Humberto lacht om Angela de Jong: ‘Te veel aandacht’

Humberto Tan heeft zich rotgelachen om een column die Angela de Jong schreef over zijn opvolger Twan Huys. De aandacht voor haar is echt overtrokken. Dat heeft de presentator gezegd in Onze Man In Deventer op NPO Radio 1. Tan koestert naar eigen zeggen geen wrok richting De Jong, die ook wel bekend staat als de Humberto-killer. “Ik stoor me er niet zo aan, want ik vind dat je gewoon moet schrijven wat je wil, maar één keer heb ik wel echt heel hard gelachen om een column.

Om welke column gaat het? “Dat was een analyse, waarin ze zei: ‘Ik weet waar het aan ligt bij Twan: het komt door de commercials.’ Toen stond er een zin: ‘Ik weet niet of dat bij Humberto eigenlijk ook zo was, de commercials.’ Toen dacht ik: serieus? Dus je hebt 1.055 uitzendingen kunnen kijken maar je weet niet of er commercials waren bij RTL Late Night? Wauw. Het stond er echt, ja. Dat is het enige waarvan ik dacht: mijn hemel.”

Het gaat om deze column, waarin De Jong kritiek uit op het reclameblok na het eerste gesprek in RTL Late Night. “Ik kan me niet meer herinneren of dat bij Humberto Tan ook het geval was, maar hier is het in elk geval killing“, schreef ze.

Vindt Tan dat De Jong zijn ondergang veroorzaakt heeft? “Als mijn cijfers torenhoog waren geweest, hadden ze kunnen schrijven wat ze willen, maar was het niet gebeurd. Een recensent kan wel mede het klimaat bepalen. Mede. Het begint bij mezelf, het begint bij de cijfers. Als de cijfers niet goed zijn… Al valt het nu in retroperspectief wel weer mee. Alles is relatief. De cijfers die toen slecht waren zijn nu ineens niet zo slecht meer.

De Jong krijgt wel erg veel aandacht op tv, vindt Tan. “Wat een overtrokken gedoe man. Er is te veel aandacht voor een recensent. Een tv-recensent zou volgens mij gewoon televisie moeten recenseren naar haar eigen goeddunken. Dat moet ze vooral doen, ze mag ook op televisie verschijnen, maar je kunt je afvragen hoe verstandig het is. Het is een beetje belangenverstrengelend.

Foto: WNL, RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen