Linda de Mol van kernkop naar kamikazepiloot?

SBS 6 liet in september een heuse kernbom los op de concurrentie met Linda de Mol en haar televisiehit Ik Hou Van Holland als de gevreesde kernkop. Haar panelshow met BN’ers, en daarna ook haar klassieker Postcode Loterij: Miljoenenjacht, brachten SBS 6 in het najaar tot grote hoogten. Maar hoe gaat dat vanavond? Linda debuteert met haar gloednieuwe studioshow Deze Quiz Is Voor Jou, maar de concurrentie is met het NPO 1-monster Wie is de Mol wel héél erg pittig.

Wie is de Mol trekt week na week tegen de 3 miljoen kijkers en ook RTL 4 weet daar tegenover nauwelijks te scoren. Die zender blijft met All Together Now hangen op zo’n 700.000 kijkers. En SBS 6 trok vorige week zaterdag met de finale van Dancing on Ice slechts 447.000 kijkers.

Linda realiseert zich dat het lastig wordt, vertelt ze in het AD. “Ik Hou van Holland en Miljoenenjacht waren al bewezen successen. Dit hier is helemaal nieuw. En het wordt pittig, want we staan tegenover Wie is de Mol? op NPO 1. Dat is eigenlijk een kamikazeactie. Maar we kunnen niet op onze rug blijven liggen.

Bij DWDD sprak Linda al een kijkcijferwens uit: ze wil minstens 700.000 kijkers. Zo’n hit kan SBS 6 wel gebruiken. “Zeer! Dat zien we allemaal hoor. SBS 6 maakt hele kleine stapjes. Maar de sfeer is goed, er zijn appgroepen met presentatoren en directieleden, we motiveren elkaar en er worden complimentjes uitgedeeld.”

De vooravond is beter geworden door Lingo, waarvan ik zelf niet dacht dat het zou werken. Lang Leve de Liefde gaat ook telkens een beetje beter. En dan heb je ineens een onverwachte hit te pakken met Chateau Meiland. Maar veel andere programma’s scoren niet. Ik zie nu hoe moeilijk dat ook is.”

Een miljoen kijkers zullen er in elk geval niet in zitten, vult ze aan in De Telegraaf: “Nee joh! Ik denk niet dat dat erin zit met bijna drie miljoen kijkers aan de overkant bij Wie is de Mol? en All Together op RTL. Dus ik vind het enorm spannend.

Deze Quiz Is Voor Jou begint om 20.00 uur op SBS 6. Aansluitend, om 21.35 uur, gaat De Alleskunner van start.

Foto: Roy Beusker

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen