Herman den Blijker moe van coronagelul: ‘Moeten door!’

Herman den Blijker was al het virologische geklets maandagavond even goed zat in de talkshow Op1. “Je kan heel lang blijven lullen natuurlijk, maar op een gegeven moment moet je open. Op een gegeven moment moet er iets gebeuren“, zei de Rotterdammer in de uitzending op NPO 1. Eén ding is zeker: je kunt restaurants niet dichthouden totdat er over twee jaar misschien een coronavaccin is, aldus de SBS 6-ster. “Op korte termijn vallen er zaken om. De steun moet uitgebreider.

Op1-presentatrice Willemijn Veenhoven: “Herman, op een gegeven moment moet je open, anders ga je eraan onderdoor. Ik hoorde Klaas Knot (directeur Nederlandse Bank, red.) zeggen: ‘Misschien moeten sommige horeca-ondernemers zich maar laten omscholen, want die gaan het misschien gewoon niet redden.’

Den Blijker: “Moet ik daar antwoord op geven? Omscholen… Het is een hele industrie die platligt. Wat wil je omscholen? Dat gaat niet.”

Veenhoven: “Hoe zie jij de toekomst?

Den Blijker: “De nood is hoog en die steun moet gewoon uitgebreid worden. Het kan niet anders. In plaats van opschorten, moet je ook afschaffen.”

Erik Dijkstra: “Herman, wat Klaas Knot zegt klinkt hard, maar misschien moeten we gewoon met elkaar accepteren dat de cultuur zoals we die kenden met café’s en restaurants iets is dat geweest is.”

Gaat Den Blijker het overleven met zijn restaurants? “Ik hoop het, ik hoop het. De helft van de stoelen is er al uit, je gaat misschien 40 procent van je omzet draaien, maar de kosten blijven 100 procent. Er moet naar de huurbazen en naar de verschillende belastingstelsel gekeken worden om voorlopig iets te doen.”

Foto: NPO

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen