Scheetjes oneens met degradatie van SBS 6-soap

Geplaatst op vr 24 jan 2020 om 16:15

Het wordt duidelijk waarom SBS 6 het floppen van de Scheetjes-soap zo met fluwelen handschoenen naar buiten heeft gebracht: hoofdrolspelers Hans en Karin ten Böhmer zijn er namelijk niet blij mee. Dat bleek donderdagavond in Shownieuws. SBS 6 heeft per direct besloten om de soap van maandagavond prime time af te halen en te verplaatsen naar de nachtprogrammering. En daar zijn de Scheetjes niet bepaald blij mee. Zij vinden dat ze wél veel kijkers wisten te boeien.

Een verontwaardigde Hans liet gisteren in Shownieuws weten: “Bij SBS 6 vonden ze toch twintig keer de Arena iets te weinig. Ze hebben liever veertig keer de Arena aan kijkers, dus dat viel een klein beetje tegen.”

Volgens Hans kregen ze echt superveel leuke reacties binnen. “We genieten nog steeds van alle leuke reacties die we krijgen en vooral van de sollicitatiebrieven die we krijgen van koks die onze pannenkoeken willen verbeteren. De reacties zijn echt hartstikke goed.”

Hans hoopt dat de mensen ook in de nachtprogrammering gewoon gaan kijken. “We kijken enorm uit naar aflevering 4. Als we door kunnen gaan en we gaan zeker volop bouwen op Bonaire, dan komt er zeker een tweede seizoen.”

Wie dat tweede seizoen dan gaan uitzenden is volstrekt onduidelijk.

Foto: SBS
56 Reacties op “Scheetjes oneens met degradatie van SBS 6-soap”


 1. Jon

  Vreemd van SBS er zijn programma’s die slechter score. Had de laatste twee afleveringen lekker laten staan. De vervangende herhaling zal maandag slechter scoren.

 2. Berggorilla

  Waarom worden deze randfiguren eigenlijk de Scheetjes genoemd?

 3. Ron

  Ik vind het ook onbegrijpelijk. Als er sowieso nog 2 afleveringen te gaan waren hadden ze die toch makkelijk kunnen laten staan?
  Maar blijf erbij dat het pas had moeten starten als er daadwerkelijk een vergunning was en ze gelijk in de uitzendingen, vanaf aflevering 1 met de bouw van start zouden gaan. Die liflafjes afleveringen waarin niets gebeurd kon dit stel niet dragen, daar zijn ze net iets te gewoon voor in vergelijking met de flamboyante Martien Meiland die de lach sowieso aan zijn kont heeft hangen.

 4. Fart Varken

  Hadden ze in de eerste plaats keihard moeten protesteren toen er een hersenloze idioot op het stompzinnige idee kwam om deze twee mensen ‘de Scheetjes’ te noemen.
  Wie verzint dit?
  Wie keurt het idee goed?
  Welke zenderbaas heeft zitten slapen?
  En dan is er nog de vraag waarom dit verhaal nu al meteen op tv moest, terwijl het nog niet af was, beter hadden ze er zes of twaalf maanden over gedaan en een echte opbouw van het bedrijf laten zien op Bonaire.
  Het resultaat nu is niks meer dan een dikke onvoldoende voor een filmopdracht van de opleiding beeld en film. Gezakt!!

 5. Fart Varken

  Maar waarschijnlijk wel heel eeg goedkoop.
  Want John de Mol investeert geen stuiver meer.
  En dan krijg je bagger.

  Misschien een beetje subsidie aan de overheid vragen?

 6. De Muziekpolitie

  Ik durf te beweren dat bijna elk programma op TV volslagen los staat van de interesse van het volk . Er word naar gekeken wegens gebrek aan beter. Wat moeten mensen toch met die woon-kook-reis-talent-programma’s ?

 7. bus

  kunnen RTL en SBS niet gewoon fuseren? misschien dat ze het dan lukt om nog 2 uur per dag interante tv te maken die nog ergens over gaat.

 8. OP1 kijker

  SBS kijker is beter af dan RTL kijker
  Het spijt me en de nieuwslezer quiz werden helemaal verwijderd.

  PvdV denkt alleen aan zichzelf. Egoïst.

  Zo ik ga nu weer NPO1 kijken

 9. Ronnie

  Dus deze mensen vinden zichzelf wél belangrijk en relevant? Ga toch weg man, kijken naar gras wat groeit is nog spannender. Volkomen terechte flop dit, leuk voor 1 aflevering van Ik Vertrek, maar daar houdt het dan ook wel op. Seizoen 2 lijkt mij niet echt aan de orde.

  Chateau Meiland is een succes, omdat Martien Meiland een veel spraakmakender persoon is. Je kunt er alsnog niks aan vinden, maar er zitten wel iets meer grappige momenten in.

  Talpa heeft gewoon gedacht een makkelijke en goedkope hit te hebben. Dit hebben ze ook zo aan adverteerders verkocht en het blijkt gewoon niet te werken. Zoeken naar een tijdstip waarop dit wel werkt is nutteloos, want ze stonden al op prime time. Om half 12 s avonds kijkt helemaal niemand meer

 10. Misutoria

  “scheetjes”….

  Wat een niveau.

 11. Chantal

  Ik schijt op de scheetjes.
  Die hele Talpa campingtroep wil ik trouwens uit m’n tv-pakket!!

 12. Knakworstje.

  Ik vind …scheetjes….bij lieve JONGE mensjes horen.

 13. Bep

  John mag ik een keer een avondje met je meekijken wat jij nou zoal leuk vindt om te kijken? Zit je nu de hele avond bagger tv te kijken?Nou dan!!!! Waarom schotel je het ons dan wel voor?
  Ik kan me echt niet voorstellen dat Linda de “scheetjes” volgt.Die heeft toch wel een behoorlijk IQ.Gordon zal ze ook een engerd vinden dat weet ik zeker.Heb jij nou zo’n andere smaak John! Lag jij je rot om dom,ordinair en zielig?Zelfs je zoon lijkt me meer klasse hebben.

 14. Bep

  Lag =lach

 15. Dr. Bibber

  Sommige mensen moet je beschermen tegen de wens om beroemd te willen worden.

 16. Beatrice Kiddo

  Gewoon mee kappen en deze mensen tegen zichzelf in bescherming nemen.

 17. zoe

  Een scheet is een stinkende wind of hij het ermee eens is of niet gewoon van de buis.

 18. Bob

  Hierbij reageer ik op @Bus. Een fusie zie ik (vooralsnog) niet plaatsvinden en lijkt me ook niet goed op het gebied van de nieuwsvoorziening (RTL Nieuws dat fuseert met het ANP?), maar ik denk niet dat het gek is als zowel RTL als Talpa het aantal lineaire kanale af gaat bouwen.

  Zorg per zendergroep voor twee vlaggenschepen, bijvoorbeeld familiezenders RTL4 en SBS6 (en dan echt voor de hele familie, niet elk programma hoeft dus per definitie geschikt voor de hele familie te zijn) en RTL5 en Veronica voor sport, verslagen van festivals, muziek et cetera.

  Koppel RTL5 aan Qmusic en Veronica aan Radio Veronica en Radio 538 en zorg voor een mooie kruisbestuiving.

 19. Mink Vaillant

  Die zien we nooit meer te-rug 😎

 20. burgos

  Wat een vreselijke mensen die Boskopers.
  Je zal maar met de Scheetjes op t.v komen.
  Alleen die titel al, bbbrrrrr

 21. WEST*

  @ Bus Dat zou beter zijn gewoon 4 com tv zenders RTL4 .5 sbs6, veronica verpakt in èèn com tv zender , onder de naan HOLL COM Radio tv groep

  Maar dat is niet eenvoudig daar moet de mediawet voor gewijzigd worden
  en politiek zal dat veel problemen geven

  Ook de mededinging autoriteiten waakhond zou dat nooit toestaan ze zouden een te dominate media speler zijn , met hun activiteiten naast radio en tv
  Als je leest waar RTL en TALPA zich mee bezighouden dan is dat wel heel veel !

 22. Marko

  Dit verwacht je toch niet

 23. Pauline

  Tja moest opvolger worden van de Meilandjes en een blinde had kunnen zien dat het een mislukking zou worden. Elkaar scheet noemen en daar een programma aan ophangen is een voorspelbare mislukking.
  Kijken ze hun eigen programma weleens terug, ga je toch in een hoekje zitten en je doodschamen.
  Wegwezen en nooit meer op TV terugkomen.

 24. Robert

  Die scheten brauwen er niets van, eigenlijk is er helemaal niets aan en uniek zijn ze al helemaal niet.

 25. david

  Allemaal leuk en aardig maar waar is het nieuws over Kaj?

 26. Mink Vaillant

  Aan dit programma is alles fout. De naam is van niveau kleuterklas, de mensen zelf zijn ronduit vervelend en de inhoud is saai. Dit in tegenstelling tot de Meilandjes die juist alles hebben wat zo’n programma nodig heeft: echtheid, humor, karakters die elkaar aanvullen, elke dag is weer hilarisch, etc.
  Ze hadden nooit aan de scheetjes moeten beginnen. Kansloos vervelend. Wanneer komt Meiland terug?

 27. O D E P

  @david
  Kaj van der Ree was ooit een protegé van Giel Beelen die hem naar 3FM haalde omdat hij wel wat van zichzelf in hem herkende…
  Het wachten is nu totdat de beerput open gaat en al die misbruikte meiden zich komen melden. Kwestie van dagen denk ik.
  Royce de Vries gaat het druk krijgen als z’n pappie al die pedosuelen binnen weet te praten, zo af te gaan op de geruchten zit heel Hilversum vol met perverse misbruikers.

 28. Fabianus Von Frélestein

  Over Kay van der Ree gesproken.
  De geruchtenmachine draait op volle toeren en er zijn al een paar andere namen genoemd. Radiozenders zitten niet te wachten op nóg een schandaal dus ze zullen het stil proberen te houden. Er zitten een paar jocks niet echt gerust met nauwe schoentjes te wachten op wat komen gaat. Dus. Nu is het afwachten wie de volgende is die op het schavot gaat.
  Binnenkort zijn er in elk geval een paar radiozenders die alleen nog non-stop muziek draaien omdat hun dj-s op het politiebureau zitten.

 29. Fudan

  20x de arena? Dat is 1 miljoen mensen. Wat praat deze man uit zn nek? Of hij kan niet rekenen of we hebben te maken met een gevalletje verwarde man.

 30. Donald Dumb

  Typisch gevalletje zelfoverschatting.
  Trieste figuren…

 31. Arie Schoenlepel

  Scheetjes laten waar het hoort…. op de plee, weg ermee.

 32. Jur

  De scheetjes, hoe treurig wil je het niveau hebben.

 33. Nils Holgersson

  Volgende week 2x zoveel kijkers op dat tijdslot?

  Dacht het niet.

 34. John

  Dit had je gewoon uit kunnen zenden, het niveau van een SBS kijker is te vergelijken met de nederlanders die vallen onder zwak begaafd < 80. Dit betreft ongeveer 7% van de NL bevolking.

  Wat opvalt is dat de cijfers van SBS elke dag rond de 8% zijn.
  (4. SBS6 / 8.9%)

  Als je kijk naar iq hoger dan 110 dan zit je ongeveer op 15%
  (2. RTL4 / 14.8%)

  Voor iedereen moet er wat op tv zijn. Daarvoor hebben we SBS!

 35. Flits Bom

  Deze genetisch minder bedeelde personen zullen snel weer in NL zijn.
  Op zich wel grappig deze zwanenzang af en toe te volgen.

 36. waardeloos

  Nu is het geen campingzender maar een waardeloze Scheetjes zender .

 37. Marry Hens

  Dan wil je SBS naar een hoger niveau tillen en dan kom je met al die dure managers met zo’n flutprogramma en de slechtste titel, ooit “bedacht”. John grijp in!!

 38. Guttegut

  Tja twee tokkies op een tokkie zender bekeken door duizenden andere tokkies

 39. René

  Misschien Montana Meiland dan maar een eigen reallife-soap geven.

 40. Daan

  @Berggorilla
  Fri 24 Jan 2020 om 16:21

  Dat hebben ze zelf zo gewild.

 41. Ben

  Waarom zou je jezelf überhaupt De Scheetjes noemen?

 42. Keta Minek

  Er worden dus mensen dik betaalt om dit soort troep te bedenken en uit te zenden. Ik had ze voor niks kunnen voorspellen dat het kansloos was. Als je dan uit de Ik Vertrek vijver wil vissen, kijk dan naar de tweets tijdens alle oude afleveringen. Dan zie je gelijk welke stelletjes mensen leuk vonden om naar te kijken en bij welke afleveringen niet. Bij de scheetjes was het vooral ramptoerisme.

 43. Berggorilla

  Betaalt? Over kansloos gesproken.

 44. Mick

  Als SBS6 dan zo nodig realitysuccesjes op maandag wil doe dan: Chateau Meiland, De Pfaffs en Roy Donders.

 45. Mick

  En er moet iets gebeuren, zonder boeiend verhaal of actie krijg je geen aandacht.

 46. Michiel

  Vanaf 22 februari is Kees & Co weer te zien met nieuwe afleveringen op RTL 4, dus ook daar heeft SBS weer extra concurrentie te verwerken.

 47. Floris

  Genoeg informatie over die vervelende scheetjes. Ze zijn niet om aan te zien.

 48. Per Huismans

  Op1 Kijker. Haha wat een trieste ouwe lul. Ga wat nuttigs doen ipv voor de buis hangen met je bolle harses.

 49. sukkel

  Dus de 2 tokkies vinden zichzelf wel goed en belangrijk de campingzender vinden hen zelfs bagger

 50. Peef

  Wat een shit show niet normaal

 51. Peef

  Ze proberen hiermee kijkers te trekken maar zoveel kijkers als chateau meiland krijg je niet met zo’n shitshow. Dit soort progamma’s komen door een overhaaste beslissing.

 52. Boerenverstand

  JdM wil dat zijn zoon weer wat centen opstrijkt door een herhaling van Down waar niemand naar kijkt. Anders had ie beter Sterren Springen o.i.d. kunnen herhalen. Dat is alweer van zoveel jaar terug, dat de helft van de kijkers het toch niet door heeft. The Wall viel een deel van de kijkers nog wel op, maar is ook pas een paar maanden oud…

 53. AlexF-Arnhem

  wellicht als ze mee gaan doen met de slechtste chauffeur van nederland.

  dan kunnen ze nog een poepje laten ruiken, zolang ze maar geen remspoor trekken.

 54. sokkenbreier

  Het zijn toch 2 vieze zweterige nontalenten die verre van leuk zijn, onsmakelijke tv maar vooral zonder humor!

 55. Mick

  ‘We hopen net zo leuk te zijn als de Meilandjes’. Waar is de leukigheid dan? Ik zie twee getatoeëerde gebruinde tokkies die elkaar uitschelden. De man zit met shag in zijn mond te zeggen dat de vrouw geen sigaretten mag roken want dat is slecht. Hoe hypocriet kan je zijn? Verder gebeurt er niets. Na vier afleveringen hebben ze 6 palen in de grond ofzo. Wat saai.

 56. Joop55

  Driedubbel gaap. Is Gordon ook al weer bezig met een programma op SBS?

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.