RTL betreurt coronalaksheid op studiovloer Eva Jinek

RTL betreurt het dat de coronaregels niet goed zijn nageleefd op de studiovloer van Eva Jinek. De zender gaat de 1,5-meter-regels beter toepassen. Dat heeft een woordvoerder laten weten aan het AD. Als de camera draait gedraagt iedereen zich in de tv-wereld voorbeeldig, maar toen de makers van Jinek zich gisteren vijf minuten onbespied waanden liep iedereen ineens kris-kras door elkaar heen en zat een geluidsman zelfs 35 seconden te frunniken aan het jasje van een ziekenhuisdirecteur.

Dit is niet de bedoeling, vindt RTL. “Het team van Jinek spant zich iedere dag ten zeerste in om een veilige werkomgeving voor de gasten en de medewerkers te verzorgen.

RTL wijst erop dat er op de redactie strikte protocollen worden nageleefd. “Op de redactie hanteren we strikte hygiëneregels en we doen er alles aan om de richtlijnen van het RIVM zo goed mogelijk na te leven.”

Het is hier gewoon even misgegaan, aldus de zender. “Zoals te zien op de beelden gaat er ook bij ons, ondanks alle strenge maatregelen en protocollen, wel eens iets mis. Dat mag niet gebeuren in deze coronatijd en dat betreuren wij ten zeerste.”

De productie, de crew en de overige medewerkers van het programma zullen nog strenger controleren, zodat de 1,5 meterregels op de juiste manier worden nageleefd.”

Lees ook: Backstage-beelden: Jinek neemt 1,5 meter niet zo nauw (vandaag)

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen