Ab Osterhaus: ‘Advies Gers Pardoel leidt tot doden’

Tv-viroloog Ab Osterhaus raadt mensen met klem aan om het corona-advies van de bekende zanger Gers Pardoel links te laten liggen. Zijn advies kan leiden tot onnodige doden in Nederland. Dat heeft hij gezegd bij Telegraaf TV. Bekende Nederlanders verdringen elkaar om hun ‘deskundige’ mening te geven over het coronavirus, maar die van Pardoel is wel heel gevaarlijk. Hij roept op om gewoon handen te blijven geven en te blijven knuffelen, omdat liefde het virus zou vernietigen.

Heel onverstandig, vindt Osterhaus. “Ik denk dat het een heel gevaarlijke onzin is. Ik heb niets tegen liefde en alles wat die meneer zegt, maar aan de andere kant: als je doet wat hij zegt en we zouden dat massaal gaan doen, dan zou dat heel veel mensenlevens kosten in Nederland, omdat we dan de ziekte niet meer bestrijden.”

Dan krijgen we overbelaste ziekenhuizen, aldus Osterhaus. “En krijgen we mensen die niet goed verzorgd kunnen worden. Ik ben er helemaal voor om lief voor elkaar te zijn en goed met elkaar om te gaan, maar de maatregelen waar we het nu over hebben zijn maatregelen die voorkomen dat het virus overgebracht wordt.”

De methode-Pardoel leidt juist tot meer besmettingen, legt hij uit. “Als je zegt: ‘Laat het virus maar komen’, dat kan wel – voor een hoop mensen maakt het ook niet zo gek veel uit, dan ben je even ziek – maar we hebben ook te maken met de grootouders, de oudere mensen, de mensen met chronische zieken die daar de dupe van worden. Ik vind dit een gevaarlijke tweet.”

Hij hoopt dat mensen het bericht van Pardoel niet serieus nemen. “Ze moeten zich realiseren dat een rapper moet rappen en een wetenschapper wetenschap moet bedrijven.”

Foto: NPO

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Martien Meiland klaagt voortdurend over de fans die hem miljonair hebben gemaakt. Wat vindt u daarvan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen