Fotoserie vraagt aandacht voor coronaleed BN’ers

Geplaatst op di 24 mrt 2020 om 11:46

Nederlanders doen te laconiek over de gevolgen die de coronacrisis heeft voor bekende Nederlanders. Rijke mensen hebben het ook zwaar. Dat geeft sterrenfotograaf William Rutten aan in het AD. Rutten maakt momenteel een fotoserie over BN’ers die thuis achter het raam zitten, om ‘anderen te inspireren en te laten zien dat het er bij hen net zo aan toegaat als bij iedereen’. “Ik lees veel op sociale media dat mensen vinden dat BN’ers makkelijk praten hebben“, zegt de topfotograaf.

Hij wil dat beeld wegnemen. “We zitten allemaal in hetzelfde schuitje, of we nu rijk of arm zijn, dik of dun. We moeten allemaal thuisblijven. Dat wilde ik laten zien.”

Het is niet leuk wat BN’ers momenteel over zich heen krijgen, vindt Rutten. “Denk alsjeblieft niet: ‘BN’ers hebben makkelijk lullen, met een hoop geld op de bank’. Daar gaat het nu niet om.”

Het is toch ook logisch dat we nu vooral medelijden moeten hebben met kleine horeca-ondernemers en andere kleine zelfstandigen? “Mensen die wat rijker zijn hebben nu ook grote problemen“, werpt Rutten tegen.

Hij vervolgt: “Ze hebben een bedrijf dat dicht moet, of failliet dreigt te gaan, hebben veel personeel waar ze een verantwoordelijkheid voor voelen.”

Al met al hoopt Rutten dat mensen iets anders gaan denken over het lot van BN’ers in coronatijd. “Ik hoop dat mensen door dit fotoproject elkaar ook gaan inspireren, helpen en bezighouden.”

Dries

Eén van de BN’ers die het zwaar heeft is Dries Roelvink. Hij bekent in De Telegraaf niet echt een buffer te hebben. “Ik ben ook zzp’er en iedereen denkt dat die Roelvink zich geen zorgen hoeft te maken. Maar daar vergissen mensen zich in. Financieel maak ik me hele grote zorgen.

Door zijn dure levensstijl – hij eet om de haverklap in dure restaurants en loopt in dure kleding rond – is er weinig ruimte om te sparen. “Ik heb wel een klein buffertje, een paar maanden kan ik het nog wel uitzingen. Maar het moet niet langer duren want dan zie ook ik de bodem.

Insta

De fotoserie van Rutten is te bekijken op zijn Instagram. Onderstaand de Gerschtanowitzjes:

 

View this post on Instagram

 

Corona treft ons allen, het discrimineert niet… Deel 5 van mijn portret serie, de Familie Gerschtanowitz; “Business as usual is echt geen optie nu. Wij blijven ook binnen om de mensen te beschermen voor wie dit virus heel gevaarlijk kan zijn en voor alle helden in de zorg die nu al zoveel moeten geven om iedereen te helpen. Ook onze dagen zijn gevuld met de kinderen helpen met hun schoolwerk, werken op nieuwe manieren en de dag zo gezellig mogelijk te maken in deze surrealistische situatie. Wij willen iedereen die er voor zorgt dat Nederland gewoon kan functioneren uit het diepst van ons hart bedanken. Zonder jullie zou het chaos zijn! ❤ Julian, Benjamin, Renate en Winston” #corona #blijfthuisindienmogelijk #williamrutten

A post shared by William Rutten (@williamrutten) on

Foto: RTL
41 Reacties op “Fotoserie vraagt aandacht voor coronaleed BN’ers”


 1. Gerard Cocks

  Zet er een rode lamp bij en het gehele gezin Gerschtanodinges kan werken als raamhoer.

 2. Norvo

  *zucht* Ja, we zitten allemaal vast in ’t zelfde schuitje. Maar bij de een is ’t een roeiboot en een beetje BN’er zit in een luxejacht. Dat maakt ’t verschil.

 3. Curryworst

  Dus nog even en Dries Roelvink moet zijn patserige appartementje op de P.C. Hooftstraat verlaten.
  Geen geld voor een normaal verhuisbedrijf dus dat wordt met een gehuurde boedelbak op en neer richting woonwagen.

 4. balland

  wat een ego’s hebben al deze aandachtsjunks zeg

  constant zichzelf filmen en de wereld ingooien omdat ze denken dat ze ozo belangrijk zijn

  te walgelijk voor woorden
  bners zijn ziek in hoofd

 5. Fred de Kenner

  Man man man, wat een ellende voor die bn-ers hoor, ja dat is echt afzien. Geen party’s om af te struinen. Geen bezoek aan de coke dealer. Ja dan komt het wel heel dichtbij hoor.

 6. GrijzePilion

  Oh jeee boehoehoe die zogenaamde BN’ers hebben het zooo moeilijk. Wanneer gaan zij eindelijk eens iets nuttigs bijdragen aan de samenleving?

 7. B

  Gadver , word hier toch wel aardig onpasselijk van

 8. Astrid

  NPO en Talpa sterren moeten noodsteun krijgen, de RTL nepsterren moeten maar in hun sop gaar koken…

 9. Zomaar een persoon

  “Ze hebben een bedrijf dat dicht moet, of failliet dreigt te gaan, hebben veel personeel waar ze een verantwoordelijkheid voor voelen.” Dat laatste geldt dan weer niet voor John De Mol.

 10. b

  Ik denk niet dat Bridget zich achter de ramen laat fotograferen.

 11. Hakuna matata

  “Ik ben ook zzp’er en iedereen denkt dat die Roelvink zich geen zorgen hoeft te maken…Nee Dries, dat denkt helemaal niemand. Sterker nog, niemand denkt ooit aan jou of je tokkie gezin.

 12. Peter R.

  Talpa noodsteun kom nou commercie moet zelf broek ophouden.

 13. Negoya

  Kijk dat dan zitten, in hun miljoenen villa.
  Rot toch op.

  Ik vraag ook niet om aandacht in m’n rijtjeshuis.

 14. Gogo

  Wat onsmakelijk dat al die BN’ers deze crisis weer aangrijpen om zelf in de aandacht te staan.

 15. merel

  Ik heb een paar foto’s gezien in de krant, maar wat opvalt is dat ze allemaal achter een zelfde soort raam met ruitjes zitten, zelfs allemaal gespoten in dezelfde blauwe kleur …… Ze zitten toch niet bij elkaar opgehokt?

 16. Guttegut

  Het lijkt me makkelijker thuis zitten in een huis van 1,5 miljoen euro als 6 hoog achter in de Bijlmer. Bespaar me dus dat gejammer van die kut bn’ers.

 17. Sjors van Kempen

  Die William Rutten zou de aars van Gordon nog likken als hij er daarna een fotootje van mocht maken.

  Je hebt het laagste van het laagste, dan een hele tijd niks en net als je denkt dat het einde van de leegheid in zicht is is daar opeens William Rutten.

 18. Koe Man

  Als ik dit allemaal zo lees dan denk ik dat er bewijs is dat het corona virus niet door de bubbel waarin deze BNers leven breekt.

 19. Turbojugend

  Smakeloos; coronapandemie gebruiken om zelf in de belangstelling te staan.

  Op
  Tyf
  En

 20. robb

  Het is gewoon geld verdienen aan de situatie.

 21. Walter

  Aandacht vragen voor mensen die leven in weelde en die altijd al aandacht krijgen. Zodat zij weer de aandacht krijgen door te melden dat ze het ook zo moeilijk hebben. Newsflash: iedereen snapt dat bn ers ook moeten isoleren. Maar geen aandacht voor de zorgmedewerkers die voor een hongerloontje hun gezondheid riskeren? 60 uur per week werken. En nog vele anderen? Wat een prioriteiten.

 22. Jan

  hahahaha Jeroen van der Boom en die Dany zijn echt de grootste draken van heel showbizland. Het enige goede nieuws van deze hele crisis is dat zij lekker thuis moeten blijven.

 23. TK

  POEN POEN POEN POEN. Respect voor zn werk, maar qua houding en innerlijk vind ik William echt verschrikkelijk. BLEGH!

 24. Koen

  Ik ken William niet.
  maar hij komt over als een enorme kontenlikker.

 25. Mark

  Volslagen kansloze en nutteloze actie van deze meneer Rutten.
  Tja, dan moet Triest Roelvink zijn ‘dure’ leefstijl beetje aanpassen.
  In plaats van 3 Michelinsterren restaurants dan maar een 1 Michelin ster restaurant.
  Echt, heel dramatisch…
  Ja, Corona raakt iedereen, maar waarom zogenaamde BN-ers hierin te portretteren is mij een raadsel. Quarantaine zit stuk lekkerder in grote villa in Blaricum dan in klein flatje in Den Haag Zuid…

 26. Nance Coolen

  William was ook al een matige beffer.

 27. Bart

  @Wiliam Rutten Bekende Nederlanders staan in de maatschappij niet boven andere Nederlanders hoor. Je zou na de afgelopen 10 jaar haast wel zeggen maar het is niet zo.

 28. Iris H.

  @William Helaas jongen, mijn voordeur gaat alleen voor Marco open.

 29. Maan de Steenwinkel

  Die van mij ook, hihi.

 30. Gordon Heuckeroth

  Ik heb alleen een achterdeur, hahahahahahaha.

 31. Piet Pannelap

  Hee wat leuk dat de echte BN’ers, de sterren der lage landen, hier ruim vertegenwoordigd zijn om te reageren op de artikels die over hen gaan.

  Leuk hier!

  @Maan en @Iris, mochten jullie zin hebben en Marco is niet beschikbaar, kom gezellig langs om kennis te maken met een echte stevige genotsknots…
  Tot 3 personen mag je het nog gezwellig hebben.

 32. William Rutte een karakterloze kwal

  Die William Rutten is zo verschrikkelijk bn’er geil, dat het te stakkerig voor woorden is.
  Een minkenpoep van de bovenste plank.

 33. RaymondVL

  Coronaleed BN’ers? Fukkeduk, het staat er echt. Zelfs in deze roerige tijden hoereren zich zelfbenoemde belangrijke mensen om een beetje aandacht. Weet je wat indruk zou maken? Een bn’er helemaal kaal en stijf onder de chemokuur die sterft van de pijn. Bijzonder confronterend, maar tenminste geen nepperij als dit!!

 34. Zomaar een persoon

  @Merel – Erg fake dus. Dat zijn geen bn’ers in hun thuissituatie.

 35. Turbojugend

  Het belerende toontje wat William Rutten aanslaat bevalt mij allerminst.

 36. Rost

  RUTTEN!!! VUILE TYFUSDEBIEL DAT JE DER BENT!!!

 37. Henk Westbroek

  HEB JE DAN GEEN SPATJE EER IN JE PLEURISPENS??? DE RETEN TE LIKKEN VAN DE BN’ERS MISSCHIEN WORDT JE STRAKS WEL TOEGELATEN TOT DIE GEILE INTEELTCROWD. WANT DAAR IS HET JE OM TE DOEN SMERIGE TYFUSMONGOOL DAT JE DER BENT JE MOET JE EIGEN KAPOTSCHAMEN MET DIE MOEILIJKE PLEURISBRIL VAN JE SEMI-INTELLIGENT TE WEZEN PLEUR IN JE TYFUSGRAF MET JE SCHIJNHEILIGE UITGESTREKEN KUTBEK!

 38. William Rutten

  Ok je hebt gelijk ik ga me nu verhangen

 39. William Rutten

  Ok je hebt gelijk ik ga me nu verhangen

 40. Henk Westbroek

  Joe!

 41. Piet Pannelap

  @Rost en Henk Westbroek. Dank voor delen van jullie gedachten. Kan me daar goed in vinden. Op een of andere manier mag ik dat niet vermelden, dan worden mijn reacties eerst beoordeeld door de moderators.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.