Nikkie Plessen verzucht: ‘Er zullen altíjd virussen zijn’

Nikkie Plessen denkt niet dat we in een totale paniek moeten schieten over het coronavirus. Een risicoloos leven is niet mogelijk: er zullen altíjd virussen heersen. Dat gaf de onderneemster woensdagavond aan in RTL Boulevard. Plessen heeft een kledingbedrijf dat uiteraard ook te kampen heeft met een aanzienlijk lager uitgavepatroon. Het lijkt er en beetje op dat het ongeduld ook bij haar begint toe te slaan. Ze zette gisteren haar vraagtekens bij ‘blijf thuis’-prediker Diederik Jekel.

Jekel denkt dat we voorlopig nog moeten voorkomen dat grotere groepen mensen samenkomen. “Als je twee mensen hebt is de kans klein dat van die twee er toevallig iemand ziek is. Als er 40.000 mensen op één plek zijn, neemt de kans natuurlijk ook toe dat er toevallig zieke mensen tussen zitten.”

Plessen onderbrekend: “Maar wanneer ga je daar overheen? Dat is de vraag. Want er zullen altijd virussen zijn, hè? Los even van dit virus, maar dit hou je natuurlijk eigenlijk altijd. Er zullen altijd mensen ziek zijn, ook in zulke grote groepen dat er dingen overgesprongen gaan worden, etcetera.”

Jekel: “Dat is waar, maar in 102 jaar tijd is het nog nooit gebeurd dat er dit soort quarantainemaatregelen hebben plaatsgevonden, dus kennelijk is dit virus anders dan al die andere virussen. Zo flauw is het gewoon wel. De Mexicaanse Griep was minder dodelijk, maar verspreidde zich heftiger. Ebola is minder heftig. SARS en MERS is ook allemaal anders dan dit.”

Mijn vraag is hoe Zweden omgaat met dit soort feesten“, vroeg ze daarop. Zweden is een land waar de coronamaatregelen veel minder streng zijn dan hier.

Nederland heeft het evenementenverbod verlengd tot 1 september. Plessen vindt dat de overheid heel weinig perspectief biedt. “Is het zo dat je na 1 september zegt: op 2 september gaan we weer met z’n allen staan? Geef iets. Dan weten mensen meer en kunnen ze iets meer plannen.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Ali B is terug in het land: moeten de paparazzi op hem jagen of hem met rust laten?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen