M neemt social distancing serieus: looproutes in studio

Bij Eva Jinek praktiseren ze social distancing alleen als de camera draait, bij Op1 gaan ze uiterst serieus met corona om, maar het veiligst lijkt er te worden gewerkt bij KRO-NCRV-kuif Margriet van der Linden. In haar kleine tv-studio zijn er zelfs looproutes aangebracht. Dat zegt hoofdredacteur Nico Arends van M in de Volkskrant. Naast looproutes in de studio, worden ook bepaalde camerashots vermeden zodat de cameramensen niet te dicht bij elkaar komen. Alles om corona tegen te gaan.

Arens wijst ook op het gebruik van tafelmicrofoons. “Alleen Margriet van der Linden heeft een opgespelde microfoon. Maar die bevestigt zij dan ook iedere dag zelf“, zegt hij in de Volkskrant.

Hoe zit het met de make-up van gasten? “Als ze dat willen, ligt er make-up klaar. Er is een visagist aanwezig om aanwijzingen te geven“, zegt Irene van den Brekel van producent Human Factor TV. “Die visagist draagt uiteraard handschoenen en een mondkapje.”

Van der Linden krijgt, overigens net als Jinek, zelf wél make-up van een visagist. Beide presentatoren hebben met hun visagisten afgesproken dat die niemand behalve hun eigen gezin zien, schrijft de Volkskrant.

RTL Bouelvard heeft gezegd dat 1,5 meter afstand houden achter de schermen niet altijd lukt. Hoe zit dat bij M? “Het gaat niet op de centimeter. Maar iedereen let er ontzettend goed op dat we voldoende afstand houden“, zegt Van den Brekel.

Wat wij bijvoorbeeld de hele tijd doen, is allebei de arm uitsteken en dat dan als meetlat nemen.”

Het artikel ‘Is het maken van een talkshow, ook achter de schermen, nog wel te doen nu iedereen voldoende afstand moet houden?’ kunt u lezen op de Volkskrant-site of via Blendle.

Foto: KRO-NCRV

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Rob Kemps staat nog negen maanden onder contract bij SBS 6. Gaan ze verlengen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen