Angela dacht dat ‘donkere’ Giovanca bijrol zou krijgen

Angela de Jong dacht voorafgaand aan de Op1 van dinsdagavond dat Giovanca Ostiana in haar duoschap met Tijs van den Brink vooral haar witte collega zou dienen, maar dat bleek niet zo te zijn. Dat schrijft ze vandaag in haar column in het AD. Angela dacht dat Giovanca vanwege haar huidskleur de tweede viool zou spelen. “Ik was van te voren bang dat het een ouderwets beeld zou opleveren van de ervaren witte man en een bevallige donkere assistente ernaast“, zegt de AD-diva onomwonden.

Daar hadden ze in de voorbereiding echter op ‘geanticipeerd’, schrijft Angela. “Er was duidelijk afgesproken dat Giovanca in alle gesprekken de leiding zou hebben en Tijs de dienende rol had. Daar hield hij zich keurig aan.”

Al maakte hij in de paar vragen die hij stelde, onmiskenbaar duidelijk dat hij een latenighttalkshow makkelijk in zijn eentje kan dragen en dat Giovanca vooralsnog een maatje of drie te licht is“, vervolgt ze.

Giovanca is echt niet geschikt voor die plek, vindt ze. “Het was te Tijd voor Max- en Beau-achtig, gezellig en lief, maar bedaagd en te onbeduidend voor de NPO 1 op de late avond.”

Tv-journalist Rob Goossens van De Telegraaf denkt daar hetzelfde over. “Haar ‘ja’ klonk ergerlijk vaak door de gasten heen. Vragen van het niveau ‘wat ging er door je heen?’ horen nog niet eens in de schoolkrant thuis. Giovanca kan weliswaar fantastisch zingen, maar als presentator hoort ze niet in de belangrijkste talkshow van de NPO thuis.

De tv-columns van Angela en Rob kunt u hier en hier lezen.

Foto: NPO

Meer in EO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen