Fotoserie vraagt aandacht voor coronaleed BN’ers

Nederlanders doen te laconiek over de gevolgen die de coronacrisis heeft voor bekende Nederlanders. Rijke mensen hebben het ook zwaar. Dat geeft sterrenfotograaf William Rutten aan in het AD. Rutten maakt momenteel een fotoserie over BN’ers die thuis achter het raam zitten, om ‘anderen te inspireren en te laten zien dat het er bij hen net zo aan toegaat als bij iedereen’. “Ik lees veel op sociale media dat mensen vinden dat BN’ers makkelijk praten hebben“, zegt de topfotograaf.

Hij wil dat beeld wegnemen. “We zitten allemaal in hetzelfde schuitje, of we nu rijk of arm zijn, dik of dun. We moeten allemaal thuisblijven. Dat wilde ik laten zien.”

Het is niet leuk wat BN’ers momenteel over zich heen krijgen, vindt Rutten. “Denk alsjeblieft niet: ‘BN’ers hebben makkelijk lullen, met een hoop geld op de bank’. Daar gaat het nu niet om.”

Het is toch ook logisch dat we nu vooral medelijden moeten hebben met kleine horeca-ondernemers en andere kleine zelfstandigen? “Mensen die wat rijker zijn hebben nu ook grote problemen“, werpt Rutten tegen.

Hij vervolgt: “Ze hebben een bedrijf dat dicht moet, of failliet dreigt te gaan, hebben veel personeel waar ze een verantwoordelijkheid voor voelen.”

Al met al hoopt Rutten dat mensen iets anders gaan denken over het lot van BN’ers in coronatijd. “Ik hoop dat mensen door dit fotoproject elkaar ook gaan inspireren, helpen en bezighouden.”

Dries

Eén van de BN’ers die het zwaar heeft is Dries Roelvink. Hij bekent in De Telegraaf niet echt een buffer te hebben. “Ik ben ook zzp’er en iedereen denkt dat die Roelvink zich geen zorgen hoeft te maken. Maar daar vergissen mensen zich in. Financieel maak ik me hele grote zorgen.

Door zijn dure levensstijl – hij eet om de haverklap in dure restaurants en loopt in dure kleding rond – is er weinig ruimte om te sparen. “Ik heb wel een klein buffertje, een paar maanden kan ik het nog wel uitzingen. Maar het moet niet langer duren want dan zie ook ik de bodem.

Insta

De fotoserie van Rutten is te bekijken op zijn Instagram. Onderstaand de Gerschtanowitzjes:

 

View this post on Instagram

 

Corona treft ons allen, het discrimineert niet… Deel 5 van mijn portret serie, de Familie Gerschtanowitz; “Business as usual is echt geen optie nu. Wij blijven ook binnen om de mensen te beschermen voor wie dit virus heel gevaarlijk kan zijn en voor alle helden in de zorg die nu al zoveel moeten geven om iedereen te helpen. Ook onze dagen zijn gevuld met de kinderen helpen met hun schoolwerk, werken op nieuwe manieren en de dag zo gezellig mogelijk te maken in deze surrealistische situatie. Wij willen iedereen die er voor zorgt dat Nederland gewoon kan functioneren uit het diepst van ons hart bedanken. Zonder jullie zou het chaos zijn! ❤ Julian, Benjamin, Renate en Winston” #corona #blijfthuisindienmogelijk #williamrutten

A post shared by William Rutten (@williamrutten) on

Foto: RTL

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen