Koos Postema maakt gebruik van ouderenuurtje AH

Geplaatst op vr 27 mrt 2020 om 9:55

Koos Postema is een van de mensen die gebruikmaken van het ouderenuurtje dat Albert Heijn heeft ingesteld tussen 7.00 en 8.00 uur. Dat vertelt hij in gesprek met de Volkskrant. De afgelopen weken was het één gekkenhuis in de supermarkten: mensen hamsterden alsof ze 1000 euro aan gratis boodschappen hadden gewonnen. Een stressvolle situatie voor de oudere medemens en daarom heeft Albert Heijn nu het ouderenuurtje. Met zijn 87 jaar maakt Postema daar dankbaar gebruik van.

Postema hoort tot de risicodoelgroep. “Ik ben uiteraard veel binnen. Lees nog meer dan ik al deed. Ik ben een enorme krantenliefhebber. Maar ik doe ook boodschappen.”

Hij doet boodschappen bij de Albert Heijn in Soest. “Ze hebben bij de supermarkt nu een ouderenuurtje, tussen 7 en 8. Dus ik ga tussen 7 en 8 naar de supermarkt om daar met de andere ouderen van Soest een boodschap te doen. Ik ben natuurlijk een oude man, ik hoef niet meer naar studio’s toe.”

Het voelt als oorlog, zegt Postema. “Het is een vreemd verschijnsel dat je ineens een heleboel niet meer mag. Zo was het in de oorlog ook, toen mocht je ’s avonds niet meer naar buiten van die Duitsers. Je ging wel naar school, maar alleen halve dagen.”

Nu mogen de kinderen helemáál niet meer. Ik zie ze nu buitenspelen, de kinderen van de buren, met z’n tweeën. Het heeft wel iets van een oorlogssituatie, ja.”

Overigens werd vanochtend bekend dat Postema’s dorpsgenoot Liesbeth List is overleden op 78-jarige leeftijd.

Het Volkskrant-interview met Koos Postema kunt u lezen via Blendle.

Foto: RTL
11 Reacties op “Koos Postema maakt gebruik van ouderenuurtje AH”


 1. Derhal Flynn

  Wel erg dit.
  Dat het lijkt op oorlog, Koos kan het zeggen, die was erbij.
  Hou je taai Koos.

 2. man pan

  Ik ga pas ‘s-avond na 21:00 naar de AH, lekker rustig, kijk wel wat er over is.

 3. Kruimel

  Wordt er nog steeds gehamsterd door egoïstische mongolen dan?

 4. Kwinkie

  Liesbeth List is overleden. Waarom is er hier geen artikel over????

 5. Bij

  Even terloops melden dat Liesbeth List is overleden. De dochter van een vuurtorenwachter op Vlieland verdient meer eer. Boven weer met Shaffy zingen. Heerlijk.

 6. Henk

  @Bij Het was zijn dorpsgenoot.

 7. Bart M.

  Een eigen uur U?

 8. Robert

  Beste talkshow host van Nederland, genot om naar deze man te kijken en te luisteren.

 9. Fj

  Ik ga tussen 21 en 22, bijna geen klant. Beter dan dat vreselijk vroege uurtje.

 10. X

  Walgelijke man.

 11. Wilfred Degens

  Worden dan aan die kwetsbare ouderen rubber handschoenen en mond/spuugkapjes uitgedeeld voor hun en de rest van de klanten veiligheid? Of is dit weer zo’n AH bühne toneelstukje?

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.