Temptation ineens een flop: ‘Tijdsgeest is veranderd’

De medewerkers van RTL 5 lopen vandaag huilend door de gangen. De enige kijkcijferhit die de zender nog in handen had is ineens ook een flop: Temptation Island. Het nieuwe seizoen begon gisteren met 237.000 kijkers, waar dat er in de afgelopen jaren steeds bijna 600.000 waren. Wat is er aan de hand? Tv-recensent Han Lips (fictieve naam) van Het Parool denkt dat de mensen programma’s als Temptation Island sinds de rel rondom De Villa ineens ‘not done’ vinden.

Alles veranderde toen eind vorig jaar in De Villa twee meisjes aangerand werden, aldus Lips. Nu is Temptation Island weer terug. “Hoewel het een mooi seizoen belooft te worden, merkte Lips dat hij met andere ogen keek dan voorheen.”

Vervolgt: “Waar hij vroeger onbeschaamd genoot van het ordinaire geslemp en geslet, vroeg Lips zich nu af of die lui niet tegen zichzelf in bescherming moesten worden genomen. En of het moedwillig verpesten van een relatie wel zo leuk is. En hoe vrijwillig die ‘verleiders’ hun taak eigenlijk uitvoeren.”

Het programma heeft zijn onschuld verloren, aldus Lips. “Ingehaald door de tijdgeest.”

Het is nog niet bekend hoe RTL 5 reageert op het plotselinge kijkcijferdrama rondom Temptation Island. Het zou goed kunnen dat de show per direct weer wordt terugverhuisd van woensdag naar donderdag.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Vindt u ook dat Giel Beelen over het hoogtepunt van zijn roem heen is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen