Woeste Rossana Kluivert sleept AvroTros voor rechter

Rossana Kluivert sleept de AvroTros voor de rechter, omdat het programma Opgelicht?! het item over haar niet wil rectificeren. Het kort geding dient op 15 januari. Dat laat haar advocaat Royce de Vries (de zoon van) weten aan het AD. Er is volgens De Vries geen andere optie. “Avrotros wil niet vrijwillig rectificeren en dus wij zijn genoodzaakt om deze stap te zetten“, aldus de raadsman. “Haar stichting is bonafide en verricht goed werk. Wij zullen er alles aan doen om dat beeld te herstellen.

Opgelicht?! heeft Kluivert afgeschilderd als een oplichtster en een bedriegster. Ze zou de donateurs van haar stichting Dog Rescue Center Curaçao bedonderen. Daardoor kampt haar goede doel nu met imagoschade.

Kluivert kreeg geen gelegenheid om weerwoord te bieden, aldus De Vries. “We hebben diverse keren aangegeven graag te willen reageren op de beschuldigingen, maar dan live in de uitzending. Daar zijn ze niet op ingegaan, waarschijnlijk omdat ze dat te spannend vonden. Toen hebben we een schriftelijke verklaring aan ze overhandigd, maar die hebben ze niet in de uitzending laten zien.”

Er zit een enorme waslijst aan fouten en onwaarheden in de uitzending, zegt de advocaat. “En we hebben correspondentie dat Opgelicht!? allesbehalve integer en journalistiek verantwoord heeft gehandeld. We zijn ervan overtuigd dat een rechter dat ook zal inzien.”

Opgelicht?! heeft de stichting kapotgemaakt, meent hij. “Mensen zijn waarschijnlijk erg geschrokken en dat heeft grote gevolgen voor donaties en de goede naam van de stichting. De feiten liggen echter heel anders.”

De AvroTros maakt zich geen zorgen over de juridische stappen. Ook in het AD: “Wij horen en lezen veel van Rossana Kluivert, echter alleen in en via andere media. De laatste keer dat we rechtstreeks iets van haar via haar advocaten hebben vernomen was voor onze uitzending. We zien eventuele verdere stappen met alle vertrouwen tegemoet.”

Foto: RTL

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen