SBS 6 laat atoombom los, Linda de Mol als kernkop

Het moment waar RTL 4 jaren voor heeft gevreesd is daar: vanavond maakt televisiekoningin Linda de Mol haar opwachting bij SBS 6. Haar overstap hing al jaren in de lucht en was onvermijdelijk: John de Mol probeert van zes een hitzender te maken en ziet zijn razendpopulaire zus Linda als de atoombom die de concurrentie plat moet walsen. Vanavond debuteert ze bij de zender met haar vroegere hitshow Ik Hou Van Holland. Houdt dat de kijkers weg bij 1 en 4?

De concurrentie is niet mals. NPO 1 zendt al twee weken het al behoorlijk populaire programma Beste Zangers met Jan Smit uit en op RTL 4 wordt de vroegere hitshow Dancing with the Stars nieuw leven ingeblazen met Chantal Janzen aan het roer.

Hoe wordt de kijker vanavond verdeeld? Daarvoor gaan we natuurlijk eerst te rade bij de vrouw die met haar afstandsbediening over Hilversum en zijn sterren waakt: Angela de Jong. “Als ik een voorspelling zou moeten doen, dan zou ik zeggen dat het zaterdagavond tussen de Beste Zangers en Ik Hou Van Holland gaat. Sorry, Chantal, ondanks dat mijn dertienjarige dochter echt heel nieuwsgierig is naar Rutger Vink en zijn danskunsten. Het kan zomaar dat het 800 en 900 allebei wordt en Beste Zangers 700“, zei ze gisteren in Beau.

Fons van Westerloo, die zowel baas van RTL als SBS is geweest, stelt in het AD dat de oorlog nu echt is uitgebroken. “Op zaterdag zou ik wat kijkcijfers betreft mijn geld inzetten op Ik Hou van Holland. Linda de Mol heeft gewoon een grote aantrekkingskracht op het publiek. Dat programma gaat bij SBS 6 door met wat het bij RTL ook deed, met scoren.

Talpa-bobo Erland Galjaard wil nu echt een slag maken met SBS. Bij het ANP: “We moeten de komende maanden echt vooruit. Als we de weekend-kijkcijfers van vorig jaar, toen we op zaterdagavond films uitzonden, kunnen verdubbelen, dan is dat winst. Natuurlijk kunnen we niet het hele jaar door groot amusement brengen en daarmee concurreren met sterke titels van RTL en NPO. Maar we zijn er niet bang voor en we blijven het proberen.”

Galjaard ziet al een kentering. “We merken nu al dat het publiek weer rekening met ons houdt. Ik heb niet het idee dat mensen zich de afgelopen jaren bezighielden met de programmering van SBS6. Laat dat winst zijn en nu moeten we het waarmaken.

En tot slot over naar de tv-koningin herself. Linda de Mol in De Telegraaf: “We hebben er nu bewust voor gekozen om hier mee te beginnen bij SBS omdat we hopen dat het publiek er weer zin in heeft en zich op dit programma verheugt. Vooral omdat je weet dat er wat te lachen valt en je lekker mee kunt doen thuis, ook met je kinderen.

De verwachtingen zijn hooggespannen. “Aan de ene kant wel, aan de andere kant moeten we reëel zijn. Er is morgen voor Ik Hou van Holland hele pittige concurrentie met Dancing with the Stars en Beste Zangers.

Het programmaboekje:

Tijdstip NPO 1 RTL 4 SBS 6
20:00 Achtuurjournaal Dancing with the Stars Ik Hou Van Holland
20:30 Beste Zangers Dancing with the Stars Ik Hou Van Holland
21:30 Dit Was Het Nieuws Dancing with the Stars Echt Waar

Foto: Roy Beusker

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen