Paspoppen helpen Eva Jinek door coronacrisis heen

Eva Jinek en haar collega’s vielen dinsdagavond behoorlijk door de mand. Tijdens de live-uitzending hield iedereen zich keurig aan de 1,5-meter-regel, maar tijdens de RTL Nieuws-break zagen de online kijkers per ongeluk hoe het er aan toe gaat als de studio zich onbespied waant: iedereen liep kris-kras door elkaar heen en een geluidsman zat 35 seconden aan het jasje van een ziekenhuisdirecteur te plukken. RTL heeft beterschap beloofd: paspoppen moeten Jinek door de crisis heen helpen.

Producent PilotStudio baalt er heel erg van dat de regels niet goed zijn nageleefd. “We betreuren het dat dit is voorgevallen, we nemen alle coronamaatregelen serieus in acht.”

Hoe pakt Jinek het nu aan? De gasten hebben immers nog steeds een microfoontje aan hun jasje hangen, terwijl veel andere programma’s, zoals Op1, gebruikmaken van staande microfoons op tafel.

De producent: “Voordat de gasten de studio in gaan, hangen ze hun jas op een paspop. Daar worden de jassen gezenderd. Later trekken zij die aan.”

Er is daardoor geen fysiek contact. Wat was er dinsdag dan aan de hand? “Er moet iets mis zijn gegaan met het geluid waardoor het is voorgevallen, nog beter op letten.”

Lees ook:
Backstage-beelden: Jinek neemt 1,5 meter niet zo nauw (woensdag)
RTL betreurt coronalaksheid op studiovloer Eva Jinek (woensdag)
Op1 na Jinek-flater: ‘Wij nemen 1,5 meter goed in acht’ (donderdag)

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen