Kantoor Peter R. de Vries verliest alwéér BN’er-zaak

Geplaatst op wo 29 jan 2020 om 18:20

Het gaat niet echt lekker met het advocatenkantoor van Peter R. de Vries, Kasem & De Vries. Na het drama rondom de rechtszaak van Bridget Maasland tegen Privé, verliest het kantoor nu de zaak van Rosanna Kluivert tegen het programma Opgelicht?! van AvroTros. Kluivert haalt met De Vries volledig bakzeil. “De omroep AvroTros hoeft het programma Opgelicht?! niet offline te halen of te rectificeren“, zegt Anne Reitsma, persrechter rechtbank Midden-Nederland.

Het beklag van Kluivert is onterecht, aldus Reitsma. “Mevrouw Kluivert heeft gesteld dat ze in 16 punten onterecht werd beschuldigd. Dat ging dan om haar Dogs Rescue Center op Curacao. De voorzieningenrechter heeft die 16 punten ook bekeken en vindt dat die voor het grootste deel wél op feiten zijn gebaseerd.”

Kluivert vindt dat ze is neergezet als oplichtster, maar dat is volgens Reitsma niet zo. “Daarbij wordt ook niet in het programma Opgelicht?! gezegd dat zij zich schuldig zou hebben gemaakt aan oplichting of aan fraude. En ook van belang is dat er wel degelijk hoor- en wederhoor is toegepast.”

Er is voor het programma ook veel contact geweest met haar en haar advocaten. Zij mocht ook een interview opnemen, maar niet live in de uitzending, zoals mevrouw Kluivert alleen maar wilde. En dat is ook het goed recht van het programma om dat niet op die manier te doen.

Opgelicht onthulde eind november dat het onduidelijk is waar het geld en de fysieke donaties aan Kluivert Dog Rescue Center naar toe gaan. Er blijkt namelijk helemaal geen opvangcentrum op Curacao aanwezig te zijn.

Kluiverts advocaat Royce de Vries laat aan NU.nl weten teleurgesteld te zijn. Wel noemt hij het positief dat er door de rechtbank wordt erkend dat de uitzending onjuistheden bevat en dat er geen sprake is van fraude of oplichting bij de hondenopvang. “Het is daarom teleurstellend dat dit niet heeft geleid tot toewijzing van de vorderingen.

Privé-baas Evert Santegoeds sprak eind december de verwachting uit dat BN’ers het advocatenkantoor van De Vries in de toekomst gaan mijden vanwege zijn lage slagingspercentage.

Lees ook:
Rossana Kluivert bijna huilend aan talkshowtafel Beau (4 december)
Woeste Rossana Kluivert sleept AvroTros voor rechter (18 december)

Foto: AvroTros
69 Reacties op “Kantoor Peter R. de Vries verliest alwéér BN’er-zaak”


 1. J.J. de Koningh

  Peter Rukker de Vries.

 2. Ikke

  Tja, die de Vriesjes hebben toch nog nooit een zaak gewonnen, dan vraag je er toch echt zelf om.

 3. Robert

  Wat lullig voor de zakkenvullers familie
  Lada R de Vries zal ook wel zwaar balen.
  Er is straks geen BN er meer die ook maar langs zijn kantoortje loopt.

 4. Bears’den

  Ik mag Peter wel, maar dit is de zoveelste flater van z’n zoon..
  Beter dat ie kiest voor óf tv of dat kantoor..
  Hij is al een pedant mannetje dat bij sommige mensen iets triggert en door deze fratsen wordt dat niet veel beter..

 5. Kaj-fan

  het kantoor van Peter R de vries heeft al sinds begin 2018 geen enkele zaak meer gewonnen, wordt best pijnlijk zo.

 6. JaapJan

  Vorig jaar hebben de Kluivertjes ook al zo’n klap gehad met het overlijden van Robert Mugabe.

 7. Britt Scholte Lover

  Oei oei ik dacht dat die Peter r de vries alles zo beter wist ? dit is ronduit een misser en niet meer serieus te nemen

 8. Alex

  Nu wordt het wel heel erg pijnlijk – ik neem aan dat iedereen nu wel 3x nadenkt voordat ze ‘de zoon van’ gaan inhuren.

 9. K.C.T.

  Deze graaiende criminele mougabe pijpers verdienen een advocaat zoals Lada R de Vries,,, wat een aanfluiting voor deze kutfamilies, ze passen goed bij elkaar!!! wie gaat de rekeningen betalen en aan wie???

 10. HalloJumbo

  Wanneer gaat Mediacourant over op “Dark mode”?

 11. OP1 kijker

  De rechter komt tot de conclusie dat Kluivert in de uitzending helemaal niet beticht wordt van misleiding, manipulatie of bedrog, wat zij beweert. Van de door Kluivert gestelde feitelijke onjuistheden, lichtvaardige beschuldigingen en tendentieuze beweringen is volgens de rechter geen sprake. ,,Er is dan ook geen reden de uitzending offline te halen of te rectificeren”, zo luidt het oordeel.
  ——————
  Terecht deze uitslag.

 12. Dries Roel Vink

  Peter (lazer op mee die achterlijke R) de Vries en zoontje Rolls Royce halen opnieuw bakzeil bij de rechter. Ik vraag me steeds meer af waarom er nog bn-ers zijn die bij deze loosers aankloppen … En wedden dat Peter (lazer op met die achterlijke R) vanavond weer zo’n draai aan de rechterlijke uitspraak geeft zodat het lijkt dat zijn kantoor het weer fantastisch heeft gedaan?! LOOSERS!!!

 13. Lies

  Off topic: die Rutger Bregman…. wat een ongelooflijke domme ongefundeerde bangmakerij in DWDD. Dat ze die een podium geven.
  Enkeltje Wahun.

 14. Viola

  Royce 18 jaar: Maar papa ik wil piloot worden ik wil geen rechten gaan studeren.
  Peter R: Jawel Royce jij wordt advocaat, papa heeft dat altijd willen worden.
  Royce: maar papa dat kan ik helemaal niet dan moet ik zaken recht praten waar ik zelf ook niet in geloof.
  Peter R.: Papa helpt je wel en Boulevard ook en dan word ik directeur en dan heb ik nog meer macht in de media en worden we heel erg rijk.
  Royce:Ok dan.

 15. Barbara

  You get a car, you get a car! LdM….
  Desperate.

 16. Bart

  In haar eigen verhaal zegt Rosanna nog dat het haar niet om haar zelf te doen is maar om de dieren. Ik geloof oprecht dat ze een hart heeft voor dieren maar ze doet het natuurlijk wel gewoon voor zichzelf. Deze mevrouw wil gewoon aandacht en bekend zijn en blijven. Haar zoon Nino begon zojuist alweer over donaties in Boulevard. Heel dom en niet nodig aangezien ze best met het geld dat Patrick heeft verdient een mega hondenopvang kunnen bouwen. Meerdere zelfs. Dan blijft er zelfs nog genoeg geld over om in hoger beroep te gaan. Volgens Nino hebben ze niets te verbergen en is het allemaal de schuld van Jaap Jongbloed.

 17. Curryworst

  Van Royce de Vries naar Trabant de Vries.

 18. Rolls de Vries

  Beste Viola.

  Zo is het indertijd niet gegaan. Mijn vader heeft zich altijd ingezet voor de minder bedeelde medemens en heeft mij al op jonge leeftijd geinspireerd. Het was zo gezegd onvermijdelijk dat mijn toekomst in de richting van de schone leer der rechten zou gaan.

  Wat betreft de rechtzaak van Rosanna Kluivert, ik wil graag benadrukken dat hier sprake is van een morele overwinning. Dankzij deze uitslag zal ik immers in staat zijn om de komende maanden me te richten op het afronden van mijn scriptie.

  Mvg.
  Rolls R. De Vries

 19. Curryworst

  Opvallend dat Trabant de Vries stelt het positief te vinden dat de rechtbank erkent dat er geen sprake is van fraude of oplichting bij de hondenopvang.
  Maar dat heeft TROS Opgelicht ook nooit beweerd.
  Juist zijn eigen cliënte Rosanna K. komt met die beschuldiging.

 20. Koen

  Blijf het wel vreemd vinden dat in het programma Opgelicht! aandacht besteed aan geen oplichters.

 21. Bob

  Zij vindt dat zij geen oplichter is, wat wil je van een vrouw die getrouwd is met een moordenaar die dat ook altijd ontkend.

 22. Hoer

  Ha Ha Ha Ha Ha , dat is dus niet meer reizen, feesten, eten en drinken op kosten van de stichting. Misschien kan Shanetje wat spaarcentjes aan mamma lenen?
  Daaaaaaag peterrrrrrrrrrrrrr

 23. Viola

  Succes@Rolls

 24. robb

  Niet alleen Peter ook John van der Heuvel was overtuigt van het geloof van Kluiverd .

 25. Waarom worden mijn berichten tegengehouden?

  Curryworst
  Wed 29 Jan 2020 om 19:42

  Jij slaat de spijker precies op zijn kop!

 26. Klimaat optimist (powerd by R JENSEN)

  Kluifert bv stichting en hondebrokmisleiders, is vermeend een boevenbende vol duistere kanten als een sprookjesbos dat geldwolven koestert … zei mijn zus van 9.

 27. Sterre

  Lada de Vries blijkt dus een loser te zijn….eigenlijk niet gek, dat joch zal wel ptts hebben na zijn straffe opvoeding door P. Rat de Vries.

 28. Klimaat optimist (powerd by R JENSEN)

  DE ZINGENDE BEJAARDEN ZIJN TERUG EN NIET BIJ RADIO OOST.

  De Dolly Dots geven een nieuwe reeks concerten. Patty Zomer, Angela Groothuizen, Esther Oosterbeek, Anita Heilker en Angéla Kramers zullen in het najaar voor het eerst sinds de gastoptredens met De Toppers in 2016 weer op het podium staan.

  De groep maakt woensdag tijdens een persconferentie bekend dat ze vanaf september en ook in 2021 in de Nederlandse theaters te zien zijn. De vrouwen zullen in de zomer beginnen met repeteren.

  In een bericht op hun website laten de Dolly Dots weten dat zij regelmatig de vraag kregen of zij weer eens gingen optreden. De groep deed, nadat zij in 1988 uit elkaar gingen, nog wat losse shows en ging in 2008 op de Goodbye for Now-tour. Ria Brieffies was ook een van de oorspronkelijke leden van de Dolly Dots. Zij overleed op 29 juli 2009 op 52-jarige leeftijd aan longkanker.

  “Daarmee was het klaar, vonden we. Een voor allen, allen voor een. Maar in 2016 traden we toch weer eens kort op bij de Toppers in de Arena en dat bleek hartverwarmend leuk.”

  Naast de hits zullen de leden tijdens de tour, die de naam Sisters on tour met zich meekrijgt, ook het verhaal achter hun succes vertellen. “Waar we ook terecht kwamen en wat we ook deden; het was altijd een krankzinnig circus waarin we terechtkwamen. We waren als groep een bezienswaardigheid en samen groeiden we op in een glazen kooi. We waren op onszelf aangewezen. Gelukkig hadden we elkaar en we maakten er altijd wat van.”

  Nada van Nie maakt documentaire over Dolly Dots
  Documentairemaker Nada van Nie, die samen met Zomer te zien was in De Modepolitie, zal de Dolly Dots volgen voor een documentaire. Ze is op dit moment nog bezig met een documentaire over Marc de Hond, maar gaat de Dolly Dots vanaf de tourneestart in het najaar volgen.

  Van Nie maakte eerder een documentaire over zangeres Glennis Grace in eigen beheer. Ook het volgen van de Dolly Dots zal ze onafhankelijk doen, zegt ze tegen NU.nl. “Er hebben al mensen interesse getoond, maar ik kan nog geen namen noemen.”

 29. Ronald Verkerk

  Dus vanaf vandaag mogen we Rosanna officieel een oplichter noemen?

 30. Bjorn

  Patrick moet toch nog geld terugbetalen aan die criminelen. Zou die dogcenter een dekmantel hiervoor zijn om geld binnen te halen bij de c-ners?

 31. Ralf

  Dus de kosten mag goldigger Ros zelf betalen

  Hahahahaha

 32. Alotta Fagina

  Advocatenkantoor Royce Verlies

 33. Marry Hens

  Zag dat Royce wel een mooie rolkoffer had.

 34. Marq

  Als ze zo overtuigd is van haar gelijk,waarom komt ze dan niet met bewijzen van wat ze doet voor de honden?in mijn ogen heeft ze wel degelijk de boel lopen te bedotten.en dan die zoon van haar in boulevard…..wat een flapdrol is dat.maar ja….dat zit in de oplichters familie.

 35. Viola

  @Marry Hens
  Ik heb liever een goeie advocaat met een AH tas😃

 36. Lassie

  Waar moet ik nou slapen vannacht? Royce Verlies heeft zijn cliënten veel imagoschade berokkend. Dagen- zoniet wekenlang negatief in de publiciteit gehouden i.p.v. één dag. Door naar de rechter te gaan zijn geruchten bevestigd, zoals het slipjes verhaal van Bridget. Mijden die gast.

 37. Astrix

  Dus ze heeft GVD al het geld voor die arme beestjes opgemaakt??

 38. Jumbo

  Ik vroeg mij af wie het lettertype van de naam van het kantoor verzonnen heeft? Het deed mij denken aan de plaatselijke snackbar.

 39. Nils Holgersson

  En weer een rechtszaak gewonnen door de advocaten van beide partijen.

  Want die strijken gewoon hun geld op.

 40. Pam

  Hèh,
  Dat Nederlanders zeer direct zijn en geen blad voor de mond nemen, vond ik altijd iets positiefs.
  Weinig valse bescheidenheid, meer openheid en je wist meteen of ze je moeten hebben ja of neen. En daar kon dan over gediscutiëerd worden. Joviaal en beleefd.
  Bij mediafiguren zul je altijd voor- en tegenstanders hebben en dat daar eens een ongezouten mening tussen wordt geslingerd…komt genoeg voor en ieder zijn temperament.
  Maar ik val er toch telkens weer over dat Peter R. de Vries-haters veelal enorm gefrustreerde mensen zijn, die het achter-trappen niet schuwen en die in hun handjes wrijven bij elke negatief persbericht. En hoe die mens van Privé een ware klopjacht gestart is om die haatdragende mensen bij te staan. En niet enkel op De Heer R. de Vries maar ook nog een paar anderen. Hoe onprofessioneel kun je zijn? Ik beweer niet dat het hier om heiligen gaat, maar ik krijg er steeds een nare smaak van in de mond. Als je iemand niet moet, mag je gerust je afkeuring laten blijken maar op een mentaal gezonde manier ipv zo’n persoonlijke haat te voeden. Ik vind het een treurige zaak en de energie die daaraan wordt verspild zou beter een ander doel dienen. Greetz

 41. Samson

  Greetz? Als je het Engels niet begrijpt, doe dan ook niet alsof!

 42. Arie Schoenlepel

  Die De Vries is een eersteklas l^l, maar Rosanna is hier een enorm oor aan genaaid door de zure bende van de NPO. Triest. Ze doet echt goed werk.

 43. Loes

  Rossana doet weinig, behalve overal zielige verhalen ophangen om mensen te misleiden en geld uit de zak te kloppen.
  Het enige goede aan deze zaak is: de zoveelste afgang voor De Vries en consorten!

 44. Arie Schoenlepel

  @Loes
  Lees je iets beter in voordat je gaat raaskallen.

 45. Loes

  Kun je beter tegen jezelf zeggen.

 46. anymousin

  Ben benieuwd wie het (schriftelijke) vonnis gelezen heeft. Staat wel meer in dan dat hier geschreven wordt.

  Triest dat er alleen maar vermeld wordt dat er niet gerectificeerd en item niet offline gehaald hoeft te worden, maar wel dat de zaak verloren is.

  Wees gerust allen, er komt een hoger beroep.

 47. Chinees wijsgeer

  Karma, allemaal karma …..wie slecht doet wie slecht ontmoet !

 48. Inez Peski

  Wie tussen de regels door kan lezen moet onderkennen dat die Kluivert Foundation niet helemaal zuiver op de graat is…..veel geld doorgesluisd naar vrienden en bekenden onder het motto van managementskosten , reclame ,advieskosten,winkelhuur etc. Bovendien ook een mooie manier om tickets naar curaçao tbv de familie Kluivert boekhoudkundig als verwervingskosten te declareren. Pecunia non olet!!

 49. Mien Dobbelsteen

  Die Lada de Vries heeft weinig juridisch inschattingsvermogen en procedeert als een blind paard. Ongetwijfeld het gevolg van de sturing door directeur Peter R (otzak) met zijn meerdere petten op.Vreemd dat de orde van advocaten zo’n constructie tolereert.

 50. Narcis

  Die Peter is een vreselijke narcistische emphatieloze arrogante kwal die zijn zoon gebruikt ter meerdere eer en glorie van hemzelf. Arme jongen, nu al door het falen getekend als een loser. Den niet dat er nog veel mensen zijn die hem willen inschakelen.

 51. critikast

  Die mevrouw heeft last van haar achternaam. Kluivert staat voor onbetrouwbaar, hypocriet, achterbaks en belust op geld. Liefde voor dieren? Ammehoela! Liefde voor haar portemonnee zal ze bedoelen !

 52. Hoogleraar Whisky-Bottelen

  Terwijl die andere jongen in ieder geval in De Slimste Mens laat zien niet geheel van gisteren te zijn. Die zal binnenkort wel een andere werkgever zoeken.

 53. Greet

  @Anymousin. nino, we kunnen niet wachten.Dat er niet gerectificeerd hoeft te worden betekent dat de feiten juist zijn weergegeven.

 54. Tante Duiven Tilly

  Wat een jank verhaal van Nino in RTL Boulevard en het programma gaat natuurlijk in mee – altijd de kant van de artiest kiezen en niet kritisch naar de feiten. Als is er maar 25 procent van waar van de uitzending van Opgelicht dan klopt het allemaal nog steeds niet. Echte jaarcijfers kan men niet overleggen en alleen met passie en liefde voor honden ga je het niet overleven.

 55. sukkel

  Gaat lekker weer een zaak verloren….

 56. sukkel

  Wat een afgang weer Peter zal wel weer bij een talkshow zitten en vertellen dat het niet zo in ekaar zit …die zoon Nino van Miss Kluivert maakte zich volkomen belachelijk bij Boulevard….. wat een oplichtersbende zeg

 57. L.T

  Pffffff wat een gezeik! !!!!
  Terug naar wat echt belangrijk is in dit land.
  Zorg, onderwijs, milieu, corona enz enz.

 58. A. Tempelman

  Hopelijk dring het nu ook tot Peter R himself de Vries door dat hij zijn autoriteit als misdaadjournalist ondermijnt door als spreekbuis te fungeren voor een advocatenbureau dat niet in staat is zaken te winnen voor zijn celebrity-clientele.

  Ik neem aan dat hij nu niet meer wordt uitgenodigd door Beau en RTL Boulevard om de zaak van zijn zoons klanten te verdedigen. Om tegen zijn eigen ijdel zich R zelf beschermd te worden. Die dubbele pet past niemand.

  Alleen nog als misdaadjournalist.

 59. Frits

  Wat zou het toch fijn zijn als Peter niet meer uitgenodigd wordt. DAT TOONTJE, daar stoor ik me aan.Daarom is het zo vermakelijk dat Royce alles verliest.

 60. Iemand

  Als advocaat kan je een zaak verliezen. Een zaak van een BN’er aannemen is goed voor je naamsbekendheid, maar een rationele afweging van de kansen is er niet geweest denk ik. Tsja

 61. Caramba

  Peter: “De rechter heeft gezegd dat mijn haar goed zit, dus ik zie het toch als een overwinning.”

 62. Arie Schoenlepel

  Wat een hoop zure npo-kijkertjes hier. Rosanna doet top werk. Leeft echt voor die dieren. En Peterj Rrj de Vrjies mogen ze een keer invetten in smeerworst en in een kooi met een roedel vechthonden zetten.

 63. Ap

  Vreemd,de Vries heeft verloren,en Peter de Vries hoor,of zie je niet meer
  op tv,maar gelukkig,hoor liever John v/d Heuvel

 64. anoniem

  Als een zaak bij voorbaat verloren is, kan zelfs een goede advocaat slechts het vonnis verzachten. Ik weet echter niet of het zo verstandig is om een BN-er als advocaat te nemen… :-)

 65. jopes

  Peter R. de Vries respect voor het oplossen van vele mysterieuze moordzaken chapeau daarvoor. Maar ga je nu niet verlagen met misplaatste celeberties met dubieuze zaakjes. Hou daar mee op je verliest hiermee je respect. Laat je zoon ook wat lager graaien 150 euro per uur is toch mooi verdiend.

 66. Edwin

  @Jopes

  ……. oplossen van vele mysterieuze moordzaken

  O ja?
  Noem er ’s een paar?

 67. ℙluk van den ℙettenflet Ⓟ

  Goh, wel een beetje sneu allemaal voor die man.
  Eerst waande die zich helemaal het heertje met een dikke auto en een paar minuutjes per week met z’n bek op tv, en dan nu een sneue en zielige deceptie van de ene na de andere verloren rechtszaak en een zoontje dat nog niet eens z’n scriptie afheeft. Me dunkt!
  Dit soort prutserts zijn een absolute belediging voor de rechtsstaat!!

  Bovendien heeft het legioen reaguurders op MC de handen eraan vol om dit euvel te duiden. Inmiddels liggen we in een deuk, alle leedvermaak is leuk

 68. Clemens B.

  Rolls de Vries heeft inmiddels een beetje kunnen oefenen met een paar lichtgewicht zaakjes..
  Binnenkort komt er een dikke klapper aan. Let maar op .
  En dan zullen jullie niet zo erbarmelijk lachen, en mijn vader zal jullie w vermorzelen met een spreekverbod. Jullie allemaal!

 69. Alex Jones

  Dus de Kluivertjes moeten nu op eigen kosten naar de F1, wat tragisch voor hen.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.