Rossana Kluivert bijna huilend aan talkshowtafel Beau

Rossana Kluivert zat dinsdag met de tranen in haar ogen aan de talkshowtafel van Beau van Erven Dorens. Ze kon nauwelijks kijken naar een compilatie van de Opgelicht-aflevering van vorige week dinsdag, waarin haar integriteit in twijfel werd getrokken. Dat was te zien in de uitzending op RTL 4. Kluivert was geëmotioneerd. “Ik kan hier niet eens naar kijken. Ik kan wel gaan huilen nu. Ik ben zo verdrietig hiervan en zo boos. Ik weet ook niet meer wat ik allemaal ben“, zei ze.

Ze zit er helemaal doorheen. “Ik ben nog nooit zo verdrietig in mijn leven geweest. We hebben ook 40 vrijwilligers die alleen maar huilen en we hebben echt zoiets van: we hebben al best wel een heftig jaar meegemaakt met de bouwstop en pesters die het ons moeilijk maakten op het eiland, en dit is zo bizar.”

Haar juridisch adviseur Peter R. de Vries zette uitvoerig uiteen hoe ‘laf en onzorgvuldig’ de redactie van Opgelicht volgens hem te werk is gegaan. Ook presentator Jaap Jongbloed was volgens hem een bange poeperd: niet alleen weigerde hij om Kluivert live te laten reageren in Opgelicht, ook wilde hij niet de confrontatie met haar aangaan in Beau.

De Vries: “Weet je wat grappig is? Je zou verwachten dat Jaap Jongbloed beter weet. Hij is zelf ambassadeur van het Liliane Fonds. Laat ik vooropstellen dat dat een goed fonds is, maar ik heb wel dit weekend eens even op hun website gekeken en de jaarrekeningen doorgenomen en dan zie je dat daar mensen op de loonlijst staan voor tienduizenden euro’s per jaar, er enorme marketingbudgetten en reiskosten zijn. Noem het allemaal maar op. Dan denk ik: als je daar de criteria van Opgelicht eens op zou laten, op die stichting waar Jaap Jongbloed ambassadeur van is, dan kun je er wel een Netflix-serie van maken zo veel het is.”

Kluivert vindt het een vreselijke zaak. “En nu zit ik met een slecht imago.”

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen