Horeca Gordon kan half jaar overleven op reserves

De horecazaken van Gordon, twee Blushing-filialen en The Burger Room, kunnen ongeveer een half jaar leven op de aangelegde reserves. Dat zegt de SBS 6-presentator in gesprek met HorecaNederland.TV. Gordon, die vorige week nog aangaf het faillissement van zijn horecazaken te vrezen, klinkt nu iets optimistischer. “Ik heb godzijdank een gezond en liquide bedrijf. En dat red ik sowieso nog wel een half jaar. Maar langer niet“, aldus de 51-jarige presentator en miljonair.

Het geld moet straks wel weer gaan rollen, aldus Gordon. “Om heel eerlijk te zijn moet het over een paar maanden wel weer gaan binnenstromen. Maar ik denk niet dat we die omzetten weer gaan halen.”

Gordon wijst erop dat zijn horecazaken in Amsterdam vooral op toeristen drijven en dat die nog wel even wegblijven. “Ik zeg altijd: het is maar geld. Je moet je realiseren dat er na elke val altijd weer een wederopstanding komt. Dat zal nu ook gelden.

Blushing sloot al voor de verplichte horecasluiting. “Ik voelde al met mijn team aan dat het de verkeerde kant opging. Ik merkte de angst bij het personeel en bij de gasten natuurlijk. De enorme kentering in omzet. Op een zondagochtend besloot ik: nu hak ik de knoop door, we gaan dicht. Daar was eigenlijk iedereen heel blij mee.

De coronacrisis is een nachtmerrie voor horecabazen, aldus Gordon. “Ik ben dat met heel veel plezier gaan doen een aantal jaren geleden en als je ziet wat we nu meemaken met z’n allen: dat is bijna onwerkelijk. Ik denk dat elke ondernemer thuis zit zoals ik, met verbijstering.”

Drie jaar geleden verkondigde Gordon dat Blushing een landelijke keten zou worden met na de vestigingen in Blaricum, Amsterdam en Rotterdam ook een vestiging in Almere? En daarna nóg een vestiging in Amsterdam. “Waarna ik flink ga doorpakken en ik ook in Utrecht, Haarlem, Den Haag, Maastricht, Eindhoven en Breda zaken wil openen.

Foto: BNNVARA

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen