Coronarel: BLVD en Show roepen Gers Pardoel op matje

RTL Boulevard en Shownieuws hebben Gers Pardoel vrijdag op het matje geroepen na zijn bizarre uitspraken over het coronavirus. Hij bleef in beide showrubrieken achter zijn mening staan. Dat was te zien op RTL 4 en SBS 6. Pardoel liet op social media weten dat we elkaar vooral moeten blijven omhelzen en de handen moeten blijven schudden en dat gaat regelrecht tegen het advies van de rijksoverheid in. Gisteren bleek in de rubrieken echter dat hij niet helemaal honderd procent is.

De zanger blijft iedereen knuffelen. “Ik geef mijn dierbaren en geliefden een hand, een knuffel en liefde, want dat is wat nodig is zeg maar. En dat is echt nodig. Want de wereld mist liefde momenteel.”

Pardoel gelooft niets van het advies van Mark Rutte. “De minister-president vertelt dat we elkaar geen hand moeten schudden, maar staat zelf niet achter die boodschap, want twee seconden later geeft hij zelf iemand een hand. Dus óf hij gelooft het niet en hij is niet geloofwaardig voor mij.”

Belangrijk vind ik wel dat we vooral de ouderen beschermen, maar vooral liefde geven, op welke manier dan ook.”

Zelfs mensen met corona moeten we blijven knuffelen, aldus Pardoel in Shownieuws. “Ik neem het heel serieus, hoor. Dit weekend had ik eigenlijk op de planning staan dat ik opnames zou doen voor The Voice Kids in Vlaanderen. Er is bij iemand het coronavirus geconstateerd, wat ik heel erg vind. Ik hoop dat er geliefden bij hem in de buurt zijn die hem wel die hand geven, die knuffel en die liefde. Laten we vooral niet zo angstig bewegen en ik ben niet bang.”

BN’ers hebben verbijsterd gereageerd op de uitspraken van Pardoel. Zangeres Roxeanne Hazes: “Let Love Rule geldt te allen tijde, maar dit advies is zo ondoordacht. Waarschijnlijk zie je hier het kwade niet van in, maar je hebt zo’n groot bereik qua followers. Doe er het juiste mee! Mensen, volg alstublieft het advies van mensen die weten waar ze het over hebben. Let love rule, maar wees verstandig en denk aan je medemens.

Soundos El Ahmadi: “Goed bedoeld, maar een pandemie luistert niet naar liefde.”

Mark Tuitert: “Dat is wensdenken. Houden virussen zich in de echte wereld helaas niet aan.”

Pardoel is er niet van onder de indruk. “Ik vind daar niks van. Kijk, ik stuur een bericht en jij hoeft dat niet te begrijpen en het daar ook niet mee eens te zijn. Het is dat bericht en dat is vanuit goede intenties verstuurd. Ik beweeg alleen maar in liefde en in vrede.”

Lees ook: Ab Osterhaus: ‘Advies Gers Pardoel leidt tot doden’ (gisteren)

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat SBS 6 ook na de zomer een dagelijkse talkshow met de VI-mannen moet uitzenden?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen