Jan Slagter wil Angela de Jong ook als radiorecensent

Geplaatst op di 28 jan 2020 om 15:00

Omroep MAX-baas Jan Slagter pleit er voor dat Angela de Jong naast tv-recensent ook radiorecensent wordt nu haar AD is gestopt met de radiocolumn van Vincent Bijlo. Dat heeft hij vanochtend gezegd op NPO Radio 1. De Jong, die vanwege haar immer positieve columns over Omroep MAX in een goed blaadje staat bij Slagter, moet Bijlo’s plekje in het AD overnemen, vindt hij. Het is volgens hem een groot gemis dat er nu geen column meer geschreven wordt over het medium radio.

Slagter schrok van het nieuws over Bijlo’s exit. “Ik vind het op zich heel opmerkelijk. Ik snap best dat het AD ermee stopt. Ze zullen er ongetwijfeld onderzoek naar hebben gedaan. Zo is ook eerder de column van Paul de Leeuw verdwenen uit het AD. Maar het feit dat er straks geen column meer bestaat over radio, vind ik best zorgelijk.

Hij pleit daarom voor Angela de Jong als radiorecensent. “Ik hoop dat het AD wellicht Angela de Jong één dag minder over televisie laat schrijven en nu ook de radio onder de loep gaat nemen.”

Radio is enorm belangrijk in mensenlevens, aldus Slagter. “Laten we niet vergeten, als ik naar mezelf kijk: ik word wakker met de radio, als ik in de auto zit luister ik naar de radio, vaak ook nog op kantoor en als ik ’s avonds naar huis ga luister ik weer naar de radio. Ik heb wellicht meer luisterminuten dan kijkminuten. Het feit dat we daar dan niks meer over schrijven en niks meer van vinden, vind ik zo jammer.”

Het is een prachtig medium en net zo belangrijk als televisie. Ik merk zelf ook wel dat als ik over mijn vak praat, ik het vaker over televisie heb en minder over radio, dat is ook zo en daar moet ik ook aan herinnerd worden. Dat zit ingebakken in ons systeem, want kijkcijfers hebben we elke dag en luistercijfers één keer per maand.”

Kan hij zelf geen radiocolumn laten schrijven door iemand? “Dat vind ik een goed plan. We hebben MAX Magazine en ik ga er goed over nadenken. Ik vind het echt belangrijk.”

Foto: NPO, Omroep MAX
19 Reacties op “Jan Slagter wil Angela de Jong ook als radiorecensent”


 1. Pauline

  Misschien wil Jan Slagter wel méér van Angela de Jong, net als énige tijd geleden bij Lilian Marijnissen…

 2. Jack

  Radio is al jaren hetzelfde. Geen enkele vernieuwing. Alle ochtendshows zijn vrijwel identiek. Er is ook geen enkel verschil tussen publieke en commerciele stations. Blijf mij ook verbazen over dat werkelijk elke uur er (oud)nieuws wordt uitgezonden. Als ik het nieuws wil volgen dan kijk ik wel even op mijn telefoon. Hetzelfde geldt natuurlijk ook voor files. Zou niet weten wat je daar elke week over moet schrijven.

 3. RTL Trol Wie is de Mol/Nicole en nog 1000 andere gejatte namen

  Doet ze niet want daar is haar vriendin Jinek niet te horen.

  RTL heeft geen radio dus schuift het ook niets om haar hamsterwangen te vullen.

 4. HansR

  Jan Slagter is, net als Carlo Boszhard, een enorme slijmbal. Mensen die afhankelijk zijn van Angela’s keiharde oordeel wat ze brengen, en dus halen ze graag een bruine vette arm bij Angela. Angela heeft deze enge mannetjes wel door.

 5. Annoniemus

  Opa Jan ziet wel wat in Angela !

 6. Sender

  Jan toch.
  Er zijn meer en betere mensen denkbaar dan de Jong.
  Blijf met MAX de taal ‘van de gewone man’ spreken. Dat is iets wat de Jong onderweg ergens verloren is in de strijd om persoonlijk gewin en aanzien. Daarmee ging ze hard op haar …mond (bek).
  Slagter ga niet mee in de hype rondom haar persoon, op MC is dagelijks haar mening te lezen en vult ze een hele site. Daarnaast natuurlijk in haar ‘eigen’ provinciale krantje het AD.

 7. MediaPrak

  Kan Angela geen recenties over tv-recencenten schrijven? . Ze heeft vast wel een mening over bijv Han Lips (Het Parool)

 8. Suzy Wang

  Ben blij dat ik opgezegd heb.

 9. NPO Pulp en Baghur radio en tv

  Ik denk aan ANGELA DE JONG ondergoed, angela’s gebakjes, angela’s was en reinigingsmiddelen… angela’s schrijfblokken…. Angela’s voorbehoedmiddelen….. ik zie veel kansen voor marketing Nederland.

 10. De Muziekpolitie

  Wat omroep Max betreft :ik wist niet dat ouder worden gepaard gaat met een soort sufheids-syndroom .

 11. Jan houd je stal schoon

  Deze mevrouw Jan, zij kan niet onafhankelijk beoordelen.

  Laat dat maar over aan echte betrouwbare journalisten.

 12. snoezigkleinhertje

  Die Slagter is weer het sexueele roofdier zoals we van hem gewend zijn dus hij zal wel weer roken.

 13. 🐔 Meneer de Uil

  Wat een vreselijk goed nieuws!
  Eindelijk weet Slagter het belang van radio op waarde te schatten. De wonderbaarlijke genezing, na al die jaren.

  Trots op al die radioluitjes van jouw omroepie… Wie ook alweer? Jeroen Winkel, zei je dat nou echt Jan? Nou, what’s in the name… in ieder geval goed bezig.

  We kunnen dan ook niet wachten tot zijn destructieve bezuinigingen op de radioredacties van Max van de afgelopen jaren met ferme hand zullen worden teruggedraaid. En er binnenkort eens eerlijke uurtarieven betaald gaan worden. Want als je het ‘zo belangrijk’ vindt, laat het dan ook maar merken en zien. Een echte kerel doet dat gewoon. Zet ‘m op Janneman!

 14. Was eens

  Als ze naar de radio luistert, kan ze geen tv kijken. Zal niet gebeuren dus.

 15. Actries van Houten

  Daar heeft Angela toch helemaal geen tijd voor. Of moet ze soms de hele dag tv kijken met de radio aan?

 16. gerdien

  Bijlo kon dat goed omdat hij niet alleen veel naar de radio luistert -en al heel lang- maar ook naar veel verschillende zenders en programma’s.

 17. J. Bloemheuvel

  Dus een goede kijk op mensen ontbreekt
  bij hem dus ten enemale.
  Het is volgens mij wel een garantie voor
  ledenverlies.
  Het streekkrantje waar zij nu bij werkt
  schijnt de afgelopen jaren, afgaande op
  diverse publicaties, ook flink te hebben
  ingeleverd.

 18. Ronnie delft

  Kunnen ze die Angela de Jong niet naar het ESF sturen als Nederlandse inzending.
  Dan krijgt ze misschien alle aandacht die ze wil.

 19. Oom Nia

  Wat een hoop domheid weer van meneer Slagter. Kranten willen nooit columns of recensies over radio. Dat is al tientallen jaren met alle kranten zo. Toen Bijlo een paar jaar terug wat ruimte kreeg in het AD was dat een opvallende uitzondering. En hoewel Bijlo ook helemaal niet zo veel weet over radio en ook al niet zo leuk columns kan schrijven, was het toch aardig dat er ergens mainstream media aandacht was voor een medium wat net zo invloedrijk is als tv maar alleen niet gaat over BN’ers en dus niet interessant is voor de standaard pers.

  Broadcast Magazine blijft overigens elke editie een wel goed geïnformeerde radiocolumn brengen (al ruim 20 jaar bestaat die plek), nu geschreven door Roeland van Zeijst. Niet voor een breed publiek en maar een keer of 8 à 10 per jaar, maar het is er dus wel. Laat Slagter dat eens goed lezen…

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.