Royalty-Marc in column over ‘cokefluisteraar’ Peter R.

Dat is toevallig: gisteren, enkele uren na het nieuws dat Peter R. de Vries volgens Jan Roos de bron was van de roddel over het ‘cocaïneontslag’ van Marc van der Linden, kwam royalty-Marc op de site van de Weekend met een column over zijn Boulevard-collega. Het kon bijna geen toeval zijn: zou de royaltykenner genadeloos terugslaan naar de misdaadjournalist? Niets is minder waar. Royalty-Marc prijst de manier waarop De Vries opkomt voor de republikeinen in ons land.

Royalty-Marc schrijft in zijn column over zijn relatie met De Vries. “In RTL Boulevard heb ik regelmatig discussies met collega Peter R. de Vries over de monarchie. Hij is overtuigd republikein en weet zijn standpunten altijd goed te onderbouwen. Ik vind het prima om de discussie aan te gaan en vind het altijd jammer dat we te weinig tijd hebben om die echt goed af te ronden.

Republikeinen hebben geluk met iemand als Peter, schrijft hij. “Ik vind het goed dat er meer aandacht komt voor republikeinen, want het is een geluid dat je te weinig hoort, terwijl zij eigenlijk de beste papieren hebben als je naar de argumenten kijkt.

Overigens denkt Marc niet dat hij namens de meerderheid in Nederland spreekt. “Een ruime meerderheid van de Nederlanders zal voor een monarchie kiezen. Allereerst omdat velen emoties voelen bij het Huis van Oranje.

De column van Marc van der Linden kunt u lezen op de website van Weekend.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen