Angela de Jong klapt handen weer blauw voor Eva Jinek

Angela de Jong heeft flink lopen hamsteren. Haar voorraad veren voor de bips van Eva Jinek raakt maar niet op: vandaag steekt ze er nog één in. Dat is te lezen op de tv-pagina van het AD. Jinek interviewde dinsdagavond de geagiteerde Denk-politicus Farid Azarkan en ze kreeg daar veel complimenten over. Haar grootste fangirl Angela de Jong slaat al helemaal door en nomineert Jinek nu al – het is medio april – voor de Sonja Barend Award 2020. “Een gerede kanshebber (…) zo niet de winnaar.

Jinek was volgens haar ‘ouderwets op dreef’. “Zo hadden we haar sinds het bezoek van Dirk Scheringa – in die goeie ouwe tijd dat er nog gewoon publiek in een studio mocht komen – niet meer gezien.

Azarkan zakte, zoals het een goed Denk-politicus betaamt, volledig door de mand. “Dat is volledig de verdienste van Eva die gefocust blijft op de rode draad, maar tegelijk haarscherp luistert naar wat haar opponent zegt, of juist niet zegt.”

De Jong moedigt Jinek aan om vooral zo door te gaan. “Van mij mag deze versie van Eva zich vaker laten zien tot ze over drie weken het stokje overgeeft aan Beau. Niet alleen omdat het spannende tv oplevert, maar ook omdat ik inmiddels snak naar meer coronavrije gesprekken aan talkshowtafels.

Andere politici die De Jong graag aan de Jinek-tafel terugziet zijn Jesse Klaver, Thierry Baudet en Rob Jetten.

De AD-column van Angela de Jong kunt u hier lezen.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen