Piet volgt voorbeeld Floortje: produceert zélf voor MAX

Piet Paulusma heeft zijn onderhandelingen met Omroep MAX slim aangepakt. Hij volgt het voorbeeld van Floortje Dessing, die door de Algemene Rekenkamer is ontmaskerd als NPO-graaier, en gaat zijn weerberichtje voor Tijd voor MAX zélf produceren. Als presentator zal hij van MAX een salaris moeten krijgen dat ónder de WNT-norm (201.000 euro in 2020) ligt, maar als producent zal hij ook een stukje ‘productiefee’ krijgen. Hoeveel dat is, valt niet te controleren.

Paulusma gaat voor zijn weerbericht op pad met één cameraman en één geluidsman. Waarom dat niet gewoon een cameraman en een geluidsman van Omroep MAX kan zijn, spreekt natuurlijk voor zich. Het zélf produceren van Piets Weerbericht is immers veel lucratiever voor de bekende Fries.

Als presentator zit Paulusma in elk geval niet boven de WNT-norm, beloofde omroepbaas Jan Slagter vanochtend op NPO Radio 1. “We hebben een contract afgesloten en hij gaat het produceren, maar hij zit zeker niet aan de WNT-norm. Daar zit hij zelfs ver onder. Voor ons is het belangrijk dat er geen verkapt salaris zit die boven de WNT-norm uitkomt in de deal die wij sluiten. Als het Commissariaat of de NPO naar dit contract vraagt, dan gaan we het voorleggen, maar ik durf er mijn handen voor in het vuur te steken. Maar ik ga niet in de publiciteit vertellen wat Piet verdient.”

Slagter vindt het makkelijk dat Paulusma zelf produceert. “Ik heb gezegd: ‘Piet, dit is wat ik kan doen. Dit moet je leveren.’ Maar hij maakt dus wel een programma, hè? Er is een cameraman bij, een geluidsman bij. Hij moet het helemaal kant-en-klaar aanleveren en om 16.00 uur krijgen wij die tape digitaal op ons bureau en dat is dan Piets Weerbericht.

Gaat de weerman er ver op achteruit qua salaris? “Dat weet ik niet. Ik weet niet wat hij heeft gehad bij SBS 6. Daar heb ik het ook niet met hem over gehad.

Lees ook: Piet Paulusma tekent toch nog bij Omroep MAX (maandag)

Foto: MAX

Meer in Omroep MAX

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen