Backstage-beelden: Jinek neemt 1,5 meter niet zo nauw

Achter de schermen van Eva Jinek worden de anderhalvemeter-regels niet héél nauw nageleefd. Medewerkers van haar programma hebben nauw contact met de gasten, zelfs met Erasmus MC-directeur Ernst Kuipers. Dat blijkt uit backstagebeelden, die per ongeluk op RTL XL zijn beland. Jinek wordt tijdens de coronacrisis onderbroken door updates van RTL Nieuws. Online is bij de aflevering van gisteren te zien wat er in de studio gebeurt tijdens die onderbreking.

Tijdens de onderbreking van enkele minuten vindt er een wisseling van de tafelbezetting plaats, waarbij iedereen kris-kras door elkaar heen loopt. Als de nieuwe tafelbezetting gereed is, ontstaan er nog veel meer contactmomenten.

Ziekenhuisdirecteur Kuipers wordt door de geluidsman gevraagd om even op te staan, zodat zijn geluid in orde gemaakt kan worden. De geluidsman zit vervolgens 35 seconden aan Kuipers te frunniken.

Op hetzelfde moment komt een andere medewerker dichtbij de gasten om hun glaasjes water te verversen.

Het zijn onnodige contactmomenten: veel programma’s maken nu gebruik van staande microfoons, zodat gasten geen microfoontjes opgespeld hoeven te krijgen. Bovendien kan het water ook gereed gezet worden vóórdat de gasten aan tafel gaan.

Een oplettende kijker op het FOK-forum verbaast zich erover. “Ze doen op tv hele tijd alsof ze op afstand blijven maar je ziet daar hele tijd geluidsman op tien centimeter van man alles opknopen en drank mannetje gewoon naast iedereen drinken inschenken e.d.

Het valt deze kijker verder vooral op hoe onpersoonlijk Jinek is tijdens de break. Ze maakt geen enkel contact met haar gasten. “Vrij ongezellig. Jinek spreekt geen woord met de gasten.”

De beelden zijn terug te zien op RTL XL, van 43:50 tot 48:30. Of via het onderstaande Twitter-account van oplettende kijker Victor:

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen