Angela geeft Eva Jinek staande ovatie: ‘Ze is superieur’

Wat Hillary Clinton is voor Eva Jinek, dat is Eva Jinek voor Angela de Jong. De tv-recensente van het AD heeft gisteren weer met grote gevoelens van bewondering naar haar tv-idool gekeken. Sterker nog: ze vond de talkshowhost van RTL 4 tijdens haar interview met Dirk Scheringa ‘superieur’. “Eva Jinek had weinig last van misplaatste sympathiegevoelens en draaide op superieure manier de duimschroeven aan bij Scheringa“, schrijft ze vandaag in haar column in het AD.

De Jong is al jaren een groot fan van Jinek. Ze is ook vaste gast in haar uitzendingen. Recentelijk ontstond ophef over die dubbele pet: ze wordt als tv-recensent geacht onafhankelijk over televisie te schrijven, maar het AD heeft er naar eigen zeggen een commercieel belang bij om haar zo vaak mogelijk op televisie te zien.

Inmiddels is De Jong al bijna een maand niet in Jinek geweest, maar ze kijkt wel. Gisteren had Jinek een interview met Scheringa over het faillissement van zijn DSB Bank tien jaar geleden.

Scheringa zette zich tijdens de uitzending neer als slachtoffer. Hij wil 830 miljoen euro van de staat hebben. “Als bij mij – kijker zonder woekerpolis of enige banden met het conglomeraat uit Wognum – het bloed al ging koken, hoe was dat dan bij de mensen die er tien jaar na dato financieel nog altijd onder lijden?

De AD-column van Angela de Jong kunt u hier lezen.

Lees ook:
Daar is ‘ie: Angela’s lovende column over Eva Jinek (7 januari)
Angela de Jong verdedigt lagere kijkcijfers Eva Jinek (gisteren)

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Martien Meiland klaagt voortdurend over de fans die hem miljonair hebben gemaakt. Wat vindt u daarvan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen