Winston Gerschtanowitz wordt vooravondster SBS 6

Winston Gerschtanowitz wordt het gezicht van de nieuwe vooravondquiz 50/50 op SBS 6. Het programma is vanaf 20 januari elke werkdag om 18.30 uur te zien. Dat laat Talpa Network weten. Samen met de nieuwe datingshow Lang Leve De Liefde springt 50/50 in het gat dat Utopia achterlaat. In elke aflevering gaan twee kandidaten de strijd met elkaar aan. Ze beantwoorden maar liefst vijftig vragen in minder dan een halfuur en hebben per vraag vijftig procent kans op het juiste antwoord.

Op elke vraag zijn twee antwoorden mogelijk. Geef je het juiste antwoord? Dan verdien je vijftig euro in je pot en mag je de volgende vraag beantwoorden. Bij een fout antwoord verdien je geen geld en gaat de beurt naar de tegenstander. In de eerste 49 vragen is het doel van de kandidaten dus om zoveel mogelijk juiste antwoorden te geven, die geld opleveren voor hun eigen pot.

De kandidaat die bij de allesbepalende vijftigste vraag aan de beurt is, heeft het heft in eigen handen. Kiest hij ervoor om de finalevraag zélf te spelen en bij een juist antwoord zijn pot te cashen? Of twijfelt hij en geeft hij de vraag aan zijn tegenstander – met het risico om met lege handen achter te blijven?

De winnaar komt de dag erna terug om te proberen nog meer geld te verdienen… en die kans is opnieuw 50/50!“, legt SBS 6 uit.

De vooravond van SBS 6 bestaat vanaf 20 januari uit:

  • 17.30 uur: Hart van Nederland
  • 18.00 uur: Shownieuws
  • 18.30 uur: 50/50
  • 19.00 uur: Lang Leve De Liefde
  • 19.30 uur: Man Bijt Hond
  • 20.00 uur: Lingo

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen