Woeste Rossana Kluivert sleept AvroTros voor rechter

Geplaatst op wo 18 dec 2019 om 9:45

Rossana Kluivert sleept de AvroTros voor de rechter, omdat het programma Opgelicht?! het item over haar niet wil rectificeren. Het kort geding dient op 15 januari. Dat laat haar advocaat Royce de Vries (de zoon van) weten aan het AD. Er is volgens De Vries geen andere optie. “Avrotros wil niet vrijwillig rectificeren en dus wij zijn genoodzaakt om deze stap te zetten“, aldus de raadsman. “Haar stichting is bonafide en verricht goed werk. Wij zullen er alles aan doen om dat beeld te herstellen.

Opgelicht?! heeft Kluivert afgeschilderd als een oplichtster en een bedriegster. Ze zou de donateurs van haar stichting Dog Rescue Center Curaçao bedonderen. Daardoor kampt haar goede doel nu met imagoschade.

Kluivert kreeg geen gelegenheid om weerwoord te bieden, aldus De Vries. “We hebben diverse keren aangegeven graag te willen reageren op de beschuldigingen, maar dan live in de uitzending. Daar zijn ze niet op ingegaan, waarschijnlijk omdat ze dat te spannend vonden. Toen hebben we een schriftelijke verklaring aan ze overhandigd, maar die hebben ze niet in de uitzending laten zien.”

Er zit een enorme waslijst aan fouten en onwaarheden in de uitzending, zegt de advocaat. “En we hebben correspondentie dat Opgelicht!? allesbehalve integer en journalistiek verantwoord heeft gehandeld. We zijn ervan overtuigd dat een rechter dat ook zal inzien.”

Opgelicht?! heeft de stichting kapotgemaakt, meent hij. “Mensen zijn waarschijnlijk erg geschrokken en dat heeft grote gevolgen voor donaties en de goede naam van de stichting. De feiten liggen echter heel anders.”

De AvroTros maakt zich geen zorgen over de juridische stappen. Ook in het AD: “Wij horen en lezen veel van Rossana Kluivert, echter alleen in en via andere media. De laatste keer dat we rechtstreeks iets van haar via haar advocaten hebben vernomen was voor onze uitzending. We zien eventuele verdere stappen met alle vertrouwen tegemoet.”

Foto: RTL
38 Reacties op “Woeste Rossana Kluivert sleept AvroTros voor rechter”


 1. Minder of Mirjam

  Catfight!! Oh wacht, in dit geval is dat woord niet gepast natuurlijk.

  Dogfight!!

 2. G.ossip

  Peter air de Vries is er maar druk mee.

 3. snoezigkleinhertje

  Iedere valse stuiver die je denkt aan die arme hondjes te geven gaat rechtstreeks naar de schuldeisers van die dood rijder.
  Ook zal jongetje De Vries het niet gratis doen en het zal wel leuk zijn om te weten waar dat geld vandaan komt .
  Het maakt ook niet uit of het doodrijden ,kunstdiefstal of gokmaffia is Peter R De Vries lult het allemaal wel recht (voor geld) achter die desk.
  Dat is die zelfde desk waar die Bridget iedereen door het slijk haalt .

 4. Bep

  Mooi, ik wil de waarheid weten.Ik geloof Jaap Jongbloed.

 5. Anja

  Ze had beter een ervaren advocaat kunnen nemen.
  Een echte advocaat.
  Kantoor De Vries nog iets, een soort dependance van RTL, heeft een zeer laag percentage winnende zaken.

 6. Curryworst

  Over de rug van mw. Kluivert en mw. Maasland maakt dat advocatenkantoor goede reclame voor zichzelf. Via papa De Vries in RTL Boulevard.

 7. sowhat

  Streisand effect treedt nu in werking :-D
  Slim Rosanna ;-), zo ligt de hele familie direct onder het vergrootglas alsmede weer de domme foutjes van je man.

 8. domdommerdomst

  Lekker makkelijk om op kosten van de stichting reizen te maken en feestjes te geven en deze als marketingkosten te boeken!!!!!!!!!!!!

 9. L.

  Ik vertrouw die vrouw ook niet meer. Ze liegt en bedriegt alles bij elkaar, bleek uit de uitzending van Opgelicht.

 10. Peter Wafel Kant

  Dat gaat de stichting weer geld kosten – geld dat naar de hondenopvang zou kunnen aan maar Dame Kluivert meent dat het belangrijker is om haar naam te zuiveren – en Peter R. de Vries moet weg uit Boulevard – dat gaat zelfs voor een commercieel te ver wat hij daar allemaal zit te verkondigen namens zijn bedrijf –

 11. anoniem

  jammer

  dat ik thuis ben gebleven voor ali B

  cijfer 4

 12. K.C.T

  BNers,,,,,, deze hele familie is een oplichtend tokkie zooi,,,,,, doodrijer (mugabepijper) kon aardig voetballen,,,,,, verder helemaal niets, rare gemanipuleerde kindertjes, kookboekschrijvertje, jankende “hondenmoederteresa”, wel voor de poen en publiciteit, Peter R bepaalt !!!!!!!!
  Het stinkt aan alle kanten!!!!! deksel op de put,,,, het riool loopt over bij deze zwakzinnigen!!!

 13. Trekpik

  Misschien ging Opgelicht paar keer kort door de bocht!
  Maar Rossana haar verweer over het feit dat er nog geen center had ze beter moeten communiceren. ”Komt door de overheid. Die hebben een bouwstop afgekondigd! Dat weet iedereen op het eiland. En ik heb het verteld bij Omroep Max.” Dat is haar verweer.
  Maar wel een week later in een reclamefolder advertenties voor producten waarmee je haar center zou steunen. Dat is gewoon misleiding.

  En maar afschuiven en naar anderen wijzen.
  Peter R is net zo eng. Die man die enkel op komt draven als hij een vergoeding krijgt. Hoe hypocriet. Rossana zou eens zo fel op Patrick moeten zijn. Dat gokverslaafde, van verkrachting beschuldigde, doodrijdende, overspelige dictatorsvriendje.
  Als het niet een voormalig Ajacied zou zijn geweest zou Peter R elke keer los gaan op Patrick ‘mag ik oversteken’ Kluivert maar nu springt hij constant in de bres voor dat verdorven koppeltje.
  Maar op Curaçao zijn het allemaal oplichters.
  Succes Jaap…..

 14. Karel

  Lekker met de gehele familie naar de F1 in Monaco op kosten van de stichting om zogenaamd fondsen te werven.
  Lekker heen en weer vliegen naar het eiland voor een stichting/vakantie trip uiteraard op kosten van de stichting.
  De nitwit Rossana moet nu wel even doorzetten met de rechtszaak want dan moeten de boeken open, gaan we helemaal lachen.
  IK ben er van overtuigd dat de rechtszaak vlak voor tijd weer wordt ingetrokken omdat ze helemaal niet die boeken open wil hebben, allemaal doorzichtige tactiek van het lachwekkende advocaten kantoortje van de Vries.

 15. Sjors

  Ojee, die doet een Maaslandje. Zal alleen maar duidelijk(er) worden dat deze juffrouw de boel belazert. Stomme actie!

 16. Johnny👀

  De schuld van 1miljoen moet toch terug betaald worden en dat gaat over de rug van die arme zielige uitgehongerde hondjes.

 17. Kop

  Het probleem is dat een goed doel slechts zo’n 25% aan het goede doel hoeft te besteden. Daarom begon Peter R. ook over het Liliane Fonds. Een kapotte ambulance, dichte winkel, mislukte fundraising of mislukte kennel is nog geen oplichting. Dat is het pas als ze het geld in eigen zak steekt of van vrienden. Er zijn zat reclames van goede doelen die beweren dat als je nu stort, er vanavond een kind van straat wordt gehaald. Onzin natuurlijk. Dus het aantal geredde honden overdrijven is geen misdaad. Denk dat ze ondanks haar onkunde best een kans maakt voor de rechter.

 18. Ruud

  @Kop
  Doen alsof = misleiding = oplichting.

 19. #Woensdag gehaktdag#

  Gaat RTL Boulevard altijd verliezen.

 20. Sven L.

  Kluivert liegt. Weet niet waarom, maar ik vertrouw dat mens niet.

 21. Nils Holgersson

  Vanavond bij Boulevard vertelt Peter R meer over.

 22. ronnie

  Rossana Kluivert is een puur en puur slecht mens

 23. jeroen

  Kunnen de boeren niet iets tegen Peter R de Vries doen!!

 24. Wesley

  @Ronnie Dat denk ik ook,dat denk ik al langer.

 25. Simon Dekker

  Team TROS.

 26. Simon Dekker

  @Nils Holgersson: natuuuuurlijk doet Peter R dat. Ik ben die man zo misselijkmakend kotsbeu.

 27. Job

  Al zou er een klein foutje gemaakt zijn door Opgelicht, waar rook is is vuur… die vrouw vertrouw ik echt niet! Ik geef mijn geld daarom aan instanties die zonder bekende mensen werkt. Blijft er veel minder aan de strijkstok hangen!!!

 28. sukkel

  De rioolput is open gegaan schandelijk dat de Fam Kluiviert zo geld binnenharkt

 29. sukkel

  Peter Air de Vries maakt zich onsterfelijk belachelijk …….de zure oude man weet het altijd beter ….schoenmaker hou je bij je leest….. je bent gewoon een misdaadjournalist meer niet….

 30. John Deere

  Ik ga zo met mijn trekker het advocatenkantoor van Peter rrrr de vries blokkeren

 31. critikast

  De naam Kluivert zegt genoeg ! Op basis van allee ndie achternaam zal de rechter niet veel tijd nodig hebben om al die misstanden te “honoreren” !

 32. robb

  Waarom geloof ik Rossana Kluivert niet.

 33. FlyingLotus

  Met dit stukje schoolkrant tekst kun je alle kanten op. En dat is mooi.

 34. Afhaal Ghanees

  Peter Rosanna de Vries heeft zijn duim heel goed verzekerd

 35. Mark Rutte de Musical

  De vermeend krimhinele familie Kluivert, is niet slecht of oplichters… ze zijn niet echt helemaal schuldig aan financiele rariteiten ze me nichtje van 9. Ze zou gelijk kunnen hebben.

 36. Theo Taxi

  Verdomme, verspil de kostbare tijd van rechters toch niet met dit soort onzin. Natuurlijk wordt die claim afgewezen. Stelletje idioten.

 37. Dek hengst

  Welke zaak heeft Peter Rudolf ooit gewonnen?

 38. A. Tempelman

  Pas nadat duidelijk was dat Opgelicht! een programma aan het maken was, heeft mw Kluivert een overeenkomst afgesloten met Dierenbescherming Curacao, die feitelijk is overgenomen door haar stichting.

  Op dezelfde dag werd ook een nieuw bestuur aangesteld (de neven van Patrick zijn vervangen door een offshore bankier, een dubieuze investeerder en een dierenarts). Kijk naar de jaarcijfers van 2018 en je ziet dat er veel besteed is aan ‘inventaris’ en weinig aan dierenzorg. Bovendien heeft haar stichting een vordering van drie ton op Dierenlot, die bij Dierenlot niet in het jaarverslag genoemd is…

  Dit jaar komt daar nog de Kruidvataktie bij. Dat wordt nog interessant. Welk deel van de omzet aan merchandise draagt Kruidvat af, aan wie (Dierenlot) en welk deel is bij de stichting aangekomen?

  Ook die lege ambulance blijft een mysterie. Waarom stuurt Dierenambulance Gouda een afgeragde ambulance naar Curacao?

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.