RTL Nieuws coronabezuinigt op Jaap van Deurzen

Jaap van Deurzen is ruim een jaar geleden tegen zijn zin in met pensioen gegaan bij RTL Nieuws, maar schrijft sindsdien nog wel een column voor de website. Die wordt hem nu afgenomen vanwege coronabezuinigingen. Dat zegt hij vandaag in zijn stukje. De coronacrisis raakt mediabedrijven hard: naast een grote groep ‘te dikke 80-plussers‘ ligt nu ook de economie en daarmee de advertentiemarkt op de ic. Er wordt dus flink bezuinigd en dat gaat veel mensen in Nederland raken.

Voor Van Deurzen betreft het gelukkig slechts een bijbaantje, naast zijn pensioen. “De hoofdredactie van RTL Nieuws heeft besloten mijn stukjes niet meer af te nemen. Dit vanwege de financieel moeilijke omstandigheden in verband met de coronacrisis. Scheiden doet lijden, hoewel er natuurlijk ergere dingen zijn.

De voormalig verslaggever van RTL Nieuws vindt het leuk dat zijn stukjes zo gewaardeerd werden. Hij wijst op een trouwe lezer die elke zaterdag schreef: “Morgenochtend kunnen we weer genieten van een gloednieuwe column van de meester zelf, Jaap van Deurzen. Een beter begin van de zondag is er niet. Lees en overtuig jezelf! De stukjes van Jaap zijn de beste manier om de zondag te beginnen.

Van Deurzen: “Het is bijna zelfbevlekking om dat hier nog even te melden, maar het is zo’n prachtig compliment. Ik ga u missen. Maar niet getreurd, misschien ontmoeten we elkaar wel weer op een ander platform, zoals op jaapvandeurzen.com. Tot ziens!

Vorig jaar was Van Deurzen nog te zien als een van de kandidaten van Expeditie Robinson.

Lees ook: RTL-reporter Jaap van Deurzen wil niet met pensioen (november 2018)

Foto: RTL, Martijn van Gelder

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen