Kantoor Peter R. de Vries verliest alwéér BN’er-zaak

Het gaat niet echt lekker met het advocatenkantoor van Peter R. de Vries, Kasem & De Vries. Na het drama rondom de rechtszaak van Bridget Maasland tegen Privé, verliest het kantoor nu de zaak van Rosanna Kluivert tegen het programma Opgelicht?! van AvroTros. Kluivert haalt met De Vries volledig bakzeil. “De omroep AvroTros hoeft het programma Opgelicht?! niet offline te halen of te rectificeren“, zegt Anne Reitsma, persrechter rechtbank Midden-Nederland.

Het beklag van Kluivert is onterecht, aldus Reitsma. “Mevrouw Kluivert heeft gesteld dat ze in 16 punten onterecht werd beschuldigd. Dat ging dan om haar Dogs Rescue Center op Curacao. De voorzieningenrechter heeft die 16 punten ook bekeken en vindt dat die voor het grootste deel wél op feiten zijn gebaseerd.”

Kluivert vindt dat ze is neergezet als oplichtster, maar dat is volgens Reitsma niet zo. “Daarbij wordt ook niet in het programma Opgelicht?! gezegd dat zij zich schuldig zou hebben gemaakt aan oplichting of aan fraude. En ook van belang is dat er wel degelijk hoor- en wederhoor is toegepast.”

Er is voor het programma ook veel contact geweest met haar en haar advocaten. Zij mocht ook een interview opnemen, maar niet live in de uitzending, zoals mevrouw Kluivert alleen maar wilde. En dat is ook het goed recht van het programma om dat niet op die manier te doen.

Opgelicht onthulde eind november dat het onduidelijk is waar het geld en de fysieke donaties aan Kluivert Dog Rescue Center naar toe gaan. Er blijkt namelijk helemaal geen opvangcentrum op Curacao aanwezig te zijn.

Kluiverts advocaat Royce de Vries laat aan NU.nl weten teleurgesteld te zijn. Wel noemt hij het positief dat er door de rechtbank wordt erkend dat de uitzending onjuistheden bevat en dat er geen sprake is van fraude of oplichting bij de hondenopvang. “Het is daarom teleurstellend dat dit niet heeft geleid tot toewijzing van de vorderingen.

Privé-baas Evert Santegoeds sprak eind december de verwachting uit dat BN’ers het advocatenkantoor van De Vries in de toekomst gaan mijden vanwege zijn lage slagingspercentage.

Lees ook:
Rossana Kluivert bijna huilend aan talkshowtafel Beau (4 december)
Woeste Rossana Kluivert sleept AvroTros voor rechter (18 december)

Foto: AvroTros

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen