Carlo Boszhard verbijsterd over gewichtseisen Talpa

Carlo Boszhard vindt het bizar dat John de Mol een gewichtseis in zijn Talpa Network-contract met Patty Brard wilde laten opnemen. Dat laat hij blijken in zijn column in Televizier. Brard doet de onthulling in haar biografie: De Mol wilde haar kunnen ontslaan als ze weer op een bepaald gewicht zou komen. “Ik heb het zes keer opnieuw gelezen, maar het stond er echt“, aldus Boszhard. Zelf werkt hij bij RTL, waar volgens een woordvoerder níet gewerkt wordt met dit soort bizarre eisen.

Het is een pittige onthulling, vindt Boszhard. “De lezer van je boek mag van deze onthullingen – daar is ’ie weer – smullen. En wat een reuring en reclame maken de mensen die in je boek genoemd worden. Zij die boos en beledigd zijn, heerlijk.”

Alles staat met naam en toenaam in het boek, weet Boszhard. “En we weten allemaal dat het een dappere zet is. Een boek maakt immers meer kapot dan je lief is.”

Maar is het wel handig om je baas in zo’n kwaad daglicht te zetten? Boszhard vraagt het zich af. “Ik zou graag willen weten hoe de sfeer tussen jou en je werkgever nu is. ‘Goed’, hoor ik je zeggen, maar ik kan niet zien of je lacht of je huilt.”

Je lef en bravoure gun ik Irene en mij ook als we het ‘Carlo en Irene-boek’ uitbrengen“, besluit hij zijn column.

Lees ook:
John de Mol ontslaat Patty Brard als ze weer dik wordt (26 maart)
RTL-dames hebben géén gewichtsclausule in contract (26 maart)
Talpa zwijgt over gewichtseisen voor presentatrices (27 maart)

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen