‘Celebrityhaat blijkt verbinder in coronacrisis’

Geplaatst op wo 01 apr 2020 om 11:09

Nu we steeds dieper in de coronacrisis zitten, merkt Telegraaf-columniste Kitty Herweijer dat celebrityhaat een ‘verbinder’ is in deze barre tijden. Dat schrijft ze in haar column in De Telegraaf. Honderd egocentrische BN’ers, waaronder Gordon, Ellie Lust en Jeroen van der Boom, probeerden maandag in het middelpunt van de belangstelling te komen met het middelmatige coronaliedje Zon. Die BN’ers dachten Nederland hier mee te ‘helpen’, maar ze kregen veel drek over zich heen.

Ook Herweijer zag het los gaan. “We hebben het in deze tijd immers al zwaar genoeg, ook zonder de narcistische emoterreur van de camerageile Gordons & co., zo gonsde het rond.

De mensen worden een beetje moe van al die BN’ers die het ook zo zwaar hebben. Ronald Molendijk die zijn feestjes in het weekend mist, Wendy van Dijk die klaagt dat het allemaal extra zwaar voor haar is omdat ze zo’n ‘bewegelijk’ mens is en sterrenfotograaf William Rutten die meer begrip probeert te kweken voor het BN’er-leed.

Wereldvreemd, vindt Herweijer ze. “Ook bekende mensen lijden momenteel, zo benadrukken ze graag. ’The great equalizer’ wordt het virus genoemd, niemand is immers veilig. Maar is dat wel zo?

Natuurlijk missen ook BN’ers inkomsten, vervolgt ze: “Maar mensen met grote vermogens kunnen in ieder geval veel beter de klappen incasseren die eraan komen.”

Hetzelfde gebeurt volgens Herweijer in Amerika. “Amerika kotst celebrities die vanuit hun miljoenenvilla’s #staysafe tweeten en Imagine van John Lennon zingen om ’de gewone mensen’ te steunen, collectief uit.

De celebritycultuur is de zondebok, zo is nu wel duidelijk. “Maar het verbindt ons gewone stervelingen wel lekker.

De Telegraaf-column van Kitty Herweijer kunt u hier lezen.

Foto: RTL
51 Reacties op “‘Celebrityhaat blijkt verbinder in coronacrisis’”


 1. Zeperd

  Ik haat vooral mensen die met (half-)Engelse klotewoorden komen als ‘celebrityhaat’!

 2. Kim

  “probeerden maandag in het middelpunt van de belangstelling te komen”

  Wat een fijne, objеctieve, niet-oрhitsеnde sitе is dit toch.

 3. Peter van der Plasgoot

  Ja goed artikel en we zijn niet zuur mevrouw Lust – Bij het rijtje van 100 zitten mensen die niet eens kunnen zingen – ter glorie van – goed initiatief ? – de ouderen steunen met boodschappen en aandacht – de lokale winkels helpen – de voedselbank doneren –
  de hond uitlaten van je buurvrouw – dat is een goed initiatief – een liedje zingen is bagger – en grappig dat alle social influencers het nu ook vet zwaar hebben en het blijkt allemaal gebakken lucht te zijn – zonder sponsors en commercie zijn ze echt nergens ! Veel bn’ers zijn ego’s en zooo wereldvreemd.

 4. Botje

  @Zeperd
  En dan ook nog de VS Amerika noemen. Dat die mensen daar aan grootheidswaanzin lijden is geen reden om ze dan ook maar gelijk te geven. De rest van Amerika, en dan vooral Latijns-Amerika, schijt keihard op het gebruik om de VS Amerika te noemen.

 5. Henk

  Het zijn ook altijd die derderangs artiesten die aandacht willen. Dat ergert me zo.Ze doen zich heel belangrijk voor.Ga wat nuttigs doen. Ze doen dit echt alleen voor hun eigen ego.

  Je hoopt toch dat je in deze moeilijke tijd ook niks van Gordon en co hoort, dat kun je er niet bij hebben.

 6. Boris

  Gebakken lucht is misschien een leuke bijkomstigheid voor de meesten mensen in tijden van welvaart. In tijden van crisis zoals nu wanneer de ogen van de meesten geopend zullen gaan worden blijft het ook gewoon nog gebakken lucht, alleen hebben de meesten er in dat geval helemaal niets aan. Gebakken lucht is natuurlijk niet de oplossing voor een crisis.

 7. Sloopkogel

  Ik heb nog nergens een lijstje kunnen vinden van die zogenaamde honderd BN’ers.

 8. Gerda

  En dat ligt aan het volk, dat uitkotsen?
  Misschien ligt het aan al die BN ers? Of niet?

 9. Anne

  @Botje

  Alleen mensen van buiten de Verenigde Staten noemen dit land soms Amerika. Inwoners van de Verenigde Staten noemen hun land altijd US of USA en nooit America
  Je haat is dus misplaatst.

 10. Gwendolyn

  BN-ers neem een voorbeeld aan Marga Bult, die écht wat nuttigs doet. En die daar ook nog niks over wil horen…

 11. ach

  Ellie Lust is een beetje de Rosie O’ Donnell van Nederland. Binnen haar subcultuur geliefd, daarbuiten gehaat.

 12. Gordonmoe

  Dus per vandaag is het een officieel woord:
  GORDONMOE.
  Nederland kotst de aandachtgeile bn-ers uit.

 13. Alfonso

  Ik haat vooral Ellie Lust. Ze heeft een irritante uitgesproken mening

  Ze is een augurk

 14. Botje

  Anne, hou toch op! Zelfs de overheid van de VS noemt het land America: https://www.census.gov/library/stories/2020/03/new-resource-for-discovering-americas-demographic-past-present-and-future.html

 15. Leo knots

  Ellie Lust is niks, kan niks. Nederland heeft helemaal geen zin in een corona lied waarom zij en 99 andere BN’rs zichzelf belachelijk maken en aandacht vragen voor zichzelf. Mogen ze een liedje zingen? Natuurlijk mag dat, val anderen er niet verplicht mee lastig. Ellie Lust maakte het helemaal bond bij Jinek. Boos worden op mensen die het niks vinden. Gewoon dat domme wijf geen podium meer geven.

 16. Gerda

  Ik haat niemand, maar die BN ers moeten snappen, dat ook de helft van de bevolking niks verdiend en/of spaarpotjes moeten aanspreken. Ook heel veel armoede. Dat stomme promoten van zichzelf zet n u toch echt geen zoden aan de dijk.
  En dat er ouders zitten met autistische kinderen of/en ADHD ers en zich doodergeren aan mensen zoals Wendy, die zegt niks te kunnen terwijl ze zo bewegelijk is..Ga poetsen of iets..
  En een nep artiest die al bijna aan zijn AOW toe is, die roept, dat hij zijn kicks en het weekend mist..Ronald ga op je handen proberen te lopen, als je pleurt zie je sterretjes…

 17. Robert

  Geweldig die persiflage op geen stijl, heerlijk lied over de BN ers, zelfs degenen die geen stijl haten moeten hier toch wel om kunnen lachen lijkt me.

 18. Suzy Wang

  Jeroen vd Boom. Ook zo n mismaaksel. Bbrrrrt

 19. Pauline

  Ik haat de meeste bn-ers. Vaak zijn zij hol en leeg van binnen en menen elke scheet die ze te laten hebben op internet te moeten delen.
  Maar blijkbaar vinden veel laag-opgeleide mensen ze vreselijk interessant…

 20. 🗣

  Ellie Lust? Dat is toch de vriendin van Johan Derksen….?whahahahaha

 21. Besmet met Aandachtvirus

  Al die zogeheten BN’ers zijn besmet met het Aandachtvirus.

  Sommigen zijn zo erg besmet dat ze alles aangrijpen om onder de aandacht te komen.

 22. Huib

  Al die bn-ers zeiden ook vluchtelingen in huis op te nemen. Maar niet heus.

 23. Nikolaas van Myra

  Zat Peter R. de Vries er ook bij? Geldingsdrang en zo.

 24. Huib Stuip

  @Huib

  Je blijft liegen. Dat zeiden ze helemaal niet allemaal. Er waren er ook die zeiden het niet te willen, o.a. Filemon Wesselink, maar dat komt leugenaars niet goed uit. Of die zeiden van wel en het ook deden, zoals Sanne Vogel. Als je wat te zeiken hebt, richt je dan alleen op diegenen die ja zeiden maar nee deden.

 25. Gargamel

  Ik haat celebs !

 26. Boerenverstand

  @Anne: “Buy American”, “Make America great again”, “America first”. Heb je iets gemist de laatste jaren?

 27. Dolle Mina

  Ellie Lust staat toch wel hoog in de rangorde van Bekende Nederlanders die omdat ze ervaren dat er mensen naar hen luisteren zichzelf wijs gaan maken dat ze ook écht iets te vertellen hebben. Bij Ellie komt daar nog bij dat ze denkt dat alles wat voor haar nieuw is, alles waar ze voor de eerst in haar leven mee te maken krijgt, voor ieder ander óók geheel nieuw is, en dat het haar roeping is om al dat nieuwe te duiden en te becommentariëren. In werkelijkheid ligt het natuurlijk anders. Bijna alles wat voor Ellie nieuw is, bijna alles waar Ellie nooit over nagedacht heeft, bijna alles wat haar altijd is ontgaan is voor de meesten van ons gesneden koek, bekend, alledaags, en we verbazen er ons eerder over dat dat mens in haar leven zo weinig opgepikt heeft, overal verbaasd over lijkt en niks lijkt te begrijpen. Het irritante bij Ellie Lust is vervolgens dat zij ervan overtuigd lijkt te zijn dat wij allen dommer zijn dan zij, en dat we daarom aandachtig naar haar zouden moeten luisteren Zoveel domheid, dat werkt op de zenuwen.

  Ellie is vergeten kinderen te nemen die ze dan goed had kunnen opvoeden.
  Nu komt ze ons met haar moraalpreek verblijden. Maar helaas voor Ellie en een zege voor de kinderen , kan je gelukkig van borstel schuren niet zwanger worden…

 28. Veldman

  Dolle Mina, het probleem is meer dat mensen zoals jij, dus met een minderwaardigheidscomplex, standaard denken dat anderen ze dom vinden. In plaats van anderen de schuld te geven kun je beter wat aan je complex doen.

 29. Max

  @ Veldman

  Begin bij jezelf sukkel. Of ben jij soms die deugkneus, dubbele moraalridder en pussybumper Ellie?

 30. Nils Holgersson

  Natuurlijk lijden bekende mensen ook.

  Maar wij schreeuwen dat toch ook niet van de daken?

 31. Trudy

  Elly had zichzelf nu goed in kunnen zetten bij de politie. Nu is ze een verloren BN-er…. hahaha

 32. Marq

  Max:je bent een groot stuk stront.

 33. Henk Bert.

  Ellie Lust, van pot met pistool tot front lead zangeres. Kan allemaal. Als we er maar intuinen.

 34. Dries Rioolvink

  Iedere dag menopausale scharende BNers is een beetje teveel voor een tokkie.

 35. Henk Bert.

  En is politie agente geweest. Meestal ook een bij elkaar geraapt zooitje met ego problemen. Te soft en te teer voor het echte werk in het leger? Join the politie. U krijgt er een gratis achterstevoren op een varken rijden rijbewijs bij! Dan ben je overal inzetbaar.

 36. Leedvermaak

  Ik heb zojuist even het nummer gekeken en geluisterd op YouTube naar dit nummer. Echt enorm gelachen. Al die koppies die zo ernstig kijken en zichzelf zo serieus nemen. Echt lachen.
  Ik hoop alleen niet dat er al te veel mensen gaan kijken, want dan gaat men denken dat men het nog mooi vindt ook.

 37. MolTalk

  An-der-half-me-ter!

 38. Klaas Flink

  Het probleem is dat die 100 dus echt denken dat ze ons daar een plezier mee doen, dat ze een rol hebben, dat ze iets moeten doen voor het volk. Geen wonder dat we los gaan, van de meeste van die 100 krijg je sowieso rooie uitslag omdat ze a. helemaal niets kunnen en b. er geld voor krijgen. Ik zou zeggen, hou je centen en lazer een eind op, Lust en Gordon voorop, wat een ongelofelijk irritant stel is dat zeg

 39. Bastiaan

  Het is rondom schandalig dat de zogenaamde BN-ers met dit lied komen! terwijl de wereld in een gezondheidscrisis zit en zich wederom via een achterdeur in de belangstelling willen zetten. Niemand zit of zat te wachten op een lied….

 40. anoniem

  Voor deze crisis was ik ook al celebritiemoe… :-)

 41. QenQ

  B Brainless
  N nobody
  Hol en leeg alleen ik

 42. Paulus

  😷Nou Jah zeg, wat een kul allemaal. Domme achterlijke volk, als zij op deze de aandacht willen vestigen voor alle hulpverleners, wat is daar negatief aan? Of moeten zij voor de hamsterende volk van wc papier zingen.

 43. Arie Schoenlepel

  Natasha Froger die de camera inkijkt en zegt dat we “allemaal in hetzelfde schuitje zitten“. Geweldig! Ze heeft niet eens het besef dat achter haar een heus voetbalveld te zien is, gewoon IN haar eigen achtertuin! OMG!! Hoe giga absurd, achterlijk, triest, zielig, narcistisch, wereldvreemd, egocentrisch etc wil je het hebben?!?

  BN’ers, hou heel even gedurende deze Corona-crisis je debiele kop…!!

 44. Karel

  Heerlijk al die zelfverklaarde b en c sterretjes en helemaal geen sterretjes, ze krijgen ineens in de gaten dat iedereen hen uitkotst.

 45. joost

  Als ik die Ellie Lust hoor en zie, krijg ik spontane huiduitslag.

  Wel moet ik vreselijk lachen om het feit dat ik Elly zgn. zwaar bewapend in een of ander ontwikkelingsland tegen iemand hoor roepen: “stop politie”, een mannetje die absoluut niet begrijpt wat ze zegten niet weet wat ze wil doen. Lachen is dat.

  Zij is dan een parodie op die destijdse Iraakse generaal Mohammed Said al-Sahaf, die op de TV , verklaarde dat Irak volkomen de macht had, terwijl de Amerikaanse tanks achter zijn rug de stad binnen reden.
  Ach gut Ellie Lust, nog een kwestie van tijd!

 46. Coca Cola

  Ze heeft gelijk, die Telegraaf-dame.

  De BN-ers (en idd ook die bekende Amerikanen) vinden zichzelf zo belangrijk, dat ze denken als zij een liedje zingen dat de NL bevolking daar troost in vindt. Of van die betweterige TV-spotjes, dat we het allemaal moeilijk hebben, staand voor een muur met gouden platen. Whahahaha. Nee, ze leven buiten de realiteit. Uitzonderingen daar gelaten.

 47. Universal Korporaal 1

  Alleen midden op de weg gaan staan en roepen “stop Pliesie” is het stomste wat je kan doen in apenland als blond wijf. Of ze grabben je en na talloze rip’s verkocht voor een knaak. Of crimi’s die hun roestige maar effectieve en bejaarde G3 pakistan replica op je leeg knallen. Tis geen amsterdam waar de potten het voor het zeggen hebben. Ga met die zure krent op weg om je ex collega’s bij te staan!! Beter als in apenland voor de tv de doorgewinterde SWAT member uithangen ( (zonder wapen)😆

 48. critikast

  Ellie springt in een voetbalstadion nerveus op en neer en roept op een gegeven moment “We gaan NU ingrijpen”. Het was gewoon rust en supporters drongen een beetje op weg naar het bier en de kroketten…haha ! Wist Ellie veel! Dom schepsel !

 49. Peter

  plottwist, er is helemaal geen coronavirus, we doen alleen alsof in de hoop dat we een paar maanden van die bn’ers af zijn op tv, alleen zijn zij de enige die dat niet snappen.

 50. Joop55

  Is dat ook niet meer dan logische gevolgtrekking? Overigens behandel ik vele twitterverslaafde ON’ers hetzelfde hoor, zoek een leven ga tegen je vrouw aanzitten maar laat de samenleving met rust met die ethervervuiling.

 51. Aron

  Onze lesbische ex nep agent ook weer in het nieuws met haar gepreek over wat goed en wat niet goed is. Ze was geen agent, ze is geen agent, het is een pot met praatjes. Laat ze die augurk maar in haar doos proppen.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.