepasseerd voor de presentatie van de dagelijkse latenightshow Op1. Dat schrijft Angela de Jong vandaag in haar column in het AD. Kockelmann werd afgeschoten door de zenderleiding van NPO 1 omdat hij niet ‘likeable‘ genoeg werd geacht en dat is een misser, vindt De Jong. Zij zag de journalist gisteren aan tafel zitten bij Eva Jinek en concludeert: “De NPO is gek dat ze Sven Kockelmann niet in Op1 hebben gezet.

Dat hij gepasseerd is, is ‘onbegrijpelijk’, vindt De Jong. “Het trof mij hoeveel gezag hij uitstraalde. Hoeveel dossierkennis hij paraat had. Hoe hij over zijn vak praatte.”

Zijn dagelijkse programma op NPO Radio 1 is volgens haar ook een topper. “Niemand die zo goed een interview kan opbouwen en daardoor een gast klem kan zetten als hij.

Toch koos de NPO voor tien mindere goden. “Ja, de ‘nieuwe’ gezichten houden zich redelijk staande en qua kijkcijfers wint Op1 het bijna elke avond van Jinek. Maar een scherp of bijzonder interview, waarvoor ik naar het puntje van mijn stoel schuif, heb ik nog niet gezien.

De NPO is dik tevreden, de vlag hangt uit. Maar de wrange conclusie is wel dat inhoud en vakmanschap er niet ‘op 1’ staan.

De column van Angela de Jong kunt u lezen op de website van het AD.

Foto: RTL
58 Reacties op “‘Schande: Sven Kockelmann had Op1 moeten hosten’”


 1. Kuis

  Weet Angela of Sven uberhaupt gevraagd is?

 2. Bep

  scherp of bijzonder interview, waarvoor ik naar het puntje van mijn stoel schuif, heb ik nog niet gezien.”

  Bij Jinek ook niet.

 3. man pan

  De stukjes van Angela de Jong worden steeds bizarder.
  Als Sven werkelijk zo goed was, dan had de KroNcrv hem niet van de TV gehaald en hem naar de radio verbannen. De kijkcijfers van zijn programma waren niet bepaald denderend.

 4. Pro Du Cent

  Wanneer wordt Kwaliteit weer belangrijker dan Kwantiteit? Angela heeft gelijk! Laat de kijker kiezen voor de insteek lekker luchtig of journalistiek.

 5. Swen

  Gelukkig dat ze niet voor hem gekozen hebben.

 6. gerdien

  Kockelman is bewust niet gekozen omdat hij met zijn bijterige interviewstijl niet in de opzet van Op1 past. Overigens heeft hij ooit een interviewprogramma op tv gehad en dat was geen succes. Meer een radio-dan tv-man.

 7. Ron

  Kockelman is te rechts voor de NPO eigenlijk, dus een late night talkshow plek kan hij dus helemaal wel vergeten.

 8. Tom

  Angela blijft Op1 gasten!

  Ze kan haar ongelijk niet toegeven….

  Hoor haar niet over de gasten en zo rondom Jinek!

 9. Tom

  Gasten is bashen

 10. gerdien

  Typisch trouwens dat Angela het met geen woord meer heeft over de door haar uitgeroepen talkshowoorlog die glansrijk zou worden gewonnen door haar grote vriendin Jinek. Behalve dan dit soort kinderachtige speldeprikjes waarmee ze alsnog haar gelijk wil halen.

 11. ESF

  Bam! ESF officieel afgelast tot nader order.

 12. Flauwe Kul

  Ach, het AD maakt toch ook gebruik van mindere goden…

  Met stip OP1: Angela de Jong! ☺

 13. Eva J

  Hoi Angela, kom je zaterdag weer lekker scharen? ☺

 14. robb

  Sven Kockelmann is daar niet geschikt voor te hard ,kro/ncrv moet hem een eigen programma geven ,dat heeft hij ook al gehad en er zijn gasten weggelopen .

 15. Een echte kerel

  Sbs? Kopen

 16. Cees G.

  Idd Gerdien, vervelend, irritant, opdringerig beterwetertje die Sven.
  Ook op de radio. Blij dat hij niet bij Op1 presenteert.

 17. NPO the only one!

  Het is werkelijk meer dan godsgeklaagd waar Angela zich nu weer mee bezig houdt. Met alle respect, ik ben uiteindelijk ’n NPO fan, maar vind Sven minder geschikt voor ’n talkshow, gezien er toch ook ’n klein beetje aan lichtere materie in moet zitten!!

 18. oja

  Dossierkennis is 1 ding, een interview prettig kunnen opbouwen en spelen is 2. Dat laatst is niet aan Sven besteed. Irritant mannetje.

 19. Wim Lubbers

  ‘Niet likable genoeg’is wat zacht uitgedrukt. Die man wekt vooral irritatie op. Een late night talkshow heeft in Nederland de traditie dat het ook relaxed moet zijn. Dat kan Kockelmann gewoon niet.

 20. Zalmneusje

  Sven was weliswaar de ‘voice of reason’ gister bij Jinek tussen alle voorpelbare linkse praatjes. Maar dat betekent nog niet dat hij sympathiek is of een aansprekend tv-gezicht.

 21. Saskia

  Aub

  Na een week kijkt niemand meer.

  Hij had jaren geleden afwisselend met Jinek een TV programma. Was een hele grote flop.

  Angela de Jong klets twitter na.

 22. Saskia

  Vanavond te gast bij Jinek: Viroloog Jort Kelder. hahahahha

  Angela: heb je het gelezen?

 23. Onze zogenaamde media wijsneus spreekt

  Zeker vriendin Jinek aan het redden.

  Die zakt steeds dieper weg in het RTL moeras.

  Gisteravond ruim 400.000 kijkers meer voor Op1 dan voor Jinek.

 24. blokkie

  Sven is een vriend van D. Rioolvink……

 25. Grace

  Groot gelijk

 26. KlimaatOptimist

  200% gelijk!
  Angela heeft wéér gelijk!
  Sven is samen met Jeroen Pauw, Arno Wellens en Wilfred Genee (vooral bij The Friday Move) een van de beste van Nederland!

  Eva heeft haar eigen glazen ingegooid door Trump en Thierry constant maar belachelijk te maken..

  Geen probleem of iemand links of rechts is, maar de kijker moet hiervan niks merken..
  Een journalist hoort (zo) neutraal mogelijk te blijven!

 27. Bjorn

  Een goed interview heb ik bij Jinek ook nog niet gezien.

 28. Pluisje

  Het kunstje van Kockelmann is dat hij niemand laat uitpraten en als een mitrailleur vragen afvuurt. Op die manier kun je idd iedereen klem zetten.Dat heeft echter niets met scherpte en vakmanschap te maken maar is gewoon onbeschoft gedrag. Niet likeable is dus nogal mild uitgedrukt.

 29. Huib

  Zij heeft volkomen gelijk. (Alweer)

 30. Actries van Houten

  Vakmanschap? Alsof Angela ‘Corona, oranjegevoel’ de Jong daar ook maar een greintje verstand van heeft. Die vrouw is voorgoed afgeschreven, wat haalt ze zichzelf toch dag na dag in haar lege hoofd.

 31. René

  Jinek was gisteren weer aan het sukkelen en moest gisteravond daardoor extra versneld alcoholisch bijgetankt worden. Haar visoogjes werden daar de laatste kwartier van de live uitzending wel erg draaierig van, haar gedrag wederom losser en hysterischer. Ze zit overduidelijk niet goed in haar vel en presteert veel minder goed bij RTL, is als talkshowhost echt een achteruitgang vergeleken met haar periode bij de NPO waar ze veel enthousiaster assertiever en journalistieker bezig was.

 32. Bart

  Helemaal eens met Angela. Sven had zeker een van de hosts moeten zijn van OP1.

 33. Guttegut

  Kan iemand de tong van Angela uit de poes van Eva Jinek trekken? Het OP1 affikken wordt nu wel erg zielig.

 34. CB

  @Guttegut, pas op: Eva is wel een kattenvrouwtje! :-P

 35. real-Gordon

  Sven Kockelmann, Diana Matroos en Twan Huys; deze 3 hebben weliswaar de potentie om kundige en scherpe talkshow host te zijn, maar missen dat subtiele gevoel om op een gegeven moment op te houden met het treiteren. Deze 3 kunnen tenenkrommend doordraven. Pauw, Jinek, Witteman zijn alle 3 meesters in.

 36. teuntje

  Alcoholische vissenoog is al dronken voordat ze begint krijg de zenuwen van dat wijf hautaine arrogante houding zum kotzen

 37. Patrick

  Eva zakt nu vrijwel volledig door haar eigen stront heen met die talkshow van d’r bij RTL, ze verliest het eerloos van NPO’s talkshow OP1. Jinek is waardeloos en overbodig is geworden sinds haar overstap.

 38. Geralda

  O ja, teuntje mongeultje?

 39. Joe Banana

  De menschen willen ’s avonds geen al te kritische journalisten horen. Ze kijken liever naar die lief lachende nitwits van op 1.

 40. Maria

  Sven heeft geen aimabele uitstraling, zijn interviewstijl is bijterig en hij wacht geen antwoord af..drammerig en niet plezierig. Maar nog veeeel erger…vraag je Sven dan krijg je Dries Roelvink er gratis bij en dat zou killing zijn!!

 41. COSA NOSTRA

  Sven Kockelmans beste beste en scherpste journalist/ interviewer van Nederland!!! Tenminste iemand die van de grote uitgaat en niet zoals die RTL verslaggeefster puur uit emoties spreekt. Sven verdient een eigen talkshow!!!!!!

 42. Bill

  Angela rakelt een afgesloten discussie opnieuw op. Totaal zinloos. Maar ja, dat is Angela ten voeten uit.

 43. ton

  Sven Kockelmann is absoluut een goede journalist.
  Hij neutraal en dat is heel belangrijk.
  Ik hoop dat ze hem binnen halen bij omroep ongehoord.

 44. 123

  En langzaam kruipt ze terug… De vraag is vooral of de NPO nog haar in een talkshow wil hebben. Ik denk van niet. Ze ziet al haar optredens in DWDD en het vroegere Pauw en Jinek verdwijnen. Pauw is gestopt, en Jinek is commercieel geworden. DWDD stopt ook. Dus waar kan ze nog terecht?

 45. Wessel

  Sven is 1 van de beste interviewers van Nederland.

 46. Joe Banana

  Er zitten al genoeg druiloren met de snuit voor de camera. Laat Sven Kockelman de mensen maar eens goed doorzagen!

 47. Sookie Stackhouse

  Nou ijdeltuitje Kokkelman wil echt geen duopresentatie doen

 48. darius

  Angela de Jong heeft gelijk. Kockelmann is een zeer goede interviewer en is niet geliefd omdat hij niet likt en kwispelt naar zijn gasten en geen genoegen neemt met draaiers. Hij is absoluut objectief wat je ook van hem vindt.

 49. Gezond verstand

  Het is van de zotte dat de vooringenomen Angela de Jong het vernieuwde NPO1 blijft bashen, terwijl de kijker haar vriendinnetje mevrouw Jinek steeds meer in de steek laat.
  Het gaat er toch om wat de kijker wil en niet wat een AD vrouwtje er van vind

 50. Wilfred Degens

  Angela, 100% mee eens! Die Kockelman vond ik iedere interviewer op de buis overstijgen in scherpte en diepgang. Hoe bestaat het dat ze hem niet geïnstalleerd hebben op Op1.!

 51. Ton

  Klopt voor 100%
  Koekenpan hoort wel i een dergelijk programma. Zal wel weer wat achter zitten .

 52. Karel

  Waar al die andere zogenaamde goede interviewers doen is slechts het laken een beetje ophoog halen, Sven trekt gewoon het gehele laken eraf wat een goede interviewer ook behoort te doen.

 53. Harrie Jansen

  sven neem je toch niet serieus, met Dries Roelvink, in ze programma

 54. Masterplugger

  Seen ïs een bijzonder irritant persoon die mensen niet uit laat praten om ze maar in een hoek te drijven….. Ik zou niet gekeken hebben dan was ik met Jones mee verhuist

 55. Masterplugger

  Jinek

 56. Elbert

  Als ik aan Sven Kockelmann denk zie ik een man voor me die erg ijdel is en met zichzelf bezig. Ik vind hem niet erg aardig overkomen bij het publiek. Komt een beetje bitcherig over op mij over als kijker. Wat ik al eerder las van de reacties hier is hij meer een radio dan een tv-man. Heeft het ook regelmatig aan de stok met zijn gasten. Hij zou eens wat meer aan zijn vriendelijkheid moeten werken. Je kunt ook een goed interviewer zijn en toch sympathiek overkomen bij het publiek. Misschien is hij hartstikke aardig hoor ken hem niet persoonlijk. Maar zijn gezicht spreekt boekdelen. Dat staat nooit vriendelijk.

 57. Elbert

  Bekijk zijn foto eens goed. Er zit geen enkele sympathie in. Het laat een gezicht zien van het is rot maar het mot!

 58. Elbert

  Of hij net in de poep getrapt heeft!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.