Corona-Jinek: Ali B kritisch over klagende Jesse Klaver

Geplaatst op za 14 mrt 2020 om 11:00

The Voice-ster Ali B was vrijdagavond in de talkshow van Eva Jinek behoorlijk kritisch over de immer klagende houding van GroenLinks-leider Jesse Klaver. Dat was te zien in de uitzending op RTL 4. Klaver is kritisch over het coronabeleid van minister-president Mark Rutte, maar Ali B vindt dat flauw. “Niet dat de VVD mijn partij is ofzo, maar Nederlanders zijn wel echt makkelijk aan het zeiken op politici. Alsof zij niet het beste met ons voor hebben en niet over dingen hebben nagedacht.”

Er is zo veel wantrouwen, zegt Ali B. “Natuurlijk mag je die gasten wel een beetje wantrouwen, maar het slaat wel een klein beetje door. Come on. Er zitten echt wel mensen die hun best doen. Daar heb ik het idee van.”

Jesse Klaver: “In een crisis als deze moet je heel snel besluiten durven nemen en het hele idee van het polderen… De komende week moeten we dan nog even gaan nadenken met elkaar. Je moet nu heel helder zijn wat er gebeurt. Als je dit virus echt wil indammen, dan komt het op uren. De tijd dat je zo kon polderen was in de jaren 50 zonder social media, maar nu zie je zo snel wat er gebeurt.”

Ali B vindt het raar dat Klaver oproept om snel besluiten te nemen, maar wel continu kritiek levert op de besluiten die worden genomen. “We leven in Den Haag in een soort schuldcultuur. Hoe zwaarder die schuldcultuur, hoe minder mensen durven. Je zegt wel dat je binnen een uur moet beslissen, maar als die beslissing fout is en jij gaat het vervolgens weer tegen ze gebruiken omdat jullie zo’n oppositiementaliteit hebben allemaal, dan werkt het niet. Je moet wat meer begrip hebben voor elkaar. Als je echt leiding wil geven, moet je niet alleen naar het kabinet kijken, maar naar de algehele organisatie.”

Klaver: “Ik ben het helemaal met je eens. Ik kan me voorstellen dat je gisteren niet het hele debat hebt gevolgd, in elk geval niet tot drie uur. Een van de dingen die ik namelijk tegen het kabinet zei is: ‘Neem alsjeblieft besluiten.’ Ik weet als geen ander dat er heel veel verkeerde besluiten tussen zitten en daar heb ik alle begrip voor en daar gaan we jullie niet op aanvallen. We zitten in een crisis en dat vraagt ook om oppositiepartijen dat je elkaar niet gaat aanvallen op het verkeerde besluit.”

Jinek: “Het is anders wel veel gebeurd gisterenavond: er was heel veel kritiek op het kabinet.”

Is Ali B eigenlijk aan het hamsteren geslagen? Nee, zegt hij. “Ik ben natuurlijk met één maand Ramadan per jaar voorbereid op dit soort situaties. Ik geloof wel dat het goed komt en ik geloof de premier ook wel. Hij zegt het met zo veel ballen dat het niet nodig is. Dan denk ik: oké, dit wil hij echt niet op zijn geweten hebben.”

Foto: RTL
74 Reacties op “Corona-Jinek: Ali B kritisch over klagende Jesse Klaver”


 1. Danny

  Jasser Klaver en Ali B. Twee van mijn favoriete opiniemakers.

  Laat ze zich druk maken over hun thuisland.

 2. Marko

  Ali B heeft gelijk niemand weet hoe dit afloopt ’t is erg gemakkelijk als
  je de verantwoording niet hebt om te zeggen dat ’n ander ’t verkeerd doet.

 3. xandertje

  We mogen bij zijn met Rutte. Ga zo door Mark!

 4. Watnuweer

  Twee Marokkaanse zusjes…..

 5. Piet Pannelap

  Twee quasi-Marokkanen… heerlijk hoe ze elkaar aanvallen. Echte Marokkanen trekken messen of hun AK47.

 6. Bart

  Nooit gedacht het nog eens met Ali B eens te zijn. Jesse Klaver is een zielige en gevaarlijke man die het helemaal niet goed voor heeft met ons land en de wereld. Deze wil keer op keer het wiel opnieuw uitvinden net als zijn grote vriend Rob Jetten. Rutte is ook niet altijd alles maar we moeten blij zijn dat Klaver of Jetten niet aan het roer staan in Nederland. Slechte mensen! Nu nog zorgen dat al die studenten eens ophouden met het stemmen op deze 2 partijen.

 7. Paul Grijpstra

  Mooi om te zien.
  Bij die ene is het glas altijd halfleeg.
  Door hem zitten we nu opgescheept met die bizarre en niet effectieve snelheidsvelaging op de autobaan. En aan de andere kant ziet hij het liefst hele koelcontainers tegelijk vol illegale gelukszoekers hier arriveren om ze een huis en een zak geld te geven. Waar woont deze eigenlijk? Elke dag de drukke Randstad uit en thuisgebracht door zijn chauffeur?

 8. Klm

  Rutte liegt. De toename van de patiënten is niet zo langzaam als de statistieken doen vermoeden. De ziekte heeft makkelijk om zich heen kunnen grijpen. Het is tijd voor de Rutte bodycount. De maatregelen zijn veel te laat.

 9. Jables

  Niet gedacht dat ik het ooit zo eens met Ali B kon zijn.

 10. ruben

  rob en jesse

  deze 2 zacht gekookt eijtjes

  deugen niet

  hun partij komt nooit tot regeren

  rob lacht op alles zo hinderlijk
  jesse kijkt je aan alsof hij niet kan poepen ook zo hinderlijk

  jongens met pakken van hun grootvaders

  zonder left………………

 11. real-Baudet

  Als Ali B zich bij een politieke partij aansluit of zelfs met een politieke partij begint, dan heeft hij gelijk al mijn stem! Alleen voor zijn instelling al en dat hij durft zo confronterend te zijn. Hij heeft zo gelijk over de opstelling van vele oppositie partijen.

 12. Ron

  Ali B is enkel links als hem het uitkomt. Totaal niet mee eens met zijn opvattingen in deze.

 13. Gerard

  Jesse, heel snel besluiten nemen en er dan over na gaan denken is dat de oplossing?
  Dan schep je pas onduidelijkheid en paniek. Ben blij dat je maar een kleine rol speelt in het geheel. Ali had en heeft in deze gelijk

 14. zorro

  Ali B wie is dat???

 15. Jaap

  In ieder geval gelukkig dat Klaver niet aan het roer staat in Nederland.

 16. Willie

  Rutte heeft totaal gefaald en heeft in het begin dit virus als een niemendalletje af gedaan en economie voorrang gegeven. Die schade loop je niet meer in en gaat keihard aankomen de komende weken. Dat mensen gaan hamsteren is logisch men wil zo min mogelijk de weg op, dat is geen paniek maar een duidelijke maatregel nemen. Dat die Rutte dat niet ziet geeft al aan hij totaal onbekwaam is.Ook om de scholen niet te sluiten maakt hem een virus verspreider.. Hij is de schuldige van de paniek te lang gewacht met de feiten zodat mensen van te voren al maatregelen hadden kunnen nemen. Terwijl in China mensen met bosje omvielen zat Rutte te slapen en dacht alleen maar aan de KLM. En die ALi Baba klets uit zijn nek en heeft zich totaal niet verdiept in de materie.

 17. ano@niem.nl

  Jesse Klaver en die pipo van D66 zijn al enkele maanden helemaal klaar.
  De mensen zijn na de boerenopstand en het CO2-gedonder, het 100 rijden op de snelweg deze klimaatidioten helemaal poepzat.

  Als u op de snelweg rijdt denk dan nog een goed aan meneer Klaver en meneer Jetten… en stem met verstand eind dit jaar!

 18. Geert

  Laat Mark Rutte zijn gang maar gaan, die kent al die linkse figuren incl Ali B die voor hun eigen podium gaan

 19. Klaas Flink

  Jesse Klaver is een ouderwetse linkse huilmuil. Nooit ergens mee eens. Toen hij werd uitgenodigd om deel te nemen aan het kabinet wist hij niet hoe snel hij die keutel in moest trekken. Beetje blaten vanaf de zijlijn blijkt heel wat makkelijker dan verantwoordelijkheid willen dragen. Slap idealistische prietpraat zonder substantie.

 20. Corrie

  Go Ali!

 21. Max

  Hier reageren mensen die een ander de maar nemen maar zelf alleen maar asociaal kunnen schelden. Doe eens normaal

 22. Apekool

  Met zijn bedrijf SPEC en veel artiesten is hij VVD’er.

 23. teuntje

  Ali B is altijd stoned en Jesse klaver is een heel gevaarlijk iemand allebei waardelose figuren

 24. Max

  De maat nemen

 25. Ramôn vd Velde

  Jesse Klaver heeft nog nooit één dag van zijn leven gewerkt!
  Alles wat Jesse Klaver weet komt van het internet en hij gelooft alleen wat hij zelf wil geloven. Waarom zit deze ramp op pootjes in een regeringscoalitie? Hij kan beter terug naar z’n hobby, flyeren, maar dan voor de lokale Chinees want Chinezen hebben het al zo moeilijk vandaag de dag.

 26. Maatje te groot

  Precies wat Derksen zei over die levensgevaarlijke manipulator. Zie zijn gedrag ook bij de energie transitie. Nergens benul van maar wel ons opzadelen met torenhoge kosten.

 27. Tja....

  Jesse Klaver, de beste stuurlui staan aan wal!

 28. Willie

  Maatje te groot
  za 14 mrt 2020 om 12:19
  Het ging over het virus .Niet alles er bij halen. Klaver is en verschrikkelijk figuur maar nu had hij gelijk. Mijn kleinkind ging ook naar school vrijdag geen enkele voorzorgsmaatregel zo 500 leerlingen. Paar kinderen hoestte de lerares van 60 jaar ik stop we gaan naar huis. Derksen bedrijft politiek over de rug van dit virus. Vergeet ook niet dat die zelfde Rutte Klaver in zijn achterste kruipt en met al zijn wensen en mee gaat in de energie transitie.

 29. Bart M.

  De grootste klagers/zeurders stijgen vaak in de opiniepeilingen, maar lopen weg voor hun verantwoordelijkheid.

 30. Pieterke

  Wat Mark Rutte zegt gelooft het volk niet meer. Dat blijkt wel!

  Yasser Feras (ja, zijn echte Marokkaanse naam) Klaver alias de ‘Klimaatimam’, die geloven we dus al helemaal niet met zijn altijd ‘tegen, tegen alles gedragingen’!

 31. Penny Wise

  Politici hebben uiteraard het beste met ons voor. Daarom dumpen we granuliet en glyfosaat in ons milieu.

 32. Commerciële Yoghurt

  Die Klaver kreeg alle hoeken van de studio te zien dankzij geweldig tegengas van andere normaal denkende gasten zoals Martin van Roosmalen en zelfs Ali B.
  Jinek kon haar eikeltjes pyjama typetje niet redden!

 33. X

  Ik snap niet dat hogescholen en universiteiten gesloten zijn en mbo en basisscholen open blijven.
  Nu is hier in Twente besloten het MBO te sluiten en leerlingen die al stage liepen in de zorg daar ook daadwerkelijk in te zetten en anderen voor kinderopvang te laten zorgen.
  Hulde!

 34. Kai D

  @Penny Wise
  Zonder het gebruik van glyfosaat en vergelijkbare middelen zou de landbouw de helft minder produceren en zou de bevolking dus ook met de helft moeten krimpen.
  Het is kiezen: een grote bevolking met kunstmatige middelen of een gedecimeerde bevolking met natuurlijke landbouw.
  Of heb jij een alternatief?

 35. Erica

  @ Ramôn vd Velde. Jesse Klaver in een regeringscoalitie? Dacht dat hij in de oppositie zat. Wel weten waar je het over hebt he.

 36. Marsmannetje

  De enige die vaak alles weg lacht is Mark Rutte.

  En ze denken dat ze overal verstand van hebben over dat virus, zelfs de RIVM weet het niet.

  Niet alleen de Media maakt ons ban, maar ook het RIVM en de politiek

 37. Marco

  Gelukkig was Asscher gisteravond bij Op1 genuanceerder over Rutte. De linkse eenheid is nu al verbroken

 38. HBaz

  Rutte vindt deze crisis vooral heel vervelend voor z’n vrinden uit ’t bedrijfsleven. Want er is niks belangrijker dan de economie. De rest is bijzaak.

 39. Hamsteren

  Een premier als Mark Rutte die te vaak heeft gelogen (daar heb ik geen herinnering aan) en die alles weglacht is uiteraard niet te vertrouwen.

  Ali B is een simpele kletsmajoor met een meerderwaardigheidscomplex. Jesse Klaver is een simpele ook niet te vertrouwen sukkel (heeft gelogen over zijn achtergrond) en is niet geschoold. Hij is de man van roeptoeterij en het demoniseren van mensen met een andere mening over gelukszoekers en andere tuig die hier de boel komen opvreten en voor ellende zorgen.

  Ik denk dat het beter is als deze twee sukkels zich druk gaan maken over hun thuisland Marokko, daar is het pas een vieze bende.

  Hamsteren is nuttig, het is noodzaak als je een voorraad in huis hebt. Trek je niets aan van grijnzende sukkels al een Rutte, knok voor jezelf want hij doet het niet voor jou!

 40. Annoniemus

  Kan die Ali B z’n bek niet eens een keer houden , hij heeft overal wel een meninkje over !

 41. Erik

  Allemaal tekenen dat ze ons van het contant geld willen afhalen. Regering gebruikt dit voor totale controle

 42. Ad

  Ali B van Op1 naar Jinek, en maandag Klaver van Jinek naar Op1. En zo houden we elkaar in stand.

 43. Biery Twalet

  Kunnen al die rechtse huiltakken en flankjankers hier eens oprotten naar hun donkere holen op Twitter? Dank u!

 44. Huismaker

  Bekijk de live uitzending eens van Fvd.nl met reacties. Je ziet de onmacht van Rutte en Bruins. totaal geen initiatief. En zij moeten ons land “redden”. Wat een amateurs. En natuurlijk heeft het Forum groot gelijk. Toen Baudet in januari een aantal dagen smeekte om een spoeddebat om alvast maatregelen te treffen stopten de vvd en CDA de vingers in de oren. Want “het was Forum” en dan reageer je als allerlei -isme.
  Wat een amateurs !

 45. Dadel

  Is Ali B eigenlijk aan het hamsteren geslagen? Nee, zegt hij. “Ik ben natuurlijk met één maand Ramadan per jaar voorbereid op dit soort situaties.

  Waar slaat dit op? Ik begrijp het verband niet.

 46. Mael

  Dadel, misschien moet je even opzoeken wat de ramadan inhoudt voordat je dit soort vragen stelt.

 47. Poepsnoeper

  Als je nagaat dat Rutte op dit moment de “beste kandidaat” is voor de rol als Minister-president, dan moet je er toch niet aan denken hoe het met de rest gesteld is???

  Ik hoop overigens dat Jesse nog Corona oploopt, dan weet hij eens wat “het volk” door maakt!

 48. hork

  Sinds wanneer wordt corona met een hoofdletter geschreven?

 49. Poepsnoeper

  Sinds ik dat wil bitchass

 50. hork

  Jij kunt er natuurlijk ook niks aan doen dat je ma je op je mongоlenkop heeft laten vallen als kind.

 51. Paulus

  2 Marokkaanse Nederlanders die het goed doen, niks mis mee, die werken tenmiste dan die werkloze losers hier.

 52. Paulus

  Sorry voor de vele fouten maa jullie begrijpen wat ik bedoel, ik ben zelf geen Marokkan.

 53. Poepsnoeper

  Leuk voor je Paulus, en nu weer terug achter de geraniums

 54. kjdenhaan

  Beide hebben geen Hollandse achtergrond , dus zijn niet voor mijn land.
  Dus OpRutte

 55. kjdenhaan

  Beide hebben geen Hollandse achtergrond , zodoende blijft hun liefde voor Marokko
  alleen daar hebben zij die weelde niet .

 56. Dadel

  @Mael
  za 14 mrt 2020 om 17:53

  Ik weet wat de Ramadan inhoudt maar ik zich het verband met hamsteren niet. Leg het me uit svp.

 57. Gerda

  Tjonge Tjonge die Ali toch! Altijd popi spelen.

 58. Mael

  Dadel, was een grapje. Hij heeft geen reden tot hamsteren want hij is gewend aan een tijd zonder voedsel.

 59. Dadel

  @Mael
  za 14 mrt 2020 om 19:58

  Dank, mijn gevoel voor humor heeft me dit keer in de steek gelaten.

 60. Mael

  ;)

 61. X

  Mael, tijdens de Ramadan mag men eten tussen zonsondergang en zonsopgang. Maar bijvoorbeeld zwangeren en zieken hoeven niet mee te doen, maar kunnen dit op een later tijdstip doen.

 62. David

  Marokkanen zijn net als de gemiddelde autochtoon antisemitisch en afgunstig. Ik haat alle arabieren, Germanen, Latino’s, Perzen en Slavische volkeren. George Sores heeft in mijn ogen altijd gelijk.

 63. Hein

  ‘net als de gemiddelde autochtoon’

  David, je bent paranoïde.

 64. anoniem

  Iedereen die in de afgelopen weken deze pandemie in de media heeft gebagatelliseerd, is in mijn ogen niets anders dan crimineel bezig.,,

 65. Harry

  @David za 14 mrt 2020 om 21:53
  – Benjamin (Bibi) Netanyahu de premier van jouw lievelingsvolk. Hahaha….

 66. Selina

  Wat een racist ben je.. mensen haten vanwege hun afkomst.
  Krijg toch de corona

 67. Polack

  @Hein, weerleg zijn stelling dan?

 68. Aron

  Beste Polack, Hein bagatelliseert het aantoonbaar aanwezige antisemitisme onder autochtonen Nederlanders.

 69. Aron

  Harry, antisemiet!

 70. Hein

  Aron, nogmaals voor jou:

  ‘net als de gemiddelde autochtoon’

 71. Mael

  @X

  Dat snap ik. Ik leg de grap alleen uit.

 72. kim

  Logisch de oppositie schreeuwd om het hardst dat de regering verkeerd bezig als Rutte had gezegd we sluiten de scholen dan had de oppositie ook gezegd dat het verkeerd was

 73. Paulus

  De samenleving is al geruime tijd ziek, en het wordt alleen maar erger. En sommige van dat ow zo nuchtere zit hier ook onzin uit te kammen. Gelukkig hebben we nog de Aziaten want wetenschappelijk bewezen zijn zij de. Slimste op aarde. Dus er is nog hoop.

 74. Janet

  Ik wordt ook zo moe van Jesse Klaver. Altijd klagen. Ik zou hem niet graag aan het roer willen zien. Mark Rutte doet het goed. En ik bewonder Ali B. Heerlijk dat iemand die zeurpiet even zegt wat hij er van denkt. Goed zo Ali

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.