Renate hekelt kritiek op fotoserie coronaleed BN’ers

Renate Gerschtanowitz ergert zich aan de kritiek die onlangs werd geuit op de fotoserie van William Rutten over het coronaleed onder BN’ers. De tv-ster, die er met haar gezin aan meedeed, herkent zich er niet in. Dat heeft ze laten weten aan Privé TV. Rutten maakte een fotoserie over BN’ers die thuis achter het raam zitten, om ‘anderen te inspireren en te laten zien dat het er bij hen net zo aan toegaat als bij iedereen’. Hij ergerde zich aan mensen die vinden dat BN’ers makkelijk praten hebben.

Er ontstond felle kritiek op de fotoserie, omdat veel mensen vinden dat BN’ers wel de laatste zijn die moeten klagen vanuit hun kapitale luxevilla’s.

Wat vindt Gerschtanowitz nou van die kritiek? “Dat was helemaal niet de insteek van Williams idee. Hij wilde iets opstarten over hoe heel Nederland deze coronasituatie beleeft.”

Er was helemaal niets mis met de fotoserie, vindt ze. “Een aantal bekenden hebben zich laten fotograferen door het raam van: hé, ook wij zitten binnen en het is heel belangrijk dat we met z’n allen binnen blijven.”

Dus ik zie niet zo in waar de zurigheid vandaan zou moeten komen.”

Lees ook:
Fotoserie vraagt aandacht voor coronaleed BN’ers (24 maart)
‘Celebrityhaat blijkt verbinder in coronacrisis’ (1 april)
William Rutten woest over VK-foto eenzame Kees Tol (14 april)

De bewuste foto:

 

View this post on Instagram

 

Corona treft ons allen, het discrimineert niet… Deel 5 van mijn portret serie, de Familie Gerschtanowitz; “Business as usual is echt geen optie nu. Wij blijven ook binnen om de mensen te beschermen voor wie dit virus heel gevaarlijk kan zijn en voor alle helden in de zorg die nu al zoveel moeten geven om iedereen te helpen. Ook onze dagen zijn gevuld met de kinderen helpen met hun schoolwerk, werken op nieuwe manieren en de dag zo gezellig mogelijk te maken in deze surrealistische situatie. Wij willen iedereen die er voor zorgt dat Nederland gewoon kan functioneren uit het diepst van ons hart bedanken. Zonder jullie zou het chaos zijn! ❤ Julian, Benjamin, Renate en Winston” #corona #blijfthuisindienmogelijk #williamrutten

A post shared by William Rutten (@williamrutten) on

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen