RTL-reporter Jaap van Deurzen wil niet met pensioen

Jaap van Deurzen (65) moet over enkele weken met pensioen, maar wil helemaal niet. Dat vertelt de verslaggever van RTL Nieuws vandaag in De Telegraaf. Van Deurzen wil helemaal niet met pensioen. “Het is niet mijn favoriete onderwerp, praten over mijn pensioen. Ik moet er echt aan wennen, het is voor mij iets waar ik al jaren tegenaan loop te hikken. Van RTL kreeg ik het aanbod om een pensioencursus te doen. Dat hebben ze in het leven geroepen, zodat je niet in een zwart gat valt.”

Hoe ziet zo’n cursus eruit? “Je leert hoe je met je geld moet omgaan en om je dag een beetje leuk in te delen. Nou, ik heb even op de site gekeken, toen zag ik meteen drie ouwe mannen met grijs haar. Nu heb ik dat zelf ook, maar zo voel ik me toch allerminst.”

Daarom heeft hij RTL maar bedankt voor de cursus. “En bij de zender hadden ze daar in mijn situatie ook wel begrip voor.

Er is niets aan te doen, aldus Van Deurzen. “Juridisch is het niet mogelijk om mij in dienst te houden, maar zelf had ik nog veel langer door willen gaan. Het is zo’n gek idee, dat het over een paar weken gewoon voorbij is. Net of je er dan niet meer bij hoort.”

Er gloort nog wel een klein beetje hoop. Van RTL heb ik een aanbod gekregen om wekelijks een item te maken. Een echt Jaap Van Deurzen-item.

Van Deurzen blijft ook zijn wekelijkse column op zondag schrijven. Die wordt volgens hem door zo’n 100.000 mensen gelezen.

Het Telegraaf-interview met Jaap van Deurzen kunt u lezen via Blendle.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen