Koos Postema maakt gebruik van ouderenuurtje AH

Koos Postema is een van de mensen die gebruikmaken van het ouderenuurtje dat Albert Heijn heeft ingesteld tussen 7.00 en 8.00 uur. Dat vertelt hij in gesprek met de Volkskrant. De afgelopen weken was het één gekkenhuis in de supermarkten: mensen hamsterden alsof ze 1000 euro aan gratis boodschappen hadden gewonnen. Een stressvolle situatie voor de oudere medemens en daarom heeft Albert Heijn nu het ouderenuurtje. Met zijn 87 jaar maakt Postema daar dankbaar gebruik van.

Postema hoort tot de risicodoelgroep. “Ik ben uiteraard veel binnen. Lees nog meer dan ik al deed. Ik ben een enorme krantenliefhebber. Maar ik doe ook boodschappen.”

Hij doet boodschappen bij de Albert Heijn in Soest. “Ze hebben bij de supermarkt nu een ouderenuurtje, tussen 7 en 8. Dus ik ga tussen 7 en 8 naar de supermarkt om daar met de andere ouderen van Soest een boodschap te doen. Ik ben natuurlijk een oude man, ik hoef niet meer naar studio’s toe.”

Het voelt als oorlog, zegt Postema. “Het is een vreemd verschijnsel dat je ineens een heleboel niet meer mag. Zo was het in de oorlog ook, toen mocht je ’s avonds niet meer naar buiten van die Duitsers. Je ging wel naar school, maar alleen halve dagen.”

Nu mogen de kinderen helemáál niet meer. Ik zie ze nu buitenspelen, de kinderen van de buren, met z’n tweeën. Het heeft wel iets van een oorlogssituatie, ja.”

Overigens werd vanochtend bekend dat Postema’s dorpsgenoot Liesbeth List is overleden op 78-jarige leeftijd.

Het Volkskrant-interview met Koos Postema kunt u lezen via Blendle.

Foto: RTL

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen