Angela wil dat Nikkie Plessen klep houdt over corona

Angela de Jong vindt dat Nikkie Plessen haar klep moet houden als het gaat over het coronavirus. Ze heeft er geen enkel verstand van. Dat zegt de opiniediva in de mediapodcast van het AD. Plessen is net als vele ondernemers kritisch over het wel héél risicomijdende beleid van Mark Rutte, waardoor de economie zeer forse schade oploopt. Ze sprak zich daarover uit in Boulevard, maar dat is tegen het zere been van De Jong, die aangeeft dat ze liever luistert naar Ab Osterhaus.

De Jong ziet het liefst dat coronacritici de mond wordt gesnoerd. “Op1 vergaloppeerde zich door Maurice de Hond zo’n groot podium te bieden en dat vind ik kwalijk wat er nu in ieder programma gebeurt. Ik hoorde nu ook Nikkie Plessen die dan ook ineens coronadeskundige en economisch expert is, die dan ook weer ervoor pleit dat het allemaal een tandje minder kan.

De televisierecensente heeft helemaal geen zin in die meningen. “Dan denk ik: jongens, jullie zijn BN’ers, jullie hebben een groot bereik, mensen kijken tegen jullie op en als je dan zegt dat het allemaal wel een tandje minder kan of het allemaal niet zo’n vaart loopt, dan vind ik het gevaarlijk worden.”

Met name de uitspraken van Maurice de Hond zijn volgens De Jong schadelijk. “Mensen zijn gewend om naar hem te luisteren als hij voorspellingen doet over de peilingen. Dan denken veel mensen dat hij er ook wel verstand van heeft. Dat vind ik zorgelijk.”

Lees ook: Maurice de Hond slaat terug naar Angela de Jong (eerder deze week)

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen