Jan Slagter wil Angela de Jong ook als radiorecensent

Omroep MAX-baas Jan Slagter pleit er voor dat Angela de Jong naast tv-recensent ook radiorecensent wordt nu haar AD is gestopt met de radiocolumn van Vincent Bijlo. Dat heeft hij vanochtend gezegd op NPO Radio 1. De Jong, die vanwege haar immer positieve columns over Omroep MAX in een goed blaadje staat bij Slagter, moet Bijlo’s plekje in het AD overnemen, vindt hij. Het is volgens hem een groot gemis dat er nu geen column meer geschreven wordt over het medium radio.

Slagter schrok van het nieuws over Bijlo’s exit. “Ik vind het op zich heel opmerkelijk. Ik snap best dat het AD ermee stopt. Ze zullen er ongetwijfeld onderzoek naar hebben gedaan. Zo is ook eerder de column van Paul de Leeuw verdwenen uit het AD. Maar het feit dat er straks geen column meer bestaat over radio, vind ik best zorgelijk.

Hij pleit daarom voor Angela de Jong als radiorecensent. “Ik hoop dat het AD wellicht Angela de Jong één dag minder over televisie laat schrijven en nu ook de radio onder de loep gaat nemen.”

Radio is enorm belangrijk in mensenlevens, aldus Slagter. “Laten we niet vergeten, als ik naar mezelf kijk: ik word wakker met de radio, als ik in de auto zit luister ik naar de radio, vaak ook nog op kantoor en als ik ’s avonds naar huis ga luister ik weer naar de radio. Ik heb wellicht meer luisterminuten dan kijkminuten. Het feit dat we daar dan niks meer over schrijven en niks meer van vinden, vind ik zo jammer.”

Het is een prachtig medium en net zo belangrijk als televisie. Ik merk zelf ook wel dat als ik over mijn vak praat, ik het vaker over televisie heb en minder over radio, dat is ook zo en daar moet ik ook aan herinnerd worden. Dat zit ingebakken in ons systeem, want kijkcijfers hebben we elke dag en luistercijfers één keer per maand.”

Kan hij zelf geen radiocolumn laten schrijven door iemand? “Dat vind ik een goed plan. We hebben MAX Magazine en ik ga er goed over nadenken. Ik vind het echt belangrijk.”

Foto: NPO, Omroep MAX

Meer in Omroep MAX

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen