SBS 6 haalt zwaar geflopte Scheetjes-soap uit schema

SBS 6 haalt per direct de resterende twee afleveringen van De Scheetjes: Bouwen op Bonaire van de buis. De komende maandagen brengt de zender om half negen herhalingen van Waar is De Mol. Dat heeft de tv-zender laten weten. De Scheetjes zorgt voor een flinke dip in de SBS 6-programmering. Afgelopen maandag trok Lingo 552.000 kijkers (10 procent), scoorde De Scheetjes 347.000 kijkers (6 procent) en scoorde Gordon erna 587.000 kijkers (11 procent) met 100 Jaar Jong.

SBS 6 probeert de afgang van De Scheetjes te verzachten door te benadrukken dat ze niet van de buis worden gehaald, maar dat er slechts een andere uitzendtijd wordt gezocht.

Een woordvoerder van SBS: “Helaas is gebleken dat er onvoldoende belangstelling is voor de avonturen van Hans en Karin op het tijdslot waar ze voorheen stonden. De kijkcijfers waren lager dan gehoopt. We zijn aan het kijken of we een andere plek voor ze kunnen vinden.

Het programmeren van de Scheetjes-soap was geboren uit gemakzucht. Na het enorme succes van Chateau Meiland besloot SBS 6 te graven in andere oud-afleveringen van Ik Vertrek en in De Scheetjes, zoals het kandidatenkoppel Karin en Hans ten Böhmer zichzelf noemt, zagen ze de volgende hit.

Het was geen succes. Voor de komende weken worden er dus herhalingen van Waar is De Mol ingezet, daarna begint het nieuwe programma van Gordon en Patty Brard.

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen