Ster-directeur positief ondanks hevige coronacrisis

Geplaatst op di 24 mrt 2020 om 14:00

De coronacrisis raakt de ene branche meer dan de andere branche, maar ook de advertentiemarkt krijgt rake klappen. Het wordt men voorlopig flink moeilijk gemaakt om te consumeren en daardoor bevriezen veel bedrijven hun advertentiebudgetten. Aan de andere kant zijn er ook winkels die het ongelooflijk goed doen in de coronacrisis, maar per saldo rekent Ster-baas Frank Volmer op het mislopen van ‘miljoenen’. Toch zit hij niet bij de pakken neer en ziet hij ook kansen in deze crisis.

De ergste klap wordt momenteel verwerkt. “Eerst kwamen die afzeggingen voornamelijk uit de reisbranche, maar nu zijn het ook allerlei andere bedrijven die spotjes moeten schrappen. We lopen miljoenen mis“, zegt hij in Trouw.

Toch blijft Volmer optimistisch. “Er is nu veel ruimte voor adverteerders die het moeten hebben van online verkoop. En bedrijven die in abri’s adverteren zullen, met de lege straten in gedachten, hun strategie wellicht verleggen naar radio of televisie.

Ook het moederbedrijf van Qmusic, DPG Media, zit niet bij de pakken neer. Baas Christian van Thillo wijst erop dat DPG ‘een sterke, winstgevende onderneming is’, is te lezen bij Radiofreak. “Het wordt even zwaar afzien, maar we zullen er versterkt uitkomen. Dat staat vast.

RTL wees er gisteren op dat de eerste schok is geweest en dat er inmiddels ook bedrijven zijn die meer adverteren, zoals webwinkels.

Talpa-baas John de Mol heeft ervoor gekozen om wel paniek te veroorzaken onder zijn personeel en ontslagen aan te kondigen. Hij heeft weinig solidariteit met tv-makers, concludeert Marianne Zwagerman.

Foto: BNNVARA
7 Reacties op “Ster-directeur positief ondanks hevige coronacrisis”


 1. Peter R.

  63 coronapatiënten overleden sinds gisteren, dodental staat nu op 276.

 2. 🖱

  Er valt een flink gat in de programmering van NPO, nu de EK en OS niet doorgaan.
  Hoe gaan ze dat oplossen? Nog méér herhalingen of een station sluiten?

 3. man pan

  @Peter R.
  Het aantal nieuwe ziekenhuisopnames is gelukkig niet exponentieel gestegen.

  nos.nl/liveblog/2328134-63-coronapatienten-overleden-sinds-gisteren-dodental-staat-nu-op-276.html

 4. William

  Beter om enkel NPO1, RTL 4 en SBS 6 in de lucht te houden. Dan zijn er drie zenders die er in gaan slagen wel een ruim aanbod te brengen. Drie zenders is genoeg, vroeger waren er maar twee. Er is ook nog Netflix, Videoland, Disney+, Amazon. Doen!

 5. sital

  jammer

  maar het is een les

  officieel moet niet van reclame geld geleefd worden

  maar van abonnement\ oplage van de krant en kijkers van tv

  wij hebben er een mode van gemaakt

  om geld te verdienen van reclame op tv en advertentie uit de krant

 6. xandertje

  Op RTL zie ik in een reclameblok alleen maar reclames van RTL (Videoland en eigen tv programma’s) en op RTL/NPO is de commercial van het Turkse bureau van toerisme (kom naar Turkije op vakantie) zo’n beetje de enige commercial nog. Het bureau dat verantwoordelijk is voor de planning van die commercial mag wel eens worden aangepakt door Erdogan.Weggegooid geld! Die commercial had er al lang afgehaald moeten worden. En dat kost niks he, STER directeur vertelde vanochtend dat je je commercial kosteloos kunt annuleren.

 7. Axel-F(Arnhem)

  ALS JE ME NOU.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.