RTL Nieuws coronabezuinigt op Jaap van Deurzen

Geplaatst op zo 19 apr 2020 om 11:00

Jaap van Deurzen is ruim een jaar geleden tegen zijn zin in met pensioen gegaan bij RTL Nieuws, maar schrijft sindsdien nog wel een column voor de website. Die wordt hem nu afgenomen vanwege coronabezuinigingen. Dat zegt hij vandaag in zijn stukje. De coronacrisis raakt mediabedrijven hard: naast een grote groep ‘te dikke 80-plussers‘ ligt nu ook de economie en daarmee de advertentiemarkt op de ic. Er wordt dus flink bezuinigd en dat gaat veel mensen in Nederland raken.

Voor Van Deurzen betreft het gelukkig slechts een bijbaantje, naast zijn pensioen. “De hoofdredactie van RTL Nieuws heeft besloten mijn stukjes niet meer af te nemen. Dit vanwege de financieel moeilijke omstandigheden in verband met de coronacrisis. Scheiden doet lijden, hoewel er natuurlijk ergere dingen zijn.

De voormalig verslaggever van RTL Nieuws vindt het leuk dat zijn stukjes zo gewaardeerd werden. Hij wijst op een trouwe lezer die elke zaterdag schreef: “Morgenochtend kunnen we weer genieten van een gloednieuwe column van de meester zelf, Jaap van Deurzen. Een beter begin van de zondag is er niet. Lees en overtuig jezelf! De stukjes van Jaap zijn de beste manier om de zondag te beginnen.

Van Deurzen: “Het is bijna zelfbevlekking om dat hier nog even te melden, maar het is zo’n prachtig compliment. Ik ga u missen. Maar niet getreurd, misschien ontmoeten we elkaar wel weer op een ander platform, zoals op jaapvandeurzen.com. Tot ziens!

Vorig jaar was Van Deurzen nog te zien als een van de kandidaten van Expeditie Robinson.

Lees ook: RTL-reporter Jaap van Deurzen wil niet met pensioen (november 2018)

Foto: RTL, Martijn van Gelder
31 Reacties op “RTL Nieuws coronabezuinigt op Jaap van Deurzen”


 1. Timo

  Tja.

 2. Derhal Flynn

  Mooi hoor, zo’n trouwe van die dat schrijft.
  Misschien kunnen ze adressen uitwisselen.

 3. Derhal Flynn

  Mijn pc ken geen Engels.
  Mooi hoor, zo’n trouwe fan.
  Pfff…

 4. Pierre Roskam

  Jaap?

 5. Dirk

  Vond hem een leuke verslaggever, maar zijn columns boeiden mij maar matig. Voegden weinig toe. Snap dat RTL hierop bezuinigt.

 6. Ella

  Wat bezuinig je daar nou mee? 100 Euro per week? Ik weet zeker dat het meer opbrengt dat het kost omdat het mensen naar de site trekt.

  Dit is echt een pennywise-poundfoolish aktie.

 7. Bob

  Jammer, Jaap is m.i. een goede journalist en zijn “stukjes” waren plezierig om te lezen.

 8. Diederick van Vleuten

  Jaap van Deurzen was altijd erg goed in Business Class.
  Grote klasse Jaap, je zal gemist worden.

 9. Femke

  Bij RTL zitten er al heel veel op de bank

 10. Jack Hiemstra

  Als je dit soort snoepbaantjes hebt heb je inderdaad geen zin om met pensioen te gaan. Als je werkt in de industrie, bouw, piep je wel anders op je 65e. In een kinderopvang met een banaan als microfoon een reportage maken voor RTL4 over Burnout bij kleuters omdat de ouders onmogelijke dingen verwachten. De overheid heeft deze groep als representatief bestempeld en dus GRAAG de pensioenleeftijd omhoog voor deze levensgenieters!

 11. Boerenverstand

  Er zullen nog honderdduizenden ontslagen volgen in Nederland. En dan niet van mensen die ook nog een pensioen hebben. Die pensioenen zullen overigens ook stevig gekort gaan worden. Met dank aan de coronamaatregelenrecessie. Powerered by Mark Rutte cs.

 12. 123

  En maar zaniken op John de Mol. Terecht, maar waarom wordt er niet verder naar RTL gekeken?

 13. Lilly Labiamus

  Blij dat die man van de tv is. Hij dacht altijd dat hij Jeugdjournaalitems aan het maken was en zo klonk het ook. Kinderlijk.

 14. Ron

  Jaap is een held een enorm goede integere journalist, echt een charismatische verslaggever met een eigen stijl. Hij kan echt genoemd worden in het rijtje Conny Mus om maar een voorbeeld te noemen.
  Alleen wel jammer dat mijn hele Twitter tijdlijn vanochtend vol stond van retweets van Jaap van Twitteraars die het allemaal erg jammer vinden dat hij stopt.

 15. edwin

  Jammer. wat bezuinig je daar nou mee? Het enigste wat ik écht las van de RTL nieuwssite, naast het weer dan.

 16. Jack Hiemstra

  Inderdaad klonken zijn reportages vaak kinderachtig. Van helemaal niets iets spannends proberen over te doen komen. Kinderjournaal ( wat rtl nieuws al eigenlijk is om de eeuwige onderwerpen, kinderen, school, zwanger, kinderen, baby’s, pappadagen, kinderopvang, zwanger, enz enz) was vaak een betere positie!

 17. WEST*

  Als RTL 100, euro p. w bezuinigd , dan is de crisis groter dan bij Talpa
  Maar RTL zal nooit de hele vuile was buiten hangen , en houdt de schone schijn op!
  En een ieder die denkt dat com tv nog toekomst heeft, kijkt via een te roze bril .
  Zelf denk ik dat de Talpa en RTL zenders in het jaar 2025 verdwenen zal zijn
  of dat alleen nog RTL 4 en SBS6 op de kabel zal zitten. of dat deze zenders betaal tv worden,Het zou zomaar kunnen want een vaste kijkersgroep van minimaal 500.000 -750.000 kijkers per avond ,zullen ze dan altijd wel behouden
  Dus wil je RTL of SBS6 zien? dat is dan 10 eurocent per minuut
  Alleen wel de reclame blokken schrappen
  Zo zouden ze kunnen overleven!

 18. WEST*

  Jack Hienstra RTL NIEUWS is ook voor vrouwen bedoeld, vandaar ze ook de onderwerpen daar naar kiezen . persoonlijk vind ik het ook te kinderachtig
  als het weer eens op staat, maar mijn vrouw vind het fijn om naar te kijken !
  dus laat maar, als ze er happy bij voelt !

 19. Snake Charmer

  @West denk eerder dat er wat NPO TV en radio zenders wegbezuinigd gaan worden.

 20. Marko

  West,

  Als ’t RTL nieuws kinderachtig is en je vrouw fijn vindt om naar te
  zegt dat ook iets over jouw niveau.

 21. chris?

  Geen serieuze journalist, te zogenaamd grappig.

 22. WEST*

  Snake Charmer de tijd zal het leren, maar de NPO zal altijd blijven bestaan!
  in welke vorm dan ook , en financieel gevoed worden door ons allemaal via belastingen, kabel gelden
  Com. tv is toch wat riskanter en kan van de ene op de andere dag voorbij zijn
  RTL en de zenders van Talpa zullen wel een iets langere adem hebben, maar er zijn er wel in de afgelopen tijd veel com tv zenders verdwenen !

 23. WEST*

  @ Marko Daar weet jij niets van Al zijn deze vrouwen nu schoonmaakser ,
  cassieres , politicus directrice of de vrouw van de admiraal RTL kijken de meeste allemaal en mijn vrouw is manager van een groot bedrijf en wonen in de randstad en in het Gooi . tevreden??

 24. Jack Hiemstra

  Ook al woon je op de maan en ben je heerser van het heelal, RTL4, en vooral het nieuws geeft al aan dat zwangere millenials met een gat in de hand en kinderachtige ventjes die er braaf achteraan huppelen hún doelgroep is. Bij ‘op straat” reacties, òf doelgroep meisjes tot 25 jaar òf allochtonen die vaak niet snappen wat er nou precies gevraagd wordt!

 25. ome H

  Stuur Britt maar op Jaap af

 26. Dikkie Dik

  Na de corona crisis niet meer van die absurde salarissen meer uitbetalen lijkt mij.

 27. Carrie

  Hij moet gewoon lekker zijn eigen site en YouTube-kanaal beginnen. Hij heeft tv helemaal niet meer nodig.

 28. Suzy Wang

  En dat allemaal door die flapdrol va van de vorst. Ik ben zo blij dat weinig om de commercieelen geef.

 29. Jimmy

  Wat een bullshit Corona,onder de mom van Corona crisis zoeken ze naar ieder mogelijkheid om geld te besparen.In feite is het om het gemiste reklame geld die ze missen bij die engnek Jinek goed te maken.Er zullen wel meer ontslagen vallen.Om te beginnen die enge programma directeur.Engnek heeft haar inkomsten contractueel al zekergesteld ook al wordt ze ontslagen.Mijn idee jammer dus.

 30. Jinek lost deels financiële crisis RTL Nederland op

  Fijn dat ze haar salaris over 2020 terug zal storten in RTL kas.
  Top!

 31. Jaap van Deurzen zelf

  Zelden heb ik zo veel reacties gekregen op een column. Misschien heb ik de indruk gewekt dat ik vol rancune zit. Maar dat is totaal niet zo. Naturlijk is het jammer, maar t zijn uitzonderlijke tijden. RTL IS ABSOLUUT DE BESTE WERKGEVER DIE IK ooit heb gehad.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.