Horeca Gordon kan half jaar overleven op reserves

Geplaatst op di 07 apr 2020 om 15:30

De horecazaken van Gordon, twee Blushing-filialen en The Burger Room, kunnen ongeveer een half jaar leven op de aangelegde reserves. Dat zegt de SBS 6-presentator in gesprek met HorecaNederland.TV. Gordon, die vorige week nog aangaf het faillissement van zijn horecazaken te vrezen, klinkt nu iets optimistischer. “Ik heb godzijdank een gezond en liquide bedrijf. En dat red ik sowieso nog wel een half jaar. Maar langer niet“, aldus de 51-jarige presentator en miljonair.

Het geld moet straks wel weer gaan rollen, aldus Gordon. “Om heel eerlijk te zijn moet het over een paar maanden wel weer gaan binnenstromen. Maar ik denk niet dat we die omzetten weer gaan halen.”

Gordon wijst erop dat zijn horecazaken in Amsterdam vooral op toeristen drijven en dat die nog wel even wegblijven. “Ik zeg altijd: het is maar geld. Je moet je realiseren dat er na elke val altijd weer een wederopstanding komt. Dat zal nu ook gelden.

Blushing sloot al voor de verplichte horecasluiting. “Ik voelde al met mijn team aan dat het de verkeerde kant opging. Ik merkte de angst bij het personeel en bij de gasten natuurlijk. De enorme kentering in omzet. Op een zondagochtend besloot ik: nu hak ik de knoop door, we gaan dicht. Daar was eigenlijk iedereen heel blij mee.

De coronacrisis is een nachtmerrie voor horecabazen, aldus Gordon. “Ik ben dat met heel veel plezier gaan doen een aantal jaren geleden en als je ziet wat we nu meemaken met z’n allen: dat is bijna onwerkelijk. Ik denk dat elke ondernemer thuis zit zoals ik, met verbijstering.”

Drie jaar geleden verkondigde Gordon dat Blushing een landelijke keten zou worden met na de vestigingen in Blaricum, Amsterdam en Rotterdam ook een vestiging in Almere? En daarna nóg een vestiging in Amsterdam. “Waarna ik flink ga doorpakken en ik ook in Utrecht, Haarlem, Den Haag, Maastricht, Eindhoven en Breda zaken wil openen.

Foto: BNNVARA








28 Reacties op “Horeca Gordon kan half jaar overleven op reserves”


 1. Paul

  Hallo MC!!! Blijven jullie aan de gang met die vreselijke aandachtsgeile narcist. Zum kotzen!!!!

 2. Tineke

  In Utrecht zou er niemand komen, net als in Rotterdam, daar moesten ze hem niet.

  In Almere zit wel zijn doelgroep maar die gaan liever naar de Mac, lekkerder en betaalbaarder.
  Dus zonder Corona zou het ook niets geworden zijn met Blushing.

 3. Tjep

  Niets zo veradelijk als het wee….gordon

 4. Poenie

  Ik zou je alvast maar inschrijven bij een woningstichting.

 5. Halleluja

  Gezonde bedrijfsvoering

  Top Gordon

 6. Keta Minek

  De horecazaken van Gordon, twee Blushing-filialen en The Burger Room, Toe maar schreeuw het maar hard van de daken, de val komt na de hoogmoed.

 7. Eibertje

  Een ondernemer met gevoel

  Die mag ik wel.

 8. safsg

  VERTROUWELIJK EN UITSLUITEND VOOR INTERN GEBRUIK

  Beste collega’s,

  Hopelijk treft deze mail iedereen in goede gezondheid aan!

  Of je nu thuiswerkt of noodzakelijkerwijs op locatie, het blijft een onwerkelijke situatie. Het is een tijd waarin we onophoudelijk met ingewikkelde dilemma’s en keuzes te maken krijgen. Met elkaar proberen we te bepalen wat absoluut nú gedaan moet worden, daarin zoeken wij, net als andere mediabedrijven, constant naar de balans tussen gezondheidsmaatregelen en de continuïteit van ons bedrijf op korte- en lange termijn. Ondertussen worden we in de dagelijkse bedrijfsvoering positief verrast door jullie onbegrensde creativiteit. Ik denk daarbij onder meer aan de Coronaproof versie van ‘538 Koningsdag’, Wendy’s speciale edities van ‘Hart in Aktie’ en de door S1 en LINDA. bedachte ‘Fit Challenges’ waarmee je thuis de conditie op peil kunt houden. Het bewijst onze veerkracht! Fantastisch!

  Maatregelen op korte termijn
  Zoals eerder aangegeven, communiceren we gefaseerd maatregelen die nodig zijn om Talpa Network door de crisis te loodsen. Onderstaand vinden jullie een aantal maatregelen die op de korte termijn noodzakelijk zijn omdat onze bedrijfsvoering of de Belastingdienst dit van ons vraagt. Door mee te werken aan deze maatregelen draagt eenieder een steentje bij aan de bedrijfsvoering. We rekenen daarin op jullie steun. De maatregelen hebben betrekking op de vakantiedagen, het vakantiegeld en de reiskostenvergoedingen.

  Op het gebied van vakantiedagen behelst de maatregel een organisatiebrede vakantieplanning voor dit en volgend jaar. Het is belangrijk dat we jouw inzet optimaal kunnen plannen. Momenteel is het natuurlijk een uiterst complexe periode, echter moeten we alles op alles zetten om de gevolgen van deze crisis niet alleen te ‘dragen’, maar op termijn ook te repareren. Daarin is maximale beschikbaarheid van iedereen noodzakelijk.

  De aanpassing op het gebied van de reiskosten is een gevolg van het thuiswerken sinds 16 maart. Als kosten om die reden niet meer gemaakt worden, accepteert ook de Belastingdienst ongewijzigde voortzetting van bepaalde vergoedingen niet meer.

  Concreet betekent dit voor jou:
  In overleg met jouw manager, dien je in de maanden april en mei minimaal 4 vakantiedagen op te nemen (32 uur op fulltime basis, parttimers naar rato). Ze worden rond 10 juni a.s. automatisch in mindering gebracht op je huidige verlofsaldo. Je hoeft dus niet zelf een aanpassing te doen in het HR-systeem. Voor collega’s die ziek zijn of met zwangerschapsverlof geldt deze verplichte opname van dagen overigens niet.
  Er mogen maximaal 5 verlofdagen uit 2020 worden meegenomen naar 2021. Denk daarom nu vast na over je verlofplanning voor de rest van het jaar en stem dit af met jouw manager. Als je momenteel door de omstandigheden minder werk hebt, dan helpt het als je nu extra verlof bovenop de onder 1) genoemde dagen opneemt.
  De uitbetaling van reiskostenvergoedingen (OV-vergoeding en 0,19ct per kilometer) is gestopt per 1 april. Van de enkele collega’s met bedrijfskritische functies die op locatie aanwezig moeten zijn, worden reiskosten wel uitbetaald. Wat bedrijfskritische functies zijn is per bedrijfsonderdeel vastgesteld en bekend bij de betreffende leidinggevenden.
  Het vakantiegeld wordt dit jaar met het salaris van juni uitbetaald in plaats van met het salaris van mei. Dit helpt ons met een betere verdeling van de uitgaven over het jaar.

  Voor verdere vragen en afstemming kun je contact opnemen met je leidinggevende.

  We bedanken jullie wederom voor jullie onophoudelijke inzet en voor de medewerking aan bovenstaande maatregelen. Het blijven spannende tijden.

  Zorg voor elkaar en blijf gezond!

  Met vriendelijke groet,
  Namens de Raad van Bestuur
  Peter de Mönnink

  PS: Voor vragen kun je terecht bij jouw leidinggevende. Dit bericht zal ook op Intranet geplaatst worden voorzien van een aantal FAQ’s. Houd het Intranet in de gaten voor alle informatie.

 9. Roubini

  De nieuwe realiteit doet zijn intrede. Voor het eerst sinds mensenheugenis liggen wereldwijd economieën stil. Tienduizenden vliegtuigen staan aan de grond. De globalised world is in een aantal weken stilgelegd. The perfect storm voor een economische depressie die zijn weerga niet kent. De cijfers spreken boekdelen. In de USA werden in 1987 de slechtste cijfers van WW aanvragen ooit gemeten. Rond de 700.000 werknemers meldden zich in één week tijd bij de uitkeringsinstanties. Twee weken geleden werd dat record verpulverd met 3.300.000. Vorige week kwamen daar nog eens 6.600.000 bij.
  Ook Nederland ontkomt met zijn export- en diensteneconomie, record hoge hypotheekschulden, grote consumptieve kredieten en veel nieuwe ondernemingen die economisch niet essentieel zijn, niet aan een enorme dreun. ABN-AMRO gooide vandaag als eerste de knuppel in het hoenderhok. De huizenprijzen gaan dalen. Massa ontslagen, inkomensdaling, faillissementen en vele stedelijke appartementen gekocht als pure Airbnb belegging, zorgen voor een versnellende spiraal naar beneden. De website van Funda begint langzaam vol te stromen met nieuwe aanmeldingen. De bank durft geen exacte voorspellingen te doen, maar ziet in dat het stevig kan worden.
  Mediabureaus zijn als eerste in de economische shock terecht gekomen. Bestedingen vielen afgelopen weken tussen 60% en 90% terug, afhankelijk van het medium. Deze zullen wel wat aantrekken, maar niet meer tot het oude niveau. Influencers rollen over elkaar heen om hun contracten te vernieuwen, ze zeggen allen bereid te zijn om voor veel minder geld te werken. Nagenoeg geen enkel bedrijf wil nieuwe verplichtingen aangaan en laat de kortingen aan zich voorbij gaan. Gezien hun bestedingspatronen is het geld van de influencer snel op.
  De extreem rijken komen er wel doorheen. Maar onze economie draait voor een flink deel op de “wannebee rich”, die al jaren boven hun inkomensniveau leefden. Kijk eens op websites voor tweedehands luxury handbags. De nieuwe aanmeldingen van Chanel, Dior en Vuitton tassen is niet te stuiten en voor dumpprijzen. Men heeft geld nodig en snel. Een economie is zo goed als het collectieve geloof daarin. De religie van de onaantastbare en optimistische consument. Het geloof dat alle functies en beroepen binnen de economie niet gemist kunnen worden. Dat beeld kantelt nu snel. Voorlopig zal een Intensive Care Verpleegkundige of een UWV Medewerker, als een stuk essentiëler worden beschouwd voor de economie dan een “Corporate Social Media Strategist” of een “Lifestyle & Hapiness Consultant”. De economy gaat voorlopig terug naar de core basics. In die nieuwe realiteit zijn velen even overbodig. Vooral in de media.

 10. Lies

  @safsg: met miljoenen op je eigen bankrekening je hardwerkende medewerkers afserveren dus. Schandalig.

 11. Keta Minek

  Die nodig zijn om Talpa Network door de crisis te loodsen? Talpa zit al vanaf het begin in een crisis.

 12. Suzy Wang

  Voor mijn part. Bout met die kwal.

 13. Hobie Dondersteentje

  Ik heb op school een spreekbeurt over beroemde nederlanders van 1900 tot nu.
  Ik heb toen ook gezegd dat hij heel veel platen heb gemaakt.
  Ik heb toen ook gezegd dat ik later ga trouwen met gordon.
  Ik heb toen ook gezegd dat hij koffie ging verkopen.
  Ik heb toen ook gezegd dat hij in bed ligt met een papa.

 14. Erwin

  Zeg, mens hierboven, ga oprotten nu.

 15. TVjunkie

  Is er überhaupt nog iemand die zich om Gordon bekommerd. Zelfs de door hem betaalde escorts komen niet meer langs.

 16. Dennis

  Ik heb het idee dat Heukelroth weer aan de verdovende middelen zit, gezien zijn uitspraken.

 17. Togo

  Werken voor een baas dan ben je hoe dan ook gewoon loonslaaf

 18. Sterre

  Ik kan en wil niets meer over die narcistische galbak horen!

 19. freek

  Dan heeft Gordon redelijk gezonde horecabedrijven. Als hij dan ook met steun van de overheid zijn vaste personeel in dienst blijft houden dan gun ik hem en zijn bedrijf het beste.

 20. de gelovige

  De kwalbak van de eeuw.

 21. Lekker tv kijken

  Haha die foto’s die jullie ook altijd kiezen.

 22. Lies

  Een goede zanger en lekker spontaan, ik hoop voor heel Nederland dat hij weer gaat zingen.

 23. Iam

  Gordon zelf kan ook een half jaar teren opzijn reserves.

 24. Nils Holgersson

  Een half jaar?

  Moeten we echt nog zo lang wachten tot de maatregelen kunnen worden opgeheven?

 25. Fikkie

  @ Lekker tv kijken, je bedoelt die gemaakte, onechte, fake smile zeker. 🤮

 26. Bart M.

  Aan welke zijde van de bipolaire stoornis Gordon komend halfjaar zou zitten?
  Het zal i.i.g. weer behoorlijk overdreven zijn.

 27. Derhal Flynn

  In het begin zit Gordon nog onder de 2 promille maar gaandeweg de depressie zal dat dagelijks iets oplopen waarna de coke z’n herintrede doet om te ontnuchteren om drie uur ’s middags zodat ie weer een hele nacht verder kan met zuipen, poppers en snuif.
  Lekker hoor, schaapjes op het droge auto in de schuur en zelf helemaal naar de kloten gaan. Jammer alleen van die katervtelkenscweer, dat is wel een dingetje ja…..

 28. Miss m

  Kan die man AJB uit het nieuws gelaten worden. Hij is geen nieuws, heeft alleen overal wat over te zeuren voor de aandacht

Televisienieuws



Mail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.