Op1-ster Charles Groenhuijsen in zelfquarantaine

Charles Groenhuijsen, een van de presentatoren van de late talkshow Op1, komt zo weinig mogelijk buiten nu het coronavirus door de straten van ons land heen sluipt. Dat laat de presentator weten op Twitter. Groenhuijsen is 65 jaar en behoort dus tot de risicogroep. Aangezien er voorlopig geen publiek aanwezig is bij zijn talkshow Op1, loopt hij met de presentatie daarvan een beperkt gevaar. Verder blijft de presentator zo veel mogelijk thuis om besmetting met het virus te voorkomen.

De tv-journalist neemt het zekere voor het onzekere. “Ik heb geen klachten maar heb mijzelf een regime van ‘quarantaine light’ opgelegd: geen bioscoop, restaurants, drukke winkels of treinen in de spits. Maar restaurants in de binnenstad van Utrecht zitten stampvol. Het theater een straat verderop staat leeg. Schiet mij maar lek.

Hij wijst erop dat besmetting eenvoudig is via de handen. “We raken elke 2,5 minuut ons gezicht aan. Dat leer je niet af… We doen het al voor de geboorte.

Groenhuijsen vraagt zich af of we genoeg doen. Hij wijst op Denemarken, waar de grenzen zijn dichtgegaan. “Radicaal: grenzen dicht. Heeft Denemarken gelijk? Better safe than sorry. Of overdreven?

De lineaire televisie leeft in elk geval op door het coronavirus. “Nederland ongerust? We kijken massaal naar informatieve programma’s, waarbij NPO favoriet is. NOS Journaals van 6 en 8 uur samen 4,5 miljoen kijkers! Dit is bekend kijkpatroon bij heel grote nieuwsgebeurtenissen.

Foto: Wessel de Groot / MAX

Meer in Omroep MAX

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Wendy van Dijk in het echt een sympathieke vrouw is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen